Βεβαίωση εργοδότη τύπου Ά: Ήταν μία από τις αναφορές του Νίκου Χαρδαλιά, που ενδιαφέρουν, όπως προκύπτει, πολλούς πολίτες.
Βεβαίωση εργοδότη τύπου Ά: Εικοσιτέσσερις ώρες προθεσμία δίνει η Πολιτική Προστασία στους εργοδότες, που έχουν εφοδιάσει άτομα με βεβαιώσεις τύπου Α, αλλά που αυτά τα άτομα δεν εργάζονται στις επιχειρήσεις τους!
Του Πέτρου Καρσιώτη
Μετά τις 24 ώρες, όποιος εργοδότης εντοπιστεί ότι έχει διαπράξει αυτό το αδίκημα, θα τιμωρείται με πρόστιμο 10.500 ευρώ, ατό δηλαδή που προβλέπεται για τους ανασφάλιστους εργαζόμενους! Το ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, προφανώς μετά τον εντοπισμό, στη διάρκεια ελέγχων, ατόμων, που επέδειξαν στους αστυνομικούς βεβαιώσεις τύπου Α, με τις οποίες, όπως έχει θεσπιστεί, η επιχείρησή του, θεωρεί άκρως απαραίτητη την παρουσία του, για τη λειτουργία της. Επίσης, η προειδοποίηση έγινε με τη συνοδεία της στενής χρονικής προθεσμίας γιατί παρατηρήθηκε ότι αυτή τη βεβαίωση που δίνει το δικαίωμα σε εργαζόμενους να μεταβαίνουν και να επιστρέφουν από τη δουλειά τους, την διαθέτουν και άτομα που η επιχείρηση έχει θέσει σε αναστολή εργασίας και θα πληρωθούν με τα 800 ευρώ από το Δημόσιο.
Ήταν μία από τις αναφορές του Νίκου Χαρδαλιά, που ενδιαφέρουν, όπως προκύπτει, πολλούς πολίτες. “Αφορά στις μετακινήσεις πολιτών με βεβαιώσεις τύπου Α εργοδότη”, επεσήμανε “δηλαδή επιχειρήσεων, σε άτομα που δεν απασχολούνται σε αυτές. Στην περίπτωση, που κατά τη διεξαγωγή σχετικού ελέγχου αποδειχθεί κάτι τέτοιο, στον εργοδότη θα εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις περί ανασφάλιστων εργαζομένων, ήτοι 10.500 ευρώ πρόστιμο και στο φέροντα τη βεβαίωση θα ασκηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις.
Καλούμε όλες τις εταιρίες να ελέγξουν ξανά τις βεβαιώσεις τύπου Α και να αποσύρουν όσες έχουν διατεθεί σε εργαζομένους, οι συμβάσεις εργασίας των οποίων έχουν ανασταλεί και να το πράξουν άμεσα εντός των επομένων 24 ωρών”, κατέληξε.
Στο μεταξύ, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 3 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια άλλες 665 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ. Οι περισσότερες όπως πάντα στην Αττική και ακολουθούν Θεσσαλονίκη, Ιόνια Νησιά, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Θεσσαλία, Ν. Αιγαίο, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, Β. Αιγαίο, Ανατ. Μακεδονία και Θράκη και Δυτική Μακεδονία. Έτσι, από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, ημερομηνία έναρξης του μέτρου περιορισμού της κυκλοφορίας, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 25.422 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.