Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Μεγαλώνει η μαύρη λίστα στη χώρα μας

ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Μεγαλώνει η μαύρη λίστα στη χώρα μας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Πέντε ακόμη άνθρωποι που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη έφυγαν από τη ζωή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας σε 37.

29.03.2020 | 13:26

Νεκροί Ελλάδα κορονοϊός: Ακόμη πέντε συμπολίτες μας που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη έφυγαν από τη ζωή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας σε 37. Ανάμεσά τους και ένας 40χρονος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 40χρονος  νοσηλευόταν με κιρσορραγία στο Αττικό, ένας 62χρονος στο Σωτηρία με καρδιολογικά προβλήματα, ένας 65χρονος στο ΑΧΕΠΑ, ένας ένας 71χρονος από την Ξάνδη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και μία 86χρονη στο Σισμανόγλειο.

Όσον αφορά στην Ξάνθη, πρόκειται για τον τρίτο θάνατο ασθενούς με κορωνοϊό. Προηγήθηκε ένας ηλικιωμένος άνδρας από τον Εχίνο αλλά και ένας 46χρονος στρατιωτικός από το Κουτσό.

1.061 έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Ελλάδα

Έως το απόγευμα του Σαββάτου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας, είχε φτάσει τα 1.061. Ειδικότερα, στα 1.061 ανέρχονται τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών για την εξάπλωση του ιού Covid 19. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα καταγράφηκαν 95 νέα. Μέχρι στιγμής, έχουν διενεργηθεί συνολικά 14.363 διαγνωστικά τεστ, ενώ 69 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Από αυτά, τα 65 νοσηλεύονται διασωληνωμένα σε ΜΕΘ, ενώ 52 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία αναφοράς.

Τσιόδρας: Αν τα μέτρα χαλαρώσουν ο κορωνοϊός θα μας εκδικηθεί

Το κακό σενάριο, όπως το προσδιόρισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, δηλαδή, το σενάριο της Ιταλίας όπου ο κορωνοιός αφήνει εκατοντάδες θύματα κάθε μέρα, δεν αφορά τη χώρα μας. Ο αριθμός των 1.061 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μέσα στις τελευταίες 32 ημέρες που ο κορωνοϊός επελαύνει στην Ελλάδα, ενισχύουν πολύ πλέον το καλό σενάριο. «Τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας μάς δείχνουν ότι είμαστε στο καλό σενάριο. Το κακό σενάριο δεν ακολουθείται, που είναι ένα σενάριο τύπου Ιταλίας ή άλλων χωρών στις οποίες υπήρξε εκθετική αύξηση και των θανάτων και των διασωληνωμένων” είπε ο κ.Τσιόδρας και επανέλαβε την άμεση συσχέτιση που έχουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων. ‘’Όσο καλύτερα τηρήσουμε όλοι μας τα μέτρα, τόσο καλύτερη εικόνα θα έχουμε σαν χώρα και σαν γενικός πληθυσμός» τόνισε ο καθηγητής.

«Οποιαδήποτε χαλάρωση στα μέτρα, θα οδηγήσει σε επάνοδο του ιού και επανάκαμψη του κύματος του κορωνοϊού. Για αυτό και τα μέτρα, όπου τηρούνται και όπου κρατιούνται, κρατιούνται για πολύ καιρό. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Να μην αμελούμε στα μέτρα, γιατί ο ιός θα μας εκδικηθεί» τόνισε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Χαρδαλιάς. Σε ό,τι αφορά τη διασπορά στην κοινότητα ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι υπάρχει διασπορά αλλά εξήγησε ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνουν ακριβείς εκτιμήσεις για το πόσα περιστατικά έχουμε στην κοινότητα αυτή την στιγμή, γιατί υπάρχει μεγάλη ετερογένεια και στον διαγνωστικό έλεγχο». Οι ακριβείς εκτιμήσεις για την διασπορά γίνονται με τα «σκληρά» δεδομένα, δηλαδή με τα σοβαρά περιστατικά που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και αργότερα θα γίνει με μελέτες αντισωμάτων.

Exit mobile version