42χρονος κορονοϊός: Σε μεταλλικό φέρετρο κηδεύτηκε ο Γερμανός καθηγητής στην Κρήτη

ΕΛΛΑΔΑ

42χρονος κορονοϊός: Σε μεταλλικό φέρετρο κηδεύτηκε ο Γερμανός καθηγητής στην Κρήτη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

42χρονος κορονοϊός: Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ ανέφερε ότι η τελετή έγινε με απόλυτο σεβασμό στον άτυχο επιστήμονα.

26.03.2020 | 15:11

42χρονος κορονοϊός: Μόνο ένας φίλος του συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία τον 42χρονο Γερμανό καθηγητή που νικήθηκε από τον κορονοϊό. Τα μέτρα που ελήφθησαν και πότε επιτρέπεται η εκταφή. Παρουσία ενός φίλου του μόνο που ήταν μαζί του στην Κρήτη έγινε η ταφή του 42χρονου καθηγητή από την Γερμανία που έφυγε ξαφνικά από τον κορονοϊό μετά από επιπλοκές που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ. Ο 42χρονος κηδεύτηκε σε μεταλλικό φέρετρο στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου κι όχι σε ξύλινο  φέρετρο.

«Κατόπιν συνεννόηση με το ΠΑΓΝΗ τηρήσαμε όλα τα μέτρα ασφαλείας για να μην μολύνουμε το περιβάλλον. Την σορό την καλύψαμε με δύο πτωματοσακούλες, όπως ορίζει ο νόμος, ενώ μπήκε σε ειδικό σιδερένιο φέρετρο και σφραγίστηκε αεροστεγώς. Όσοι από το γραφείο τελετών ασχολήθηκαν με την προετοιμασία και την ταφή του νεκρού τήρησαν όλα τα μέτρα έχοντας συγκεκριμένο εξοπλισμό, μάσκες και αντισηπτικά», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών που είχε αναλάβει την ταφή, Νίκος Χαρούλης.

Μάλιστα, αμέσως μετά την ταφή το αυτοκίνητο που μετέφερε την σορό του 42χρονου σφραγίστηκε και έγινε απολύμανση. Η σορός του 42χρονου καθηγητή αρχικά είχε μεταφερθεί στο νεκροτομείο το οποίο τέθηκε σε ολιγόωρη καραντίνα. Δεν έγινε νεκροψία – νεκροτομή καθώς από το νόμο απαγορεύεται η διενέργειά της σε άνθρωπο που έχει πεθάνει από τέτοιου είδους ιούς. Η οικογένεια του Γερμανού είχε έρθει σε επαφή με γραφείο τελετών στην Κρήτη, μέσω της Γερμανικής πρεσβείας, το οποίο πήγε στο νεκροτομείο για να προχωρήσουν στην προετοιμασία της σορού.

Απαγορεύεται ο επαναπατρισμός

Εξαιτίας της αιτίας του θανάτου του 42χρονου Γερμανού καθηγητή απαγορεύτηκε από την πρώτη στιγμή ο επαναπατρισμός του με αποτέλεσμα να ταφεί στον τόπο όπου πέθανε. «Πήγαμε βάσει νόμου που είναι ξεκάθαρος. Απαγορεύεται ο επαναπατρισμός του. Μάλιστα, υπάρχουν και διαφοροποιήσεις στις διαδικασίες της ταφής. Για παράδειγμα το μεταλλικό φέρετρο μπήκε στον τάφο αλλά δεν σκεπάστηκε με τσιμεντένιες πλάκες όπως γίνεται συνήθως. Αντιθέτως, σκεπάστηκε μόνο με χώμα», είπε ο ιδιοκτήτης του γραφείου Τελετών. Μάλιστα πρόσθεσε ότι «ο συγκεκριμένος τάφος δεν θα ανοίξει σε τρία χρόνια αλλά θα πρέπει να παραμείνει κλειστός για δέκα χρόνια».

Exit mobile version