Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πριγκίπισσα Νταϊάνα – επιστολή: Το σπάνιο γράμμα για τα γενέθλια του Γουίλιαμ
ΚΟΣΜΟΣ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα – επιστολή: Το σπάνιο γράμμα για τα γενέθλια του Γουίλιαμ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα - επιστολή: Η «θλιμμένη πριγκίπισσα» έγραψε το γράμμα ως ευχαριστία στον αρχιφύλακα της ειδικής ομάδας συνοδών της "Scotland Yard".

Πριγκίπισσα Νταϊάνα – επιστολήΜια σπάνια επιστολή που έγραψε η πριγκίπισσα Νταιάνα το 1989 δημοπρατείται από τον οίκο δημοπρασιών “The William George”. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα έγραψε την επιστολή στις 21 Ιουνίου 1989, ως ευχαριστία στον Sergeant Plumb, τον αρχιφύλακα της ειδικής ομάδας συνοδών της “Scotland Yard”, αφού διοργάνωσε μια επίδειξη μοτοσικλετών που πραγματοποιήθηκε στα 7α γενέθλια του Γουίλιαμ. Στην επιστολή, η πριγκίπισσα έγραφε: «Αγαπητέ Sgt Plumb, Ήταν πολύ καλό από εσάς και την ομάδα σας να έρθετε εδώ σήμερα στα γενέθλια του William. Δεν μπορώ να σας πω τι ευχαρίστηση χάρισε η έκθεση στα μικρά ανθρωπάκια και τις μητέρες τους! Γνωρίζω πόσο ιδιαίτερα απασχολημένοι είστε όλοι τώρα, γι ‘αυτό σημαίνει ακόμη περισσότερα για μας ότι εσείς και τα αγόρια μοτοσικλετών μπορέσατε να συμμετάσχετε στις γιορτές των γενεθλίων! Έχετε τις θερμότερες ευχαριστίες μας, William, Harry».

Η επιστολή υπογράφεται από την ίδια την πριγκίπισσα της Ουαλίας. Η τωρινή αξία της επιστολής που φέρει την υπογραφή της Νταϊάνα ως «Πριγκίπισσα της Ουαλίας», εκτιμάται στις £7,500, δηλαδή περίπου 8.571 ευρώ. Η συγκεκριμένη επιστολή αποτελεί άλλο ένα πολύτιμο στοιχείο από εκείνα που φέρουν την ιδιαίτερη αύρα της αδικοχαμένης πριγκίπισσας, που λάτρεψε ο λαός στη Μεγάλη Βρετανία, όσο καμιά άλλη. Είναι άλλο ένα σπάνιο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει την ευγένεια και τους άψογους τρόπους συμπεριφοράς που είχε η «θλιμμένη πριγκίπισσα», όπως την αποκαλούσαν, όταν αυτή βρισκόταν εν ζωή.

Σε ποιούς δόθηκε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της πριγκίπισσας

Η εκλιπούσα πριγκίπισσα της Ουαλίας κληροδότησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της στους γιούς της Ουίλιαμ και Χάρι, οι οποίοι ήταν 15 και 12 ετών αντίστοιχα, όταν εκείνη σκοτώθηκε το 1997, αλλά οι εκτελεστές της διαθήκης είχαν κρίνει ότι η κληρονομιά δεν θα πρέπει να δοθεί στους δικαιούχους μέχρι να γίνουν 30 ετών. Η Νταϊάνα άφησε περιουσία ύψους 12.966.022 λιρών (16 εκατομμυρίων ευρώ), αλλά εκτιμάται ότι το ποσό αυτό έχει ανέλθει στις 20 εκατομμύρια λίρες μέσω επενδύσεων.

Πέρα, όμως από το όποιο χρηματικό ποσό, τις περιουσίες και όλα τα υλικά αντικείμενα, η ουσιαστική κληρονομιά που άφησε στις δυο πιο πολύτιμες υπάρξεις της ζωής της η αδικοχαμένη πριγκίπισσα, είναι κάτι άλλο, που δε συγκρίνεται με τίποτα. Οι αναμνήσεις από μια μητέρα που έδωσε τα πάντα για νααφήσει πίσω της δυο γιους που θα είναι συμπονετικοί, δίκαιοι, ευγνώμονες για το καθετί και θα διατηρούν όλα όσα εκείνη με τόση αγάπη θέλησε να τους μεταδώσει. Το κατά πόσο, όμως αυτά θα τηρηθούν από πλευράς τους τώρα που εκείνη δεν βρίσκεται πια κοντά τους, είναι κάτι που θα φανεί αργά ή γρήγορα στο μέλλον…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις