Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία κορωνοϊός: Τρεις νεκροί φυλακισμένοι – Τι εξετάζει το κοινοβούλιο
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία κορωνοϊός: Τρεις νεκροί φυλακισμένοι – Τι εξετάζει το κοινοβούλιο

Τουρκία κορωνοϊός: Οι λεγόμενες «ανοικτές» φυλακές στην Τουρκία έχουν ελάχιστες συνθήκες ασφαλείας.

Τουρκία κορωνοϊός: Τρεις κρατούμενοι σε φυλακές έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, τη στιγμή που το κοινοβούλιο εξετάζει τη χορήγηση αμνηστίας σε ένα μέρος των φυλακισμένων. «Δεκαεπτά κρατούμενοι σε πέντε ανοικτά σωφρονιστικά ιδρύματα διαγνώσθηκαν θετικοί στην Covid-19. Τρεις απεβίωσαν στη διάρκεια θεραπειών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ. Οι λεγόμενες «ανοικτές» φυλακές στην Τουρκία έχουν ελάχιστες συνθήκες ασφαλείας.

Οι φυλακισμένοι μετάγονται εν γένει εκεί όταν πρόκειται να αποφυλακισθούν προσεχώς επειδή η ποινή τους πλησιάζει στη λήξη της και δικαιούνται άδειες εξόδου. Ο Γκιούλ δήλωσε πως 14 άλλοι κρατούμενοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και πως ένας απ’ αυτούς, ο οποίος πάσχει και από χρόνια νόσο, βρίσκεται «στη μονάδα εντατικής» και πρόσθεσε: «Κανένα κρούσμα δεν έχει καταγραφεί στις κλειστές φυλακές». Το τουρκικό κοινοβούλιο άρχισε την περασμένη εβδομάδα να συζητεί ένα νομοσχέδιο που έχει στόχο να βγουν από τις φυλακές περίπου 90.000 κρατούμενοι –να αποφυλακισθούν πρόωρα ή να τεθούν υπό κράτηση κατ’ οίκον– για να μειωθεί ο συνωστισμός στις φυλακές.

Το μήνυμα του Ερντογάν προς τους Χριστιανούς της Τουρκίας

Πασχαλινό μήνυμα προς τους Χριστιανούς πολίτες της Τουρκίας απηύθυνε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισημαίνοντας ότι φέτος οι πιστοί δεν θα μπορέσουν να συγκεντρωθούν στις εκκλησίες, λόγω κορωνοϊού. «Συγχαίρω ειλικρινώς τους Χριστιανούς συμπολίτες μας που ανήκουν σε διάφορες εκκλησίες και κοινότητες με την ευκαιρία μιας από τις πιο σημαντικές εορτές, του Πάσχα», αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ανήκοντας σε ένα πολιτισμό με βαθιές ρίζες που θεωρεί τη διαφορετικότητα ως πλούτο με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και την αγάπη, ανεξάρτητα από την πίστη, θρησκεία, δόγμα ή εθνότητα που ανήκει κανείς, για μας έχει μεγάλη σημασία το να μπορεί ο καθένας να βιώνει τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του», αναφέρει στο μήνυμά του ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος προσθέτει ότι «η κουλτούρα συνύπαρξης που πηγάζει από τη γη της Ανατολίας, αποτελεί το συνδετικό ιστό σήμερα για ειρήνη και αδελφοσύνη και την ίδια στιγμή την πλέον ισχυρή δύναμη που θα μας οδηγήσει σε ένα λαμπρό μέλλον.» Σύμφωνα με πρόεδρο Ερντογάν το τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να μπορούν οι Χριστιανοί συμπολίτες να απολαμβάνουν την θρησκεία τους ελεύθερα.

Η αναφορά του Τούρκου προέδρου στον ιό

«Ολόκληρη η διεθνής κοινότητα περνά δύσκολες ώρες εξαιτίας της επιδημίας του Covid-19, και φέτος οι Χριστιανοί συμπολίτες μας δυστυχώς λόγω των μέτρων δεν θα μπορέσουν να συναθροισθούν στις εκκλησίες τους. Ωστόσο πιστεύουμε ότι με την αυστηρή εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων η χώρα μας θα ξεπεράσει αυτή την διαδικασία το συντομότερο και θα επιστρέψουμε όλοι πάλι στην κανονική μας ζωή», αναφέρει.

Στο ίδιο μήνυμα, ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαριστεί τους Χριστιανούς συμπολίτες του για την προσφορά τους στην Εθνική Εκστρατεία Αλληλεγγύης προς στήριξη των αναξιοπαθούντων λόγω της κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία. «Με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα εύχομαι υγεία σε όλους τους Χριστιανούς και ιδιαίτερα τους Χριστιανούς συμπολίτες μας», καταλήγει το μήνυμα του Τούρκου Προέδρου.

Δείτε ακόμα

Βρετανία: Μικρή πτώση στον αριθμό των νεκρών από τον ιό

Θετικός στον ιό και ο ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος Τζορτζ Στεφανόπουλος

«Μουσουλμάνοι, το τζαμί σας καλεί» – Οι πιστοί αψηφούν τα μέτρα

Πάνω από 1,8 εκατ. κρούσματα παγκοσμίως, μειωμένα τα νούμερα το τελευταίο 24ωρο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις