Νηστίσιμο πρωινό: Την περίοδο της Σαρακοστής, υπάρχει η αντίληψη πως οι επιλογές μας σχετικά με το φαγητό είναι λίγες και… καθόλου νόστιμες. Ψάχνοντας και δοκιμάζοντας όμως, φαίνεται ότι οι επιλογές τελικά είναι ποικίλες και πολύ διασκεδαστικές. Πάμε να δούμε λοιπόν κάποιες ιδέες που μπορείτε να υιοθετήσετε σχετικά με το πρωινό σας γεύμα.
1. Κουλούρι Θεσσαλονίκης
Παρόμοια, θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει κριτσίνι ή παξιμάδι και πάστα από λιαστή ντομάτα ή κόκκινη πιπεριά αρκεί να μην περιλαμβάνουν τυρί (γι’ αυτό διαβάζω πάντα τα συστατικά).
2. Φρέσκο ψωμί
Ή φρυγανιές με μαρμελάδες εποχής όπως μαρμελάδα εσπεριδοειδών (English marmalade), μαρμελάδα φράουλας, μαρμελάδα μήλου (apple butter) και μαρμελάδα φραμπουάζ ή σμέουρο.
3. Φρυγανάκια
Ή ψωμί του τοστ με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα.
4. Νηστίσιμα αλμυρά
Ή κουλουράκια από τον φούρνο της γειτονιάς όπως, μανιταροπιτάκια, σπανακοπιτάκια, ελιοπιτάκια, κολοκοτές (κυπριακή κολοκυθόπιτα), ταχινόπιτα, μουστοκούλουρα ή άλλα νηστίσιμα κουλουράκια πάντα από τον φούρνο της γειτονιάς.
5. Μπάρες δημητριακών
Ετοιμάζω νηστίσιμες μπάρες δημητριακών και τις παίρνω και μαζί μου για ώρα ανάγκης
6. Δημητριακά
Ετοιμάζω τα αγαπημένα μου δημητριακά με φρέσκο χυμό πορτοκαλιού. Στα δημητριακά (κατά προτίμηση ολικής άλεσης) στο quaker αλλά και στο μούσλι, μπορώ να προσθέσω λίγους ξηρούς καρπούς, μπανάνα ή κομματάκια από ξερά φρούτα, λίγο μέλι και κανέλα. Εννοείται δε, ότι τα δημητριακά ετοιμάζονται και με νηστίσιμο γάλα όπως καρύδας, σόγιας ή αμυγδαλέλαιο.