Κορονοϊός – διατροφή: Είναι αλήθεια πως τα γεύματα πολλαπλασιάστηκαν λόγω της αναγκαστικής παραμονής στο σπίτι. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται όλο και περισσότερες «επιδρομές» στο ψυγείο και επιπλέον δρομολόγια στα ντουλάπια της κουζίνας. Είναι απαραίτητα λοιπόν κάποια τιπς διατροφής ειδικά τώρα με την εξάπλωση του κορονοϊού.
«Ο εγκλεισμός στο σπίτι ενίσχυσε τη ροπή προς την κακή επιλογή φαγητού. Ο κόσμος, λόγω της πιεστικής κατάστασης που βιώνει, εξαιτίας της πανδημίας, το “έριξε” στο φαγητό, καταναλώνοντας όχι μόνο επιπλέον ποσότητες, αλλά καταφεύγοντας και σε λιχουδιές που μόνο ωφέλιμες δεν είναι για τον οργανισμό», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θανάσης Τσιούδας, ταμίας στην Ένωση Διαιτολόγων- Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ), από τη Θεσσαλονίκη.
Οι διατροφολόγοι δίνουν βασικές οδηγίες, για την υγεία μας
– Να τρώμε ανά 2,5 ώρες, διότι αυτό θα περιορίσει την επιθυμία για γλυκά. Πίνουμε, επιπλέον, πολλά υγρά,
– Προσθέτουμε σαλάτες με ελαιόλαδο στο μεσημεριανό και βραδινό γεύμα, γιατί υπάρχει ανάγκη για ενίσχυση του οργανισμού με αντιοξειδωτικά, που θα βελτιώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
– Δεν γεμίζουμε το καρότσι του σουπερμάρκετ με γλυκά, τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν με σπιτικό ρυζόγαλο και γιαούρτι με μέλι, τονίζουν.
Κατευθύνσεις για υιοθέτηση όσο γίνεται περισσότερο υγιεινών διατροφικών συνηθειών, παρέχει η ΕΔΔΕ, το τελευταίο διάστημα, εντατικά, όπως εξηγεί ο κ. Τσιούδας. Οι διατροφολόγοι, σε αυτό το πλαίσιο, χρησιμοποιούν την τεχνολογία, στέλνοντας ηλεκτρονικά μηνύματα, στα οποία αναγράφονται οι βασικές οδηγίες, προκειμένου οι καταναλωτές να μην αποκτήσουν περιττό βάρος κατά τη διάρκεια του περιορισμού στο σπίτι. Σε ειδικές περιπτώσεις, μάλιστα, που αφορούν νεφροπαθείς, διαβητικούς, υπέρβαρους, αλλά και άτομα που πάσχουν από ανορεξία, γίνονται online συνεδρίες.