Πολάκης Hopkins: «Fake News» αποδείχθηκε μια ανάρτηση του Παύλου Πολάκη με οδηγίες για τον κορωνοϊό που υποτίθεται ότι είχε δώσει το πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Πολάκης Hopkins: Σάλος έχει προκληθεί με παρέμβαση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ, γιατρού στο επάγγελμα, Παύλου Πολάκη, ο οποίος ανάρτησε στο Facebook το Σάββατο 28 Μαρτίου ένα δημοσίευμα από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins με οδηγίες προστασίας σχετικά με τον νέο κορωνοϊό, οι οποίες απεδείχθησαν fake news! Στην εν λόγω ανάρτηση ο κ. Πολάκης έδινε «ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ», όπως έλεγε και επέμενε ότι «Το πανεπιστήμιο Johns Hopkins έβγαλε αυτή την εξαιρετική περίληψη για το πώς να αποφύγετε τη μετάδοση του ιού». Απεδείχθη ότι επρόκειτο για fake news και ότι ουδέποτε το πανεπιστήμιο είχε δώσει τέτοιες συμβουλές.
Την ανάρτηση του κ. Πολάκη δημοσίευσε και το Documento με τον τίτλο: «Πώς να αποφύγετε τη μετάδοση του κορονοϊού: Ο Πολάκης παρουσιάζει τις συμβουλές του πανεπιστημίου J. Hopkins», χωρίς να ελέγξει την αλήθεια των λεγομένων.
Λίγη ώρα αργότερα τα ellinikahoaxes χαρακτήρισαν το δημοσίευμα ψευδές, εκθέτοντας έτσι τον γιατρό και πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη. Aκολούθησαν αρνητικά σχόλια για τον πρώην υπουργό στα social media, τα οποία εστίαζαν στο γεγονός ότι δεν θεωρείται υπεύθυνη στάση, τις κρίσιμες αυτές ώρες, να αναπαράγει κάποιος πολιτικός εσφαλμένες θεωρίες.
O Πολάκης, γιατρός-τέως υπουργός Υγείας, αναπαράγει ανερυθρίαστα #FakeNews για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Μιλάμε για την επέλαση των πάτων.https://t.co/3DpzeRqn18
— Georghy Zhukov (@GeorghyZhukov) March 29, 2020