Επίθεση σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στον Κορυδαλλό: Δύο οι συλλήψεις

ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στον Κορυδαλλό: Δύο οι συλλήψεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Επίθεση σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στον Κορυδαλλό: Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στον Κορυδαλλό.

25.04.2020 | 11:25

Επίθεση σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στον Κορυδαλλό: Πύρινη επίθεση με “βροχή” από βόμβες μολότοφ, εξαπέλυσαν άγνωστοι, χθες τη νύχτα κατά των γραφείων Συνδέσμου Φιλάθλων του Ολυμπιακού, επί της οδού Ταξιαρχών 137, στον Κορυδαλλό.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Περίπου τριάντα άτομα, σύμφωνα με την Αστυνομία, που δεν έφεραν διακριτικά συγκεκριμένης ομάδας-στο τμήμα αθλητικής βίας υπάρχουν υποψίες- έφθασαν οργανωμένα μετά από συνεννόηση στα γραφεία και άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ κατά των γραφείων. Όλα αυτά, χωρίς όπως τα στοιχεία έδειχναν τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση να έχει προηγηθεί νωρίτερα ή και την ώρα της επίθεσης κάποια αντιπαράθεση με οπαδούς του Ολυμπιακού.

Οι επιτιθέμενοι πέταξαν πολλές  βόμβες μολότοφ προς την πλευρά του κτιρίου που στεγάζεται ο σύνδεσμος, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά, σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και να καταστραφεί, ενώ ζημιές υπέστησαν και άλλα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Αμέσως μετά την επίθεση, οι περίπου όπως αναφέρθηκε τριάντα χούλιγκανς διέφυγαν από την περιοχή του Κορυδαλλού  και μέσα στη νύχτα γίνονταν εκτεταμένες αναζητήσεις από την Αστυνομία για τον εντοπισμό και την προσαγωγή τυχόν υπόπτων.

Η υπηρεσία Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας στις έρευνες

Την έρευνα για το περιστατικό την έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής. Προ ημερών συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη δύο άτομα, που εμπλέκονταν μαζί με άλλα σε επίθεση με πέτρες και βεγγαλικά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πυλαία όπου πίστευαν ότι διαμένει οπαδός αντίπαλης ομάδας! Ωστόσο έκαναν λάθος και από την επίθεση μέσα στη νύχτα αναστατώθηκε άλλη οικογένεια που είδε το σπίτι της να υφίσταται φθορές χωρίς να γνωρίζει εκείνη τη στιγμή το λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που είχε φέρει στο φως η Alphafreepress, οι φερόμενοι ως οπαδοί του Άρη Θεσσαλονίκης, πέραν της δίωξης καλούνται να πληρώσουν και πρόστιμο για παραβίαση των περιορισμών κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού.

Δύο συλλήψεις

“Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης”, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία “είχε ως αποτέλεσμα την αυτόφωρη σύλληψη δυο ατόμων κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα  στην περιοχή της Πυλαίας. Πρόκειται για δυο ημεδαπούς”, συνεχίζει, “σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία, αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, παράβαση του νόμου Περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων και παράβαση του Νόμου περί όπλων”.

Exit mobile version