Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Πέρα από τις άλλες πτυχές της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής, ο κορονοϊός έπληξε και το ποδόσφαιρο, αποστερώντας τεράστια έσοδα από τους συλλόγους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όμως, φαίνεται και η ποιότητα ενός θεσμού, όταν βγαίνει μπροστά και δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο. Και σε αυτόν τον τομέα οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της Νότιας Αμερικής πρωτοπορούν έναντι των ευρωπαϊκών. Συγκεκριμένα, υπάρχουν 14 σύλλογοι από την Αργεντινή και τη Βραζιλία -μέχρι στιγμής- που ζήτησαν να χρησιμοποιηθούν τα γήπεδα και τα προπονητικά κέντρα τους ως ιατρικές δομές. Τόσο οι εσωτερικοί χώροι όσο και το γήπεδο αυτό καθαυτό μπορούν να λειτουργήσουν ιδανικά ως υγειονομικές εγκαταστάσεις και να μετατραπούν σε αυτοσχέδιες κλινικές, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.
Και οι δύο χώρες που προαναφέρθηκαν έχουν να αντιπαρατάξουν στην επιδημία ένα διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας, που το χαρακτηρίζει ένα χάσμα σε σχέση με τις δυνατότητες στέγασης του ιδιωτικού τομέα. Γ’’ αυτό και ποδοσφαιρικοί σύλλογοι όπως η Σάντος, η Κορίνθιανς, η Μπόκα Τζούνιορς, η Σαν Λορένσο κ.ά. ενημέρωσαν τις κυβερνήσεις ότι είναι έτοιμες να βοηθήσουν σε αυτήν τη μάχη, μετατρέποντας τα «Νίλτον Σάντος» στο Ρίο ντε Ζανέιρο, «Μορουμπί» στο Σάο Πάουλο, «Μπομπονέρα» και «Νουέβο Γκασόμετρο» στο Μπουένος Άιρες κλπ. σε υγειονομικές μονάδες, στην προσπάθεια να μην τεθεί εκτός ελέγχου η κατάσταση.
Κορονοϊός ποδόσφαιρο: Η Ευρώπη υστερεί
Αυτή τη στιγμή η Βραζιλία μετράει περίπου 600 κρούσματα κορονοϊού, η Αργεντινή 100 λιγότερα και η Χιλή περίπου 400. Όλα αυτά ακούγονται λίγα σε σχέση με την κατάσταση στην Ευρώπη, ωστόσο υπάρχει έκδηλος ο φόβος της εξάπλωσης της ασθένειας. Προς το παρόν, οι Νοτιοαμερικανοί δείχνουν τον δρόμο, με τους Ευρωπαίους να παρακολουθούν άπραγοι με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως της Τσέλσι που παραχώρησε στη διάθεση των αρχών το ξενοδοχείο της στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ
Αταλάντα-Βαλένθια: Ο αγώνας… πάρτι για τον κορονοϊό
Ο κορονοϊός χτύπησε και τη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς
Καταλύτης ο Ολιβέιρα στα μεταγραφικά της ΑΕΚ