Ληστεία Εύβοια: 80χρονη “ντετέκτιβ” ξεσκέπασε τους ληστές

ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία Εύβοια: 80χρονη “ντετέκτιβ” ξεσκέπασε τους ληστές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ληστεία Εύβοια: Η περιγραφή της ηλικιωμένης βοήθησε τις αρχές να φτάσουν στην εξιχνίαση βραδινής ληστείας στις Κονίστρες Εύβοιας.

17.02.2020 | 22:05

Ληστεία Εύβοια: Μια 80χρονη γυναίκα, που έζησε τον εφιάλτη της ληστείας μέσα στο σπίτι της στις Κονίστρες της Εύβοιας, οδήγησε σαν πραγματική ντετέκτιβ τους αστυνομικούς στη σύλληψη των δύο δραστών, οι οποίοι την απείλησαν, την κλείδωσαν σε δωμάτιο, κατέστρεψαν την τηλεφωνική της σύνδεση και διέφυγαν με 4.000 ευρώ και πλήθος χρυσαφικών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αν και στάθηκαν μπροστά της καλύπτοντας τα πρόσωπά τους με κουκούλες και εισέβαλαν στο σπίτι της παραβιάζοντας την μπαλκονόπορτα, μετά τα μεσάνυχτα ενώ κοιμόταν αμέριμνη, από κάποιες κουβέντες και τη χροιά της φωνής τους κατάλαβε ότι πίσω από τις κουκούλες κρύβονταν δύο αδέλφια, τα οποία πριν από λίγο καιρό είχε καλέσει να τη βοηθήσουν σε αγροτικές εργασίες και είχαν πρόσβαση στο σπίτι της.

Όταν μετά από ώρες παγιδευμένη, κλειδωμένη στο δωμάτιο, άκουσαν τις φωνές της οι γείτονές της και την απελευθέρωσαν, ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της ένοπλης ληστείας. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας  Κύμης, έφθασαν πολύ γρήγορα στον εντοπισμό των δύο αδελφών, ηλικίας 37 και 34 ετών, τα οποία διαμένουν σε διπλανό χωριό.

Δικογραφία

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστείας, κατά συναυτουργία και παράβαση νομοθεσίας περί όπλων.

Παραβίασαν μπαλκονόπορτα

Όπως προέκυψε,  αναφέρει η Αστυνομία, οι συλληφθέντες παραβίασαν μπαλκονόπορτα οικίας της ηλικιωμένης και εισήλθαν στο εσωτερικό της, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full face. “Ακολούθως, ακινητοποίησαν την 80χρονη, με την απειλή μαχαιριού και κατσαβιδιού και αφού ερεύνησαν τους χώρους της οικίας αφαίρεσαν χρήματα και διάφορα χρυσαφικά.

Την κλείδωσαν

Πριν διαφύγουν, κλείδωσαν την ηλικιωμένη σε δωμάτιο της οικίας, έθραυσαν την συσκευή του κινητού της τηλεφώνου και κατέστρεψαν το καλώδιο του σταθερού τηλεφώνου”. Οι αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, ερεύνησαν την οικία των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Κουκούλες, μαχαίρια, κατσαβίδια, φακοί, ρολόγια

Δύο κουκούλες, τύπου full face, 3 μαχαίρια και 3 σουγιάδες, κυνηγετικό όπλο και πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, 2 κατσαβίδια, 6 φανοί και ζεύγος γαντιών, 18 ρολόγια χειρός, διαφορών μαρκών, ο τρόπος κτήσης των οποίων διερευνάται, καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ που αποδόθηκε στην 80χρονη γυναίκα, θύμα της ληστείας.

Σημειώνεται, συνεχίζει η Αστυνομία,  ότι οι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές, για διάπραξη κλοπών και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Με περιοριστικούς όρους ο ένας

Σε βάρος ενός εξ αυτών είχε επιβληθεί περιοριστικός όρος εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα Κύμης (το πρώτο 10ημερο εκάστου μηνός), δυνάμει Διάταξης του Ανακριτή Β’ Τμήματος του Πρωτοδικείου Χαλκίδας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους στη διάπραξη και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων με δεδομένο ότι τα ρολόγια και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν δεν προέρχονται από τη συγκεκριμένη ληστεία από άλλες παράνομες ενέργειες.

Exit mobile version