Αλμυρά κρουασανάκια συνταγή: Σε κάθε περίπτωση η επιλογή για τη γέμιση είναι δική σας.
Αλμυρά κρουασανάκια συνταγή: Αυτή η συνταγή βασίζεται στο μυστικό της πιο απλής και πεντανόστιμης ζύμης που υπάρχει. Μαργαρίνη, αλεύρι και γιαούρτι είναι το μόνο που χρειάζεστε. Όσο για τη γέμιση, επιλέξαμε ένα μείγμα κιμά με τσένταρ που θα θυμίσει τσίζμπεργκερ. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή για τη γέμιση είναι δική σας.
Υλικά
1/2 κιλά κιμάς χοιρινός
5 φέτες μπέικον
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. cheddar
1 ποτηράκι κρασί λευκό
1 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
Για τη ζύμη: 250γρ. μαργαρίνη
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 γιαούρτι στραγγιστό (200γρ.)
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το μπέικον να τραγανίσει και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφήνοντάς το να γυαλίσει.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον σπάμε με ξύλινη κουτάλα να απλώσει, γυρίζοντας να πάρει ωραίο χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί
Προσθέτουμε τη ρίγανη και το τυρί κρέμα, ανακατεύοντας τη γέμιση. Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης και πλάθουμε να γίνει ομοιόμορφο ζυμάρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10′ λεπτά
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια και ανοίγουμε σε φύλλο διαμέτρου 20 εκατοστών. Με ένα μαχαίρι κόβουμε το φύλλο ακτινωτά, ώστε να πάρουμε 6 τρίγωνα κομμάτια σαν να κόβουμε μια πίτσα
Βάζουμε με ένα κουταλάκι λίγο από τον κιμά στο φαρδύ μέρος της ζύμης, προσθέτουμε τριμμένο τσένταρ και τυλίγουμε ώστε να πάρουμε ένα κρουασανάκι. Συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσουν τα υλικά.
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα κρουασανάκια. Αλείφουμε αν θέλουμε με αυγό να πάρει χρώμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25′ λεπτά περίπου.