Μολότοφ Θεσσαλονίκη: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι προσαχθέντες για τα επεισόδια

ΕΛΛΑΔΑ

Μολότοφ Θεσσαλονίκη: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι προσαχθέντες για τα επεισόδια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μολότοφ Θεσσαλονίκη: Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

18.05.2020 | 09:45

Μολότοφ Θεσσαλονίκη: Σε δέκα προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, κατά τα οποία άγνωστοι πέταξαν αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές (μολότοφ) εναντίον αστυνομικών διμοιριών που βρίσκονταν κοντά στο τουρκικό προξενείο, προκαλώντας ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, καθώς κατά την εξέτασή τους δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο εναντίον τους, ενώ οι έρευνες για τους δράστες συνεχίζονται από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας.

Τα επεισόδια έγιναν στη συνέχεια κινητοποίησης που διοργανώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική επέμβαση που προηγήθηκε ένα 24ωρο νωρίτερα στην πλατεία Καλλιθέας, ύστερα από καταγγελίες πολιτών για συγχρωτισμό στο σημείο. Σημειώνεται πως η καταδρομική επίθεση έγινε από ομάδα αντιεξουσιαστών το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του τουρκικού προξενείου.

Αντιεξουσιαστές, σύμφωνα με το grtimes.gr πέταξαν μολότοφ επί της οδού Απ. Παύλου, ενώ σημειώθηκαν ήδη εκτεταμένες φθορές σε οχήματα. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή ήταν αποπνικτική εξαιτίας κάδων και ενός αυτοκινήτου που παραδόθηκαν στις φλόγες. Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

Δείτε ακόμη

“Είχε ένα απλό απόστημα” – Τι λέει η Μάγδα Τσέγκου για τον άτυχο Αναστάση
Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια: Εκκένωση κατάληψης
Άγρια επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Ενισχυμένες μολότοφ, χημικά, προσαγωγές
Επιστροφή στην κανονικότητα, φάση 3: Ποιοι ανεβάζουν σήμερα ρολά
Exit mobile version