Ξόρκι έλξης: Η «μεγάλη» ανακάλυψη σε αιγυπτιακό πάπυρο

PLUS

Ξόρκι έλξης: Η «μεγάλη» ανακάλυψη σε αιγυπτιακό πάπυρο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Ξόρκι έλξης: «Αν και αναφέρεται ως ξόρκι αγάπης στην πραγματικότητα είναι ένα ξόρκι για να επιβάλει το σεξ» δήλωσε ο αιγυπτιολόγος που μετέφρασε τον πάπυρο.

10.04.2020 | 23:20

Ξόρκι έλξης: Ο πάπυρος ήταν κοινό υλικό γραφής σε ολόκληρη την κλασική Αρχαιότητα που κατασκευαζόταν από το φυτό πάπυρος. Ήταν πολύ σημαντικό στοιχείο για τους Ρωμαίους. Τα αρχαιότερα δείγματα παπύρου, με ιερογλυφική γραφή, χρονολογούνται από το 3.000 π.Χ. Δεδομένων αυτών λοιπόν, ανακαλύφθηκε σε αρχαίο αιγυπτιακό πάπυρο ένα ξόρκι με το οποίο η γυναίκα «θα μπορούσε» να ρίξει στο κρεβάτι της όποιον ήθελε.

Στον πάπυρο περιγράφεται πώς μετά το ξόρκι ένας άνδρας με το όνομα Κεφάλας «ήταν υπό πίεση συνέχεια μέχρι να κάνει σεξ με την γυναίκα με όνομα Ταρομεγούεϊ». Οι μελετητές ανακάλυψαν και ένα σκίτσο με τον «πρωταγωνιστή» της ιστορίας να έχει τα γεννητικά του όργανα διογκωμένα.  «Αυτό που βρήκαμε είναι μια πρόσκληση σε ένα νεκρό πνεύμα να εγερθεί ως φάντασμα και να βασανίσει έναν άνδρα» δήλωσε ο αιγυπτιολόγος Ρόμπερτ Ρίντερ. «Αν και αναφέρεται ως ξόρκι αγάπης στην πραγματικότητα είναι ένα ξόρκι για να επιβάλει το σεξ» πρόσθεσε.

«O άντρας δεν μπορούσε ούτε να φάει, ούτε να πιει»

«Ο πρωταγωνιστής δεν μπορεί να φάει, δεν μπορεί να πιει, δεν μπορεί να κάνει τίποτα εκτός από το να ακολουθεί τη γυναίκα μέχρι τα ανδρικά του όργανα να ενωθούν με τα δικά της γυναικεία» είπε ο Βρετανός ειδικός. Η εκτίμηση είναι ότι ο πάπυρος χρονολογείται κάπου ανάμεσα στον 1ο και τον 2ο αιώνα μ.Χ. από την περιοχή του Φαγιούμ.

Δείτε ακόμα

Τα tips για να είστε σίγουροι ότι απολυμάνατε σωστά κινητά και tablets!

Η Γινγκ Γινγκ και ο Λε Λε «πλέουν» σε πελάγη ευτυχίας: Πώς ο κορονοϊός βοήθησε δύο πάντα να ζευγαρώσουν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Exit mobile version