Ιταλία κορονοϊός: «Forza Italia» λέει το Pornhub στην δοκιμαζόμενη χώρα και προχωρά και σε χρηματική δωρεά.
Ιταλία κορονοϊός: Την συμπαράστασή τους στους Ιταλούς που δοκιμάζονται εν μέσω της επέλασης του κορωνοϊού στην χώρα τους και βρίσκονται σε κατάσταση γενικευμένου lockdown εξέφρασε το Pornhub με ανακοίνωσή του την Πέμπτη. Όπως κατέστησε γνωστό ο μεγαλύτερος ιστότοπος πορνό περιεχομένου παγκοσμίως, προσφέρει στους κατοίκους της χώρας, που έχουν σε μεγάλο βαθμό ταμπουρωθεί στα σπίτια τους, σε συμμόρφωση με τις συστάσεις της πολιτικής τους ηγεσίας, δωρεάν πρόσβαση στην υπηρεσία Premium που διαθέτει, μέχρι τις 3 Απριλίου. Επίσης, αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σημαντική δωρεά, ενισχύοντας την μάχη των Ιταλών ενάντια στον φονικό ιό, που χτύπησε σφοδρά τη χώρα τους.
H ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά
«Forza Italia, σε αγαπάμε! To Pornhub αποφάσισε να δωρίσει το ποσοστό των εσόδων του από την πλατφόρμα ModelHub από τον Μάρτιο, για να βοηθήσει την Ιταλία εν μέσω του ξεσπάσματος του ιού. Επίσης, για να σας βοηθήσουμε αυτές τις εβδομάδες που θα μείνετε σπίτι, για όλον τον μήνα μπορείτε να έχετε δωρεάν πρόσβαση στο PornHub Premium, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική κάρτα σας».
Σύμφωνα με την Daily Mail, το Pornhub πρωτοεμφανίστηκε στο διαδίκτυο το 2007 και πλέον έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο ιστότοπο με βίντεο ερωτικού περιεχομένου παγκοσμίως. Το 2019, το site συγκέντρωσε πάνω από 42 δισεκατομμύρια επισκέψεις, με 115 εκατομμύρια χρήστες να το επισκέπτονται καθημερινά, κατά μέσο όρο. Η Ιταλία βρισκόταν στην 7η θέση στη λίστα του Pornhub με τις 20 χώρες με την μεγαλύτερη κίνηση για το 2019, με τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο να καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις.
Πάνω από 1.000 οι νεκροί
Στην Ιταλία, τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Οι νεκροί έφτασαν τους 1.016, ενώ ο προχθεσινός απολογισμός ήταν 827 νεκροί. Την ίδια ώρα, 1258 ασθενείς ιάθηκαν. Τα κρούσματα στην Ιταλία είναι συνολικά 15.113. Στην Λομβαρδια συνολικά υπάρχουν 8.725 κρούσματα και 744 νεκροί. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια οι ασθενείς είναι 1947 και οι νεκροί, συνολικά, 146. Στο δε Βενετο σημειώθηκαν 1384 μεταδόσεις και υπάρχουν 32 νεκροί.
Ιταλία κορονοϊός: Γιατί είναι τόσο πολλοί οι νεκροί
Η θνησιμότητα της Ιταλίας, που φτάνει στο 6,2% επί των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, είναι σχεδόν διπλάσια από το 3,4% που αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Γιατί, όμως, είναι τόσο πολλοί οι θάνατοι στη γειτονική χώρα; Ένας από τους παράγοντας που πιστεύεται ότι παίζει ρόλο είναι η γήρανση του πληθυσμού της. Η Ιταλία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ηλικιωμένων στην Ευρώπη: το 22,6% του πληθυσμού της έχει ηλικία άνω των 65 ετών. Η μέση ηλικία των κατοίκων της είναι τα 47,3 χρόνια.
Σε αντιδιαστολή, στη χώρα μας το ποσοστό των ηλικιωμένων είναι 21,8%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Όσον αφορά την μέση ηλικία, είναι 43,4 ετών.
Στην Ιταλία, το 89% των θυμάτων έχουν ηλικία άνω των 70 ετών, σύμφωνα με την ανάλυση των πρώτων θανάτων. Το περίπου 32% έχουν ηλικία 70-79 ετών και το 56% πάνω από 80 ετών. Οι ηλικιωμένοι είναι γνωστό ότι είναι πιο ευπαθείς στις επιπλοκές που προκαλεί ο κορωνοϊός Covid-19. «Η θνητότητα είναι πάντοτε συνάρτηση των δημογραφικών χαρακτηριστικών ενός πληθυσμού», λέει η Dr Aubree Gordon, αναπληρώτρια καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. «Δεδομένου ότι η Ιταλία έχει μεγάλο ποσοστό ηλικιωμένων, είναι αναμενόμενο να έχει υψηλότερη θνησιμότητα κατά μέσον όρο. Ωστόσο αυτός είναι μόνο ο ένας παράγοντας στην εξίσωση».
Ιταλία κορονοϊός: Η κατάσταση της υγείας
Ένας άλλος παράγοντας που πιθανώς παίζει ρόλο είναι η κατάσταση της υγείας. Τα στοιχεία των πρώτων θυμάτων δείχνουν ότι το σχεδόν 90% έπασχαν από τουλάχιστον ένα χρόνιο νόσημα. Ωστόσο μόλις το 10% είχαν μόνο ένα. Το 85,5% είχαν δύο ή περισσότερα. Η υπέρταση, η ισχαιμική καρδιοπάθεια και ο σακχαρώδης διαβήτης ήταν τα πιο συχνά. «Καθώς αυξάνεται η ηλικία, αυξάνονται οι πιθανότητες εκδήλωσης σοβαρών ασθενειών που εξασθενούν το ανοσοποιητικό», λέει η Dr Krys Johnson, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο Temple. «Νοσήματα όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος ασκούν αυτή τη δράση. Το επακόλουθο είναι να καθιστούν τους ασθενείς ευάλωτους στις επιθέσεις παθογόνων, όπως ο κορωνοϊός».
Στη χώρα μας, περισσότεροι από 965.000 Έλληνες πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και κάνουν θεραπεία, σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ. Υπάρχουν όμως και χιλιάδες άλλοι που πάσχουν, αλλά δεν το ξέρουν γιατί δεν κάνουν τσεκάπ. Όσον αφορά τους ασθενείς με υπέρταση, υπολογίζεται ότι πάσχουν 2 εκατομμύρια Έλληνες, αλλά το γνωρίζουν μόνο οι μισοί.