Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / NBA Κορονοϊός: Το συγχαρητήριο tweet του Ομπάμα στον Γιάννη και τους NBAers
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

NBA Κορονοϊός: Το συγχαρητήριο tweet του Ομπάμα στον Γιάννη και τους NBAers

NBA Κορονοϊός: Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους παίκτες που παρείχαν οικονομική βοήθεια τώρα που δεν έχει αγώνες NBA.

NBA Κορονοϊός: Ο Μπάρακ Ομπάμα μέσω twitter έδωσε συγχαρητήρια στους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Κέβιν Λοβ, Ζάιον Ουίλιαμσον, τον Στεφ Κάρι και Μπλέικ Γκρίφιν για την οικονομική υποστήριξη των υπαλλήλων των γηπέδων. Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως, «Ενα… μπράβο στον  Κέβιν, στον Γιάννη, στον Ζάιον, στον Μπλέικ, στον Στεφ και όλους τους παίκτες, τους ιδιοκτήτες, τους οργανισμούς που δίνουν το καλό παράδειγμα σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Μια υπενθύμιση πως είμαστε μια κοινότητα, στην οποία ο κάθε ένας από εμάς έχει μια υποχρέωση: να προσέχει τον άλλο».

Η οικογένεια Αντετοκούνμπο έδειξε για άλλη μια φορά τον σωστό δρόμο της ανθρωπιάς, της ευαισθησίας και της κοινωνικής ευθύνης κάνοντας μια σπουδαία δωρεά ύψους 100.000 δολαρίων στο προσωπικό του γηπέδου των Μιλγουόκι Μπακς! Δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι στο NBA, μετά την αναστολή του πρωταθλήματος τουλάχιστον για έναν μήνα λόγω κοροναϊού, δεν γνωρίζουν αν και πότε θα ξαναπληρωθούν, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η οικογένειά του βγήκαν μπροστά με μια σημαντική ενέργεια, δείχνοντας για πολλοστή φορά το επίπεδό τους και κυρίως την ανθρωπιά τους.

«Είναι κάτι πιο μεγάλο από το μπάσκετ! Κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης εποχής, θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους που κάνουν πιο εύκολη τη δική μου ζωή, της οικογένειάς μου και των συμπαικτών μου. Εγώ και η οικογένειά μου δεσμευόμαστε να δωρίσουμε 100.000 δολάρια για το προσωπικό του “Fiserv Forum”. Μπορούμε να το ξεπεράσουμε όλο αυτό μαζί», έγραψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο instagram.

«Το μπάσκετ έρχεται δεύτερο… Να προσέχετε τους εαυτούς σας και την οικογένειά σας. Να πλένετε συχνά τα χέρια σας», έγραψε ο σταρ του NBA.

Ρονάλντο για κορωνοϊό: «Σας μιλάω σαν γιος, πατέρας, άνθρωπος – Ακούστε τους ειδικούς»!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ευαισθητοποιήθηκε όπως όφειλε και προσπάθησε με τη σειρά του να ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερο την κοινή γνώμη. «Ο κόσμος βιώνει μία πάρα πολύ δύσκολη στιγμή, η οποία απαιτεί την απόλυτη φροντίδα και προσοχή απ’ όλους μας. Αυτή τη στιγμή σας μιλάω όχι ως ένας ποδοσφαιριστής, αλλά ως γιος, πατέρας, ένας άνθρωπος που ανησυχεί έντονα από τις πρόσφατες εξελίξεις, οι οποίες μας επηρεάζουν και μας αφορούν όλους.

Είναι σημαντικό άπαντες να ακολουθήσουμε τις οδηγίες και τις συμβουλές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των κυβερνήσεων αναφορικά με το πώς πρέπει να χειριστούμε της κατάσταση. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής πρέπει να βρίσκεται πάνω απ’ οτιδήποτε άλλο. Θέλω να στείλω τη συμπόνια μου σε όσους έχασαν κάποιον δικό τους και την αλληλεγγύη μου σε εκείνους που πολεμούν τον κορωνοϊό, όπως συμβαίνει με τον συμπαίκτη μου, Ντανιέλε Ρουγκάνι. Επίσης στέλνω τις σκέψεις μου σε όλους τους εκπληκτικούς εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, οι οποίοι θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους, ώστε να σώσουν όλους εμάς.

Μέσι για κορωνοϊό: Μείνετε σπίτι, απολαύστε τους δικούς σας, θα νικήσουμε

Ο Λιονέλ Μέσι έμεινε σπίτι με τα παιδιά και τη γυναίκα του, ώστε να μην κινδυνέψει από τον κορωνοϊό και καλείς όλον τον κόσμο να ακολουθήσει τις οδηγείς υγείας, για να τελειώνει γρήγορα η μάχη με τον Covid-19. «Αυτές οι μέρες είναι πολύπλοκες για όλον τον κόσμο. Βιώνουμε ανήσυχοι όσα συμβαίνουν και σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε, αναλογιζόμενοι τη θέση εκείνων που είναι σε πιο άσχημη κατάσταση, εκείνων που επηρεάζονται περισσότερο σε οικογενειακό επίπεδο. Κυρίως όμως όσων παλεύουν στην πρώτη γραμμή στα νοσοκομεία και τους χώρους περίθαλψης.

Η υγεία πάντα πρέπει να είναι το πιο σημαντικό. Είναι μία κατάσταση πρωτοφανής και άπαντες οφείλουμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και των δημόσιων υπηρεσιών. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να νικήσουμε τον ιό με αποτελεσματικό τρόπο. Είναι η στιγμή να γίνουμε όλοι μας πιο υπεύθυνοι και να παραμείνουμε σπίτι. Αλλωστε, είναι μία ευκαιρία να απολαύσουμε περισσότερο χρόνο με τους δικούς μας, τον οποίο δεν έχουμε πάντα την ευκαιρία να περάσουμε μαζί τους. Μία αγκαλιά και μακάρι να καταφέρουμε να ανατρέψουμε αυτή την άσχημη κατάσταση το ταχύτερο δυνατό».

View this post on Instagram

Son días complicados para todo el mundo. Vivimos preocupados por lo que está ocurriendo y queremos ayudar poniéndonos en el lugar de aquellos que peor lo están pasando, o bien porque les afectó directamente a ellos o sus familiares y amigos, o porque están trabajando en primera línea para combatirlo en hospitales y centros de salud. Quiero enviarles mucha fuerza a todos ellos. La salud debe ser siempre lo primero. Es un momento excepcional y hay que seguir las indicaciones tanto de las organizaciones sanitarias como de las autoridades públicas. Sólo así podremos combatirlo de manera efectiva. Es el momento de ser responsable y quedarse en casa, además es perfecto para disfrutar ese tiempo con los tuyos que no siempre se puede tener. Un abrazo y ojalá consigamos darle vuelta a esta situación cuanto antes. #QuedateEnCasa #StayAtHome

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Μαρτίνς: Μείνετε ασφαλείς, η υγεία είναι πιο σημαντική από το ποδόσφαιρο

Ο παγκόσμιος αθλητισμός πλήττεται από τον κορωνοϊό και τα περισσότερα πρωταθλήματα έχουν αναβληθεί, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά. Ο Πέδρο Μαρτίνς, αναφέρθηκε μέσω των σόσιαλ μίντια στην αναβολή των play off της Super League και τάχθηκε υπέρ της για το γενικό καλό ως μέτρο κατά της εξάπλωσης του COVID-19.

Συγκεκριμένα έγραψε στο Instagram: «Αγαπώ το ποδόσφαιρο και πάντα το ζούσα με πάθος. Ωστόσο η υγεία μας και ευημερία μας είναι πολύ πιο σημαντική. Υποστηρίζω την απόφαση που πάρθηκε για αναβολή της Super League και ζητάω από τον καθένα σας να ακολουθήσει τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τους ειδικούς υγείας και τις αρχές. Παρακαλώ μείνετε ασφαλείς και προσέξτε. Τα λέμε σύντομα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις