Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Η ανακοίνωση Τσιόδρα (29/4)

ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Η ανακοίνωση Τσιόδρα (29/4)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: 10 νέα κρούσματα. 1 ακόμη νέο θάνατο. 139 θάνατοι συνολικά. 72.000 κλινικά δείγματα.

29.04.2020 | 18:19

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 2.756 συνολικά, ενώ οι νεκροί είναι 139 στη χώρα μας. Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 10 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.576 , ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Επίσης, 41 νοσηλεύονται συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ και 71 έχουν εξέλθει από Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τι είπε ο κ. Τσίοδρας

-Οι κρίσεις δημόσιας υγείας αφορούν όλους μας. Δυστυχώς στο εξωτερικό πάρθηκαν καθυστερημένες αποφάσεις, συστήματα υγείας έδειξαν ανεπάρκεια. Κανένα σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μαζικά κρούσματα. Εμείς γλιτώσαμε από το κακό, όχι χωρίς απώλειες. Δεν θέλω να φαντάζομαι τι θα είχε γίνει χωρίς αυτήν την ψύχραιμη και δυσκολη στάση που είχαμε.

-Πρέπει να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε. Δεν πρέπει όλοι μας να δηλώνουμε αδυναμία επιστροφής στην κανονικότητα, ούτε να τονίζουμε τις αβεβαιότητες.

-Για τη χρήση μάσκας ως σύσταση ή υποχρέωση: Ίσως να σας φαίνεται παράλογο ότι τώρα λέμε έτσι και πριν αλλιώς. Πρέπει να ακούσετε όλα τα δεδομένα που τώρα στηρίζουν τη χρήση ενώ τότε όχι. Η τότε πορεία είχε συζητηθεί από την επιτροπή και δεν συνέστησε τη χρήση της. Θεώρησε ότι το lockdown επαρκούσε. Τώρα η κοινωνία θα ανοίξει και πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε. Συμπληρωματικό μέτρο για να μη μεταδώσουμε στους άλλους όταν έχουμε ελαφρά ή καθόλου συμπτώματα. Υπάρχει και κίνδυνος από τη λανθασμένη χρήση της μάσκας. Η μάσκα δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί χωρίς την καλή χρήση υγιεινής των χεριών. Αναλυτικές οδηγίες θα ακολουθήσουν άμεσα από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας. Πρέπει να δούμε αυτό το μέτρο όχι σαν μια αποξένωση αλλά μια συνεργασία όλων μας. Η αξία του προσώπου δεν έχει καταργηθεί. Θα επανέλθει πιο ισχυρή.

-Για την επαναλειτουργία της εκπαίδευσης: Οι λοιμώξεις παρατηρούνται πολύ λιγότερο συχνά στα παιδιά, έχουν ηπιότερα συμπτώματα, λιγότερο από 1%. Μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά είναι απίθανο να είναι πρωτογενείς πηγές μετάδοσης της νόσου. Σε αυτή τη φάση είναι σημαντική η επιστροφή των παιδιών στην κανονικότητα.

Δείτε ακόμη

Κούρεμα… στα χρόνια του κορονοϊού – Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε το πιστολάκι
Eπανέρχονται από τη Δευτέρα τα χειρουργεία – Τι θα ισχύσει για όσους ήταν σε αναμονή
Πιθανόν και εντός Μαΐου να ανοίξουν οι οργανωμένες πλαζ
Απεργία την Πρωτομαγιά – Ποια μέσα κατεβάζουν χειρόφρενο

“Mykonos Cοvid-19 Experiment” – Το πείραμα που προκαλεί την αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Χειρουργική ή υφασμάτινη; Ποια μάσκα μας προστατεύει καλύτερα (vid)
Exit mobile version