Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρουαζιερόπλοιο με κορονοϊό: Έφτασε στην Κέρκυρα με σχεδόν 2.000 άτομα
ΕΛΛΑΔΑ

Κρουαζιερόπλοιο με κορονοϊό: Έφτασε στην Κέρκυρα με σχεδόν 2.000 άτομα

Κρουαζιερόπλοιο με κορονοϊό: Προηγουμένως στο πλοίο είχε επιβιβαστεί ο προϊστάμενος της υγειονομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Κρουαζιερόπλοιο με κορονοϊόΈφτασε στην Κέρκυρα το κρουαζιερόπλοιο MSC OPERA, στο οποίο επιβαίνουν 2.000 άτομα και το οποίο κατευθύνθηκε στο Ισραήλ προερχόμενο από τη Γένοβα και λιμάνια της Ελλάδας, όμως δεν του επέτρεψαν να καταπλεύσει σε ισραηλινό λιμάνι, υπό τον φόβο του κορωνοϊού. Στο κρουαζιερόπλοίο επιβιβάστηκε ο προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με εκπροσώπους του ΕΟΔΥ οι οποίοι και άναψαν το «πράσινο φως» για την αποβίβαση.

Κατά πληροφορίες 300 εξ αυτών θα λάβουν μέρος τελικά σε προγραμματισμένες εκδρομές. Σύμφωνα με τον επόπτη Δημόσιας Υγείας Γιάννη Λίγκα ελέγχθηκαν τα πιστοποιητικά υγείας των επιβατών και γι’ αυτό δόθηκε η άδεια για να πραγματοποιηθεί η αποβίβαση. Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ , Σπύρος Ζερβόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και έτσι ανοίγει αυλαία η νέα τουριστική σεζόν για το νησί μας.

Gepostet von kerkyrasimera.gr am Donnerstag, 5. März 2020

Κρουαζιερόπλοιο με κορονοϊό: Δεν έγινε δεκτό από το Ισραήλ

Οι ισραηλινές αρχές αποφάσισαν να μην επιτρέπουν τον κατάπλου σε κρουαζιερόπλοια που έχουν επιβάτες που είναι Ιταλία, Ισπανοί, Γάλλοι, Αυστριακοί και Ελβετοί. Το δρομολόγιο άλλαξε λόγω του ότι το Ισραήλ δεν το έκανε δεκτό και έτσι το πλοίο συνέχισε τη ρότα του για το λιμάνι του Πειραιά. Εκεί αποβίβασε κόσμο και έκανε τις προγραμματισμένες εκδρομές του. Νωρίτερα ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο υπεύθυνος κρουαζιέρας βρίσκονταν σε σύσκεψη στο λιμεναρχείο Κέρκυρας.

Δηλώσεις για το κρουαζιερόπλοιο

Gepostet von "Corfu Channel – Το Κερκυραϊκό Κανάλι" Official Page am Donnerstag, 5. März 2020

Δείτε ακόμα

31 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα – Αναμένεται σημαντική αύξηση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις