Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

05

Νοεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ύπνος κορονοϊός: Ο λόγος που δυσκολευόμαστε να ξυπνήσουμε το πρωί
PLUS

Ύπνος κορονοϊός: Ο λόγος που δυσκολευόμαστε να ξυπνήσουμε το πρωί

Ύπνος κορονοϊός: Σύμφωνα με τον ειδικό Τζέιμς Γουίλσον, γνωστό και ως The Sleep Geek υπάρχει εξήγηση γιατί κάποιοι αισθάνονται νύστα όλη την ημέρα. 

Ύπνος κορονοϊός: Πολλοί θεώρησαν ότι το lockdown λόγω της πανδημίας αποτελεί την ιδανική ευκαιρία και συνθήκη να ξεκινήσουν να κοιμούνται «φυσιολογικές» ώρες και να «τηρούν» το 8ωρο. Ωστόσο, η κατάσταση είναι διαφορετική με τον ύπνο. Αν και πολλοί ευχαριστιούνται τις ατελείωτες ώρες ύπνου, υπάρχει και αυτή η ομάδα ατόμων που δυσκολεύεται να σηκωθεί από το κρεβάτι. Σύμφωνα με τον ειδικό σε ζητήματα ύπνου, Τζέιμς Γουίλσον, γνωστό και ως The Sleep Geek υπάρχει εξήγηση γιατί κάποιοι αισθάνονται νύστα όλη την ημέρα.

Μιλώντας στη MirrorOnline, δηλώνει: «Μερικοί άνθρωποι αναφέρουν ότι παλεύουν να σηκωθούν το πρωί. Σημειώνουν ακόμα ότι αισθάνονται ατονία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να υπάρχουν λόγοι γι ‘αυτό. Το άγχος που δημιουργείται από την κρίση του κορωνοϊού επηρεάζει τον ύπνο μας και την ποιότητά του, η οποία μπορεί να φανεί σε περισσότερους ανθρώπους καθώς αναφέρουν ότι έχουν ζωντανά όνειρα».

Ο ρόλος της άσκησης

«Επιπλέον, βλέπουμε ανθρώπους να πίνουν περισσότερο απ’ ότι συνήθως. Να υπενθυμίσουμε ότι το αλκοόλ δεν προκαλεί ύπνο. Είναι ηρεμιστικό, σε “χτυπά”, αλλά δεν σου δίνει καλό ύπνο. Στην πραγματικότητα σου προσφέρει απίστευτα κακή ποιότητα ύπνου», προσθέτει ο Γουίλσον. «Εάν πίνετε αλκοόλ, δεν λέω να μην συνεχίσετε. Απλά κατανοήστε τον αντίκτυπο που έχει στην ποιότητα του ύπνου σας», λέει.

Σύμφωνα με τον Γουίλσον, άλλοι παράγοντες που κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται χωρίς ενέργεια είναι η απουσία της άσκησης. Την ίδια ώρα δεν ξεχνά και τη μη έκθεση στον ήλιο. Όπως τονίζει, το φως κάνει τους ανθρώπους να είναι πιο ενεργοί. «Έτσι, αν βγαίνετε για μια βόλτα, τρέξιμο, ποδήλατο, να το κάνετε το πρωί καθώς μπορεί να σας προσφέρει περισσότερα οφέλη, όταν πρόκειται για ενεργητικότητα», υπογραμμίζει.

Δείτε ακόμα

Προσοχή: Αυτά τα τρόφιμα ΔΕΝ μπαίνουν στον φούρνο μικροκυμάτων

Στο «κόκκινο» η ψυχική υγεία των ανθρώπων λόγω καραντίνας

Γρήγορες λύσεις για τους 3 κοινούς λεκέδες που συναντάμε σε κάθε γιορτινό τραπέζι

Covid – 19: Πιο επικίνδυνα τα χαρτονομίσματα από τα κέρματα για την μετάδοση του ιού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις