Κορονοϊός live: 17χρονος έφτιαξε ιστοσελίδα για την επέκταση της πανδημίας

ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός live: 17χρονος έφτιαξε ιστοσελίδα για την επέκταση της πανδημίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βίκυ Καλοφωτιά

Κορονοϊός live: Ο Avi Schiffmann απέκτησε διεθνή φήμη χάρη στην ευρηματικότητά του.

27.04.2020 | 17:28

Κορονοϊός live: Μπορεί οι μεγάλοι αυτού του κόσμου να μην το… πήραν εγκαίρως χαμπάρι έτσι ώστε να δράσουν πριν εξαπλωθεί ο κοροναιός σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο ένας 17χρονος πέτυχε το ακατόρθωτο! Στις 29 Δεκεμβρίου, και ενώ η είδηση για την πανδημία μόλις είχε αρχίσει να κάνει το γύρο του κόσμου, ο Avi Schiffmann από την Ουάσινγκτον έφτιαξε από το σπίτι του μια πρωτότυπη ιστοσελίδα, όπου κατέγραφε την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού σε όλον τον πλανήτη. Από εκείνη τη στιγμή η ιστοσελίδα του ncov2019.live έχει πάνω από 100 εκατομμύρια επισκέπτες, με τον ίδιο να αναφέρει σε συνέντευξη που έδωσε την περασμένη εβδομάδα: «Ήθελα απλώς να κάνω αυτά τα δεδομένα εύκολα προσβάσιμα, αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα κατέληγε έτσι».

Χρησιμοποιώντας το web-scraping, μια συγκεκριμένη μέθοδο κώδικα, η διαδικτυακή δημιουργία του νεαρού μαθητή συλλέγει δεδομένα από διάφορες πηγές, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών και το Yonhap News Agency της Νότιας Κορέας, και παρουσιάζει τα τελευταία στοιχεία με τα κρούσματα από τον Covid-19. Με την πολύτιμη συμβολή των απλών γραφικών καθώς επίσης και των ευανάγνωστων πινάκων, χωρισμένων ανά ήπειρο, χώρα ή πολιτεία, ο επισκέπτης μπορεί να αποκτήσει με ένα μόλις «κλικ» πλήρη επίβλεψη του πώς κινείται και εξαπλώνεται ο κοροναιός σε κάθε μήκος και πλάτος της γης.

Ποιος είναι ο μικρός «Άινσταιν» που με την ιστοσελίδα του προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον

Ο ανήσυχος και ευρηματικός Avi Schiffmann ξεκίνησε μόνος του να μαθαίνει να γράφει κώδικα σε ηλικία επτά ετών, παρακολουθώντας κυρίως βίντεο στο YouTube, ενώ πριν δημιουργήσει αυτή την ιστοσελίδα, είχε κάνει στο παρελθόν 30 ακόμη ανάλογες προσπάθειες, όπως ο ίδιος δηλώνει στον ξένο Τύπο. «Ο προγραμματισμός είναι ένα αρκετά δημιουργικό μέσο. Αντί να χρησιμοποιείς ένα πινέλο ή οτιδήποτε άλλο, μπορείς απλά να πληκτρολογήσεις μερικές λέξεις και να φτιάξεις ένα site για τον κορωνοϊό», τονίζει ακόμη. Ενώ, λοιπόν, οι συνομήλικοί του ανησυχούν περισσότερο για το εάν θα ακυρωθούν οι σχολικές εκδηλώσεις στο τέλος της χρονιάς, ο Avi έχει αποκτήσει πλέον διεθνή φήμη κάνοντάς τον να παραδέχεται τα εξής: «Βλέπω τον εαυτό μου παντού – σε sites από την Αφρική, την Ταϊλάνδη, την Ταϊβάν, παντού!».

«Το κεφάλι του κινείται συνεχώς από το ένα πράγμα στο άλλο, το οποίο είναι καλό, αλλά εγώ προσπαθώ επίσης να τον φέρνω στην πραγματικότητα» αναφέρει η Nathalie Acher, μητέρα του Avi. «Εγώ δεν ασχολούμαι καθόλου με την τεχνολογία. Το βρίσκω πολύ βαρετό. Ο ίδιος, βέβαια, το βλέπει σαν μια μορφή Τέχνης». Πάντοτε βρίσκονται μέσα στο πλήθος, άνθρωποι, που ξεχωρίζουν και αποδεικνύονται θησαυροί για την ανθρωπότητα. Πάντοτε καποιοι αφήνουν κατά μέρος την ασφάλεια του… καναπέ και το μυαλό τους δεν σταματάει ποτέ να αναζητά λύσεις προς όφελος του κοινού καλού. Πάντα θα υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και καταγωγής. Και όσο θα υπάρχουν, θα υπάρχει πάντα ελπίδα. Ευτυχώς για όλους μας!

Exit mobile version