Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κορωνοϊός – Τουρκία: Πρώτη νεκρή στην ελληνική ομογένεια της Κωνσταντινούπολης
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – Τουρκία: Πρώτη νεκρή στην ελληνική ομογένεια της Κωνσταντινούπολης

Κορωνοϊός - Τουρκία: Η ηλικιωμένη γυναίκα, που πέθανε από κορωνοϊό, ήταν εδώ και πολλούς μήνες σε κατάκλιση εξαιτίας προβλημάτων υγείας.

Κορωνοϊός – Τουρκία: Το πρώτο θύμα κορωνοϊού στην ελληνική ομογένεια της Κωνσταντινούπολης είναι μια  88χρονη γυναίκα. Πρόκειται, σύμφωνα με το Έθνος, για την Ηρώ Δάκου, η οποία είχε νοσηλευτεί για περίπου ένα μήνα στο ιδιωτικό νοσοκομείο Οσμάνογλου στη συνοικία Σισλί της Κωνσταντινούπολης και έπειτα από τη βελτίωση της υγείας της διακομίστηκε στο ομογενειακό νοσοκομείο Βαλουκλή. Η 88χρονη νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Βαλουκλή τις τελευταίες 15 ημέρες, όπου λάμβανε τη σχετική θεραπεία, παρουσιάζοντας μάλιστα βελτίωση εδώ και 3-4 ημέρες, καθώς ήταν απύρετη.

Ωστόσο, το πρωί του Σαββάτου η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ξαφνικά με αποτέλεσμα να χάσει τη μάχη με το φονικό ιό. Ζούσε μόνη της στη συνοικία Ταταύλα της Κωνσταντινούπολης, καθώς είχε χάσει πριν από χρόνια το σύζυγό της, παιδίατρο στο νοσοκομείο Βαλουκλή, αλλά ήταν σε κατάκλιση εξαιτίας προβλημάτων υγείας για αρκετούς μήνες. Το Βαλουκλή, αν και δεν είναι νοσοκομείο αναφοράς, ωστόσο νοσηλεύονται και άλλα κρούσματα κορωνοϊού, των οποίων όμως κατάσταση δεν κρίνεται σοβαρή.

48ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας σε 30 επαρχίες της Τουρκίας

Η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει 48ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας σε 30 επαρχίες της χώρας για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού και βρήκε απροετοίμαστους τους πολίτες, που βγήκαν μαζικά να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το διάστημα της καραντίνας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τεράστιο κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους των μεγαλουπόλεων, στα μαγαζιά κι ως εκ τούτου τα νεύρα ήταν τεταμένα και δεν έλειψαν και τα επεισόδια ανάμεσα σε αγανακτισμένους πολίτες.

Η απαγόρευση ισχύει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μέχρι και τα μεσάνυχτα της 12ης Απριλίου (Κυριακή) για την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, τη Σμύρνη και άλλες 27 μεγάλες πόλεις και νομούς της Τουρκίας. Οι επαρχίες στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας είναι οι: Άδανα, Άγκυρα, Αττάλεια, Αϊδίνιο, Μπαλίκεσίρ, Προύσα, Ντενιζλί, Ντιγιάρμπακιρ, Ερζουρούμ, Εσκίσεχίρ, Γαζίαντέπ, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Καχραμάνμαράς, Καισάρεια, Νικομήδεια, Ικόνιο, Μαλάτια, Μανίσα, Μάρντιν, Μερσίνα, Μούγλα, Όρντου, Σαγγάριος, Σαμψούντα, Σανλιούρφα, Ραιδεστός, Τραπεζούντα, Βαν και Ζόνγκουλντάκ.

Δείτε ακόμα

Ένας αληθινός «μαχητής»: Ο Βρετανός που νίκησε και τον Β’ Παγκόσμιο και τον κορωνοϊό

Σηκώθηκε ο Τζόνσον – Βλέπει ταινίες, παίζει sudoku

Χάος μετά το ξαφνικό lockdown στην Τουρκία – Ουρές και ξύλο στους δρόμους

Ο SARS-Cov-2 μπορεί να ταξιδέψει σε απόσταση 4 μέτρων – Δείτε τις πιο μολυσμένες ζώνες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις