Κορονοϊός Ελλάδα – εκκλησίες: Ανοιχτοί οι ναοί στα Κύθηρα

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα – εκκλησίες: Ανοιχτοί οι ναοί στα Κύθηρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Κορονοϊός Ελλάδα - εκκλησίες: Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Μητροπολίτη Κυθήρων να ανοίξει κανονικά τις εκκλησίες παρά τα κυβερνητικά μέτρα

21.03.2020 | 13:36

Κορονοϊός Ελλάδα – εκκλησίες: Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η κίνηση του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ να ανοίξει κανονικά τις εκκλησίες ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Κόντρα στις εικόνες από το εξωτερικό με τους χιλιάδες νεκρούς και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και αγνοώντας τα εγχώρια θύματα και τις συστάσεις της κυβέρνησης ο Μητροπολίτης άφησε τις πόρτες του Μητροπολιτικού ναού του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων ανοικτές, με τις καμπάνες να χτυπούν και να καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στο ναό.

Το γεγονός επιβεβαιώθηκε και από τον δήμαρχο Κυθήρων κ. Στράτο Χαρχαλάκη, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Παραβαίνει πλήρως τις εντολές της κυβέρνησης σε ότι αφορά τις συνάξεις στις εκκλησίες και τις ιεροπραξίες και αυτή τη στιγμή είναι στην αστυνομία. Έγιναν αναφορές και κινήθηκαν οι διαδικασίες. Έχει συνταχθεί δικογραφία και έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας».

Κορονοϊός Ελλάδα – εκκλησίες: Και χθες ανοικτή λειτουργία

Ο κ. Χαρχαλάκης αναφέρει ακόμη πως χθες στα Κύθηρα έγινε ανοιχτή λειτουργία και σε δεύτερη εκκλησία στον Ποταμο: «Έχει από χθες ανοικτές τις εκκλησίες, κανονικά με κωδωνοκρουσίες. Όχι όλες τις εκκλησίες δυο συγκεκριμένους ναούς, στον έναν λειτούργησε ο ίδιος. Αυτή τη στιγμή απ’ όσο ξέρω καταθέτει στο αστυνομικό τμήμα». Ο δήμαρχος ανέφερε τέλος πως χθες στο ναό των ήταν λίγοι πιστοί, ο δεσπότης, ψάλτες και διάκονοι, ωστόσο στα Κύθηρα οι εκκλησίες είναι μικρές και έτσι ο συνωστισμός δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Η διφορούμενη στάση της Εκκλησίας

Θα περίμενε κανείς πως σε μια τέτοια δύσκολη περίσταση για τον λαό και τη χώρα η επίσημη Εκκλησία θα «έβγαινε μπροστά» σε ρόλο καθοδηγητή. Όπως άλλωστε έχει πράξη πολλές φορές στο παρελθόν. Η στάση της, ωστόσο, φάνηκε εξ αρχής άτολμη. Η Σύνοδος της Ιεραρχίας αναφορικά με το κλείσιμο των ιερών ναών έβγαλε μια επαμφοτερίζουσα ανακοίνωση, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να το πάρει πάνω της και να απαγορεύσει τις ιερουργίες για αυτό το διάστημα.

Καμία οικονομική υποστήριξη

Δεν είναι λίγοι, επίσης, αυτοί που ψέγουν την Ιεραρχία πως αυτή τη δύσκολη στιγμή δεν βγήκε να συνδράμει οικονομικά το Κράτος, έστω με την παραχώρηση χρημάτων για τον εξοπλισμό των νοσοκομείων με ιατρικά αναλώσιμα. Αναφέρουν δε πως την ώρα που το Κράτος και λαός νοσούν η Εκκλησία δίνει μια μάχη οπισθοφυλακής προσπαθώντας μόνο να μην απωλέσει τα κεκτημένα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κορονοϊός: Στους 13 οι νεκροί στην Ελλάδα

Δώρο ζωής από την Κίνα – 1.000.000 μάσκες παραδόθηκαν στην ελληνική κυβέρνηση

Συμμορία του… κορονοϊού σάρωνε κλειστά καταστήματα και επιχειρήσεις

Ο κορονοϊός, δεν τρομάζει τους… αλληλέγγυους! Συγκέντρωση για ανοιχτά σύνορα στο Παγκράτι!

«Προμηθεύονται όπλα και σφαίρες»: Ο Χρήστος Βασιλόπουλος για την κατάσταση στην Αμερική

 

Exit mobile version