Μανόλο Μπλάνικ κορονοϊός: Το μήνυμα του διάσημου σχεδιαστή για την πανδημία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μανόλο Μπλάνικ κορονοϊός: Το μήνυμα του διάσημου σχεδιαστή για την πανδημία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βίκυ Καλοφωτιά

Μανόλο Μπλάνικ κορονοϊός: Έναν πρωτότυπο τρόπο προτείνει ο γνωστός δημιουργός για την περίοδο της καραντίνας.

15.04.2020 | 20:29

Μανόλο Μπλάνικ κορονοϊός: Ο διάσημος σχεδιαστής παπουτσιών, τις δημιουργίες του οποίου ονειρεύεται να αποκτήσει σχεδόν κάθε γυναίκα στην γκαρνταρόμπα της, σκέφτηκε μια πρωτότυπη ιδέα για να περάσει πιο ευχάριστα και πάνω απ’ όλα με στιλ, η περίοδος της καραντίνας για πρόληψη από τον κορονοϊό. Σε συνεργασία με τη βρετανική μη κερδοσκοπική εταιρεία “Mental Health Foundation”, πήρε την πρωτοβουλία να θέσει στη διάθεση των θαυμαστριών του ανά τον κόσμο, δέκα σχέδια δικών του δημιουργιών, που θα έχουν την ευκαιρία να τα χρωματίσουν όπως εκείνες επιθυμούν, κατεβάζοντας τις σελίδες από το διαδίκτυο!

Και οι δέκα δημιουργίες παρουσιάζονται σε ασπρόμαυρη έκδοση στην επίσημη ιστοσελίδα του σχεδιαστή (manoloblahnik.com), όπου έχει πρόσβαση όποια ή όποιος θέλει. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο εγχείρημα που έχει σκοπό να υποστηρίξει από την πλευρά του το πόσο σημαντικό είναι να μένουμε στο σπίτι μέχρι να περιοριστεί η πανδημία και να αξιοποιούμε τον χρόνο μας με κάτι που προκαλεί συγχρόνως χαρά και καλλιεργεί την δημιουργικότητά μας. Οι συμμετέχοντες μπορούν να μοιραστούν τα έργα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #ManoloBlahnikSmiles.

«Να παραμείνουμε θετικοί και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον»

«Πιστεύουμε ότι η ζωγραφική μπορεί να φέρει μια αίσθηση ηρεμίας», επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του πασίγνωστου δημιουργού παπουτσιών, εκεί όπου δημοσιεύτηκαν τα σχέδια που περιμένουν να τα χρωματίσουν οι γυναίκες, σύμφωνα με το προσωπικό τους γούστο. «Επέλεξα σχέδια που είναι πολύ προσωπικά και έχουν μεγάλη σημασία για εμένα, λαμβάνοντας υπ’όψιν έναν τόσο σημαντικό σκοπό. Όλα εμπεριέχουν διαφορετικές εμπνεύσεις και αναμνήσεις μου, τόπους που αγαπώ πολύ», δήλωσε ο ίδιος στο περιοδικό “Vogue”.

«Πρέπει να παραμείνουμε θετικοί και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον. Θα το περάσουμε αυτό και θα βγούμε πιο ενωμένοι και δυνατοί από ό,τι ήμασταν», είναι το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο για τον κορoνοϊό και συνεχίζει λέγοντας ότι «η δημιουργική ελευθερία είναι μια μορφή απόδρασης, κάτι που χρειαζόμαστε τώρα περισσότερο από ποτέ. Έχω χρησιμοποιήσει τη δημιουργικότητά μου όχι μόνο για να διασκεδάσω τη φαντασία μου, αλλά και με την ελπίδα ότι θα φέρω ευτυχία στους άλλους και θα τους κάνω να χαμογελάσουν! Αυτήν τη φορά, ζητώ από τον κόσμο να κάνει το ίδιο – ας σκορπίσουμε όλοι χαρά, ας μοιραστούμε τη δημιουργικότητα και ας εμπνεύσουμε ο ένας τον άλλον».

Exit mobile version