Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

23

Δεκεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλιματιστικά και κορονοϊός: Τι λέει ο καθηγητής Δημόπουλος για τον αέρα
ΕΛΛΑΔΑ

Κλιματιστικά και κορονοϊός: Τι λέει ο καθηγητής Δημόπουλος για τον αέρα

Κλιματιστικά και κορονοϊός: Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, αναφέρθηκε στη χρήση κλιματιστικών και στο πόσο επικίνδυνα είναι για την εξάπλωση του κορoνοϊού.

Κλιματιστικά και κορονοϊός: Κανένας νέος θάνατος δεν σημειώθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ελλάδα από τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που δεν καταγράφεται κανένας θάνατος από τον φονικό ιό στη χώρα μας, ενώ εντοπίστηκαν μόλις 10 νέα κρούσματα. Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, μιλώντας στο “Mega”, αναφέρθηκε στη χρήση κλιματιστικών και στο πόσο επικίνδυνα είναι για την εξάπλωση του κορoνοϊού.

“Τα κρούσματα όσο είναι χαμηλά και δεν υπάρχει ιδιαίτερη διασπορά, είναι πολύ σημαντικό. Πορευόμαστε εξαιρετικά έως τώρα”, σχολίασε ο κ. Δημόπουλος. Aναφορικά με τη χρήση κλιματιστικών, τα οποία συνδέονται με τη διασπορά του COVID-19, σημειώθηκε ότι είναι πολύ σημαντικό ο αέρας από τα κλιματιστικά και ιδιαίτερα από τα κεντρικά συστήματα, να είναι φρέσκος και όχι ανακυκλούμενος.

Για τα κλιματιστικά οικιακού τύπου, επισημάνθηκε να μην γίνεται χρήση αν δεν είναι απαραίτητο, ωστόσο πρότεινε να γίνεται πολύ τακτικά καθαρισμός. Επίσης σε σπίτια που δεν υπάρχει κρούσμα δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Σε κάθε περίπτωση, παρέπεμψε στις oδηγίες του υπουργείου Υγείας.

“Χρειάζεται πολύ καλή συντήρηση και καθαρισμό. Είναι χρήσιμο να έχουμε ανοιχτό παράθυρο. Ο κορονοϊός μπορεί να μεταφέρεται και σαν αερόλυμα, πολύ πολύ μικρά σταγονίδια. Αν κάποιος είναι φορέας, η ανάσα του ο βήχας του πέσει στη φορά του κλιματιστικού μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα.

Στα νοσοκομεία χρησιμοποιούνται τα κλιματιστικά εκείνα που χρησιμοποιούν αέρα που ανανεώνεται και είναι πιο ασφαλή. Ο ΕΟΔΥ θα βγάλει σύντομα κάποιες οδηγίες που αφορούν τα κλιματιστικά”

Αναφορικά στον τομέα της έρευνας και συγκεκριμένα τα εμβόλια, ο ΠΟΥ επέτρεψε να γίνουν μελέτες παρέμβασης, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει υγιείς εθελοντές και να χορηγήσει τον ιό και το εμβόλιο κι αυτό να επιτυχύνει τις διαδικασίες.

Γίνεται δηλαδή κάθε προσπάθεια να επιταχυνθεί η διαδικασία. Μελέτες διεξάγονται και για τη χορήγηση φαρμάκων”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις