Κορονοϊός Ελλάδα – χάρτης: Οι περιοχές που προστέθηκαν

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα – χάρτης: Οι περιοχές που προστέθηκαν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κορονοϊός Ελλάδα - χάρτης: Τα ευρήματα από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το κορωνοιο (COVID-19) στην Ελλάδα παρουσιάζονται στη νέα έκθεση του ΕΟΔΥ.

11.04.2020 | 14:46

Κορονοϊός Ελλάδα – χάρτης: Η νέα επικαιροποιημένη έκθεση του ΕΟΔΥ για την επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα δείχνει ανησυχητικά στοιχεία. Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση σε μόλις πέντε ημέρες -από την περασμένη Δευτέρα έως και εχθές – προστέθηκαν δύο νέες περιοχές στον χάρτη του κορωνοϊού ενώ αυξήθηκε σημαντικά η επίπτωση σε άλλες όπου καταγράφηκε επιπλέον αριθμός κρουσμάτων. Πρόκειται για τη Μεσσηνία και την Εύβοια. Και οι δύο περιοχές βρίσκονταν μέσα σε εκείνες με τη χαμηλότερη κυκλοφορία του κορωνοϊού στη χώρα, καθώς μετρούσαν πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων όλο αυτό το διάστημα – από 1 έως 4 κρούσματα λοίμωξης Covid-19 ανά 100.000 πληθυσμού.

Ωστόσο, πλέον η Μεσσηνία έχει αλλάξει κλίμακα σε ό,τι αφορά τα κρούσματα καθώς καταγράφει 5-9 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού. Ενώ η Εύβοια ανεβαίνει ακόμη πιο γρήγορα τη σχετική κλίμακα, αφού μέσα σε λίγες ημέρες από το χαμηλότερο επίπεδο των 1-4 κρουσμάτων βρίσκεται σε εκείνο των 10-49 κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού!

Στο χάρτη φυσικά και η Λάρισα μετά τα τελευταία κρούσματα στον οικισμό Ρομά

Η Καστοριά και το Άγιο Ορος παραμένουν στην υψηλότερη θέση της κλίμακας, με πάνω από 50 κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 πληθυσμού. Εκτός από τη Λάρισα στις πιο επιβαρυμένες περιοχές του «μολυσματικού» χάρτη προστέθηκαν αυτήν την εβδομάδα η Θεσσαλονίκη και η Αχαΐα.

Συνολικά, ο αριθμός των κρουσμάτων λοίμωξης Covid-19 ανέρχεται σε 2.011 σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από το σύνολο των 2.009 κρουσμάτων, τα 525 (26,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, τα 776 (38,6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 49 έτη (εύρος ηλικίας 0 έως 101 έτη), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 73 έτη (εύρος 39 έως 95 έτη). Τα θύματα της επιδημίας ανέρχονται πλέον σε 93.

Exit mobile version