Φίλης για Τσιόδρα: Για τον κορωνοϊό και το σχέδιο οικονομικής στήριξης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον Θέμα 104,6 ο πρώην υπουργός του κόμματος Νίκος Φίλης. Όπως είπε, ενημερώνεται καθημερινά για τις εξελίξεις ενώ τόνισε ότι κάθε απόγευμα «ακούει ευλαβικά τον Σωτήρη Τσιόδρα». Για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φίλης τόνισε ότι πρόκειται για μετρά που θα στηρίξουν την οικονομία και όχι για μέτρα που θα δημιουργήσουν μία αναδιανομή υπερ των λίγων. Όπως τόνισε ο κ. Φίλης το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένο και είναι ένα σχέδιο που μπορεί να αντέξει η ελληνική οικονομία. «Αν δε ληφθούν τώρα εμπροσθοβαρή μέτρα, η ύφεση στην οικονομία θα μεγαλώσει και μπορεί να φτάσει το 10%», σημείωσε ο κ. Φίλης.
Και ο Ανδρέας Ξανθός όμως τάσσεται υπέρ του Σωτήρη Τσιόδρα. «Θέλουμε να τα πάμε καλά σαν χώρα, να έχουμε τις λιγότερες απώλειες, να μειώσουμε τον αριθμό των θανάτων, να μην καταρρεύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, κι ας το καρπωθεί η κυβέρνηση. Στρατηγικά κερδίζουν οι δικές μας ιδέες μέσα από αυτή τη δοκιμασία».
Αυτό υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο tvxs.gr ο τέως υπουργός Υγείας, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το πολύτιμο έργο και την προσφορά του Σωτήρη Τσιόδρα -σε πλήρη αντιδιαστολή με όσα έγραψε ο Θανάσης Καρτερός. Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και το επιστημονικό προσωπικό πίσω από αυτόν, ο κ. Ξανθός τονίζει: «Ο κ. Τσιόδρας είναι μια εξαιρετική επιλογή για την εποπτεία της πανδημίας και το συντονισμό του επιστημονικού δυναμικού της χώρας στο πεδίο της λοιμωξιολογίας-επιδημιολογίας.
Οι εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είναι στη σωστή κατεύθυνση και ο αναγκαίος πολιτικός έλεγχος και η κριτική πρέπει να αφορούν την επάρκεια, την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στην υλοποίησή τους». «Αν υπάρχουν -και είναι λογικό να υπάρχουν σε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση- επιφυλάξεις ή αντιρρήσεις επιστημονικού χαρακτήρα, είναι καλό να κατατεθούν επίσημα και τεκμηριωμένα για επιστημονικό διάλογο στην αρμόδια Επιτροπή και όχι να αναπαράγονται άκριτα στη δημόσια συζήτηση από μη ειδικούς. Είναι η ώρα της συστράτευσης και θετικής συμβολής του επιστημονικού κόσμου και όχι η ώρα της αντιπαράθεσης και του διαγκωνισμού για την επιστημονική “αυθεντία” και το ρόλο καθενός» καταλήγει.