Κορονοϊός – Πλέξιγκλας: Καθώς όλοι οι επαγγελματίες ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα, μετά τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις ενισχύουν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναιού. Η νέα πραγματικότητα έχει καταστήσει το πλεξιγκλάς αναπόσταστο μέρος της για πολλούς επαγγελματίες και οι εισαγωγείς και οι τεχνικοί που το τοποθετούν, εργάζονται ασταμάτητα, προκειμένου να προλάβουν τον τεράστιο όγκο των παραγγελιών. Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα το πλέξιγκλας να καταστεί σταδιακά είδος προς… εξαφάνιση, αφού από φαρμακεία και ταξί έως κρεοπωλεία και ινστιτούτα αισθητικής τοποθετούν διαχωριστικά από το συγκεκριμένο υλικό φέρνοντας στο μυαλό μας την εικόνα που παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά γκισέ των τραπεζών.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Μπέλλος, εκ των εισαγωγέων του υλικού και ιδιοκτήτης εταιρείας χονδρικής πώλησης στη Θεσσαλονίκη, οι πωλήσεις έχουν εκτιναχθεί και οι αποθήκες έχουν αδειάσει. «Κάθε μέρα έχουμε πάνω από εκατό παραγγελίες για τα πλεξιγκλάς που δίνονται σε διατάσεις 2×3 μέτρα. Είναι μια κατάσταση που έχει ήδη έχει φέρει μπροστά μας το θέμα της έλλειψης υλικού, καθώς η ζήτηση είναι μεγαλύτερη της παράδοσης», τονίζει ο ίδιος. Στην προ-κορονοϊού εποχή, όπως επισημαίνει, μια παραγγελία θα την παραλάμβανε από δύο ευρωπαϊκές χώρες σε δύο εβδομάδες, ενώ τώρα η ημερομηνία για να φτάσει η επόμενη παραγγελία από πλεξιγκλάς στα χέρια του είναι τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.
Τα τηλέφωνα στις εταιρείες που τοποθετούν πλεξιγκλάς, έχουν πάρει «φωτιά»
Οι πελάτες πιέζουν να τοποθετηθούν άμεσα οι κατασκευές για να είναι έτοιμοι, όταν επιστρέψουν στους νέους ρυθμούς, όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Παναγιώτης Νακόπουλος, γενικός γραμματέας Συνδέσμου Υαλοπινάκων και Υαλωθετών Θεσσαλονίκης, που ασχολείται με την τοποθέτηση πλεξιγκλάς από το 1972. «Στην αρχή είχαμε πελάτες τα φαρμακεία, τα ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα, τώρα έχουμε στη λίστα πελάτων δικηγόρους, λογιστές, εμπορικά καταστήματα, κρεοπωλεία και φούρνους που θα δίνουν το ψωμί από το γκισέ», εξηγεί ο ίδιος.
Όλο και περισσότεροι είναι, σύμφωνα με τον κ. Νακόπουλο, και οι οδηγοί ταξί που ήδη έχουν τοποθετήσει διαχωριστικό ανάμεσα στην μπροστινή και την πίσω θέση, με ειδικό άνοιγμα, ενώ αρκετές είναι και οι παραγγελίες σε κλειστούς χώρους για διαχωριστικά από γυαλί ώστε να είναι «πιο μόνιμη η κατασκευή». Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος είναι το γεγονός, όπως δηλώνει και ο Δημήτρης Ρίμπας, μέλος του Συνδέσμου, ότι οι πελάτες πλέον προέρχονται από όλους τους επαγγελματικούς χώρους. Μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον στους χώρους εστίασης. Πριν από λίγες ημέρες, εστιατόριο στη Χαλκιδική ζήτησε ειδικά χωρίσματα από τραπέζι σε τραπέζι ώστε η κάθε παρέα να τρώει απομονωμένη από τους διπλανούς της, σύμφωνα με τον κ. Ρίμπα.