Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΛΑΣ – παραλίες: Η δήλωση της αστυνομίας μετά από όσα κυκλοφόρησαν
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΛΑΣ – παραλίες: Η δήλωση της αστυνομίας μετά από όσα κυκλοφόρησαν

ΕΛΑΣ - παραλίες: Η αντίδραση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν άμεση.

ΕΛΑΣ – παραλίες: Η Αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά ούτε στις πλατείες ούτε στις παραλίες. Δεν αστυνομεύει τις δραστηριότητες των πολιτών. Μόνο ενέργειες για πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος μπορεί να τη φέρουν σε τέτοια σημεία συγκέντρωσης ανθρώπων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κι αν χρειαστεί, θα γίνουν μόνο συστάσεις, είτε με μεγάφωνα είτε με συζήτηση. Αυτή είναι η απάντηση και το νόημα της θέσης της Ελληνικής Αστυνομίας, απέναντι σε δημοσιεύματα που τη φέρουν να προγραμματίζει τη στενή επιτήρηση των παραλιών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με βάση ειδικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί.

Η αντίδραση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν άμεση και προς τούτο ανέβηκε στον ιστότοπο της ΕΛ.ΑΣ βιντεοσκοπημένη δήλωση, όπου ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, αστυνομικός υποδιευθυντής Θοδωρής Χρονόπουλος, παρουσιάζει τη θέση του Σώματος και την προσέγγισή του στο φλέγον θέμα των τελευταίων ημερών.

«Όπως έχει ανακοινωθεί από την Πολιτεία», εμφανίζεται να δηλώνει ο αξιωματικός «είμαστε σε διαδικασία αποκλιμάκωσης των μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

Στη φάση αυτή, κυρίαρχο ρόλο στη διαφύλαξη του αγαθού της Δημόσιας Υγείας παίζει η ατομική ευθύνη και η συνεργασία. Οι συμπολίτες μας, μέχρι σήμερα τηρούν υποδειγματική στάση», συνεχίζει η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του Αρχηγείου.

Ακολούθως, καθιστά σαφή τη θέση του Σώματος:

«Είτε σε πλατείες είτε σε παραλίες η Αστυνομία δεν έχει δουλειά. Παρά μόνο για πρόληψη και καταστολή εγκλήματος. Για τον κορονοϊό, συνεργάζεται και λειτουργεί συμβουλευτικά, υποστηρικτικά, όπου χρειαστεί. Είτε με μεγάφωνα είτε με συζήτηση» καταλήγει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος. Υπενθυμίζεται ότι και για την παρουσία της Αστυνομίας στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη και τα επεισόδια που είχαν ακολουθήσει με άτονα του αντιεξουσιαστικού χώρου,  είχε εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σε εκείνη την ανακοίνωση τονιζόταν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έφθασαν εκεί όπου ήταν συγκεντρωμένα εκατοντάδες άτομα, μετά από  παραπλανητικό τηλεφώνημα 52χρονου, που απεδείχθη παγίδα και οδήγησε στη σύλληψή του. Ο άνθρωπος αυτός, τηλεφώνησε από κινητό με εμφανή τον αριθμό στην αστυνομία και δήλωσε ότι είχε υποστεί αιματηρή επίθεση και τραυματισμό από μαχαίρι με κίνητρο τη ληστεία και μάλιστα ότι δεν μπορούσε να βγει από την Πλατεία και ότι έβλεπε στο πλήθος τους δράστες! Αν οι αστυνομικοί παρατηρήσουν κάποια μεγάλη συνάθροιση οπουδήποτε είτε θα συζητήσουν, λοιπόν, είτε θα κάνουν σύσταση από τα μεγάφωνα των περιπολικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις