Επίθεση με οξύ - Καλλιθέα: Επίθεση με βιτριόλι δέχτηκε μια 34χρονη στην Καλλιθέα το μεσημέρι της Τετάρτης.
Επίθεση με οξύ – Καλλιθέα: Ερωτική αντιζηλία φαίνεται να είναι το κίνητρο της επίθεσης με οξύ στο πρόσωπο 34χρονη γυναίκας, σήμερα το πρωί στην Καλλιθέα. Η άτυχη γυναίκα, φέρεται να δέχθηκε την επίθεση την ώρα που έμπαινε στα γραφεία της εταιρείας που εργάζεται στην οδό Θησέως. Η επίθεση, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φαίνεται να έγινε από άλλη γυναίκα, η οποία φορούσε προστατευτική μάσκα προσώπου.
Εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά της και της έριξε το καυστικό υγρό στο πρόσωπο και στο σώμα. Μετά την επίθεση η δράστιδα τράπηκε σε φυγή, ενώ η 34χρονη μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα. Στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, συλλέγουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ενώ αναμένουν να λάβουν κατάθεση και από την 34χρονη, όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας της.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γυναίκες γνωρίζονταν και η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα.
Βαρβαρότητα
Το βιτριόλι είναι άχρωμο, υγρό, καυστικό και διαβρωτικό οξύ, που χρησιμοποιείται για να φτιάχνονται λιπάσματα, χρώματα, φάρμακα, εκρηκτικά, απορρυπαντικά ενώ πιο κοντά στην καθημερινή μας ζωή είναι η χρήση του ως ηλεκτρολύτη στις μπαταρίες αυτοκινήτων. Στην σύγχρονη Ελλάδα η επίθεση με βιτριόλι έχει καταγραφεί στο λεξιλόγιο της εγκληματολογίας και της ιατροδικαστικής ως «βιτριολισμός» και προέρχεται από ένα βαθύ και σκοτεινό απόθεμα ανδρικής βίας που φαίνεται ότι δεν έχει περάσει οριστικά στο παρελθόν. Το βιτριόλι μπορεί να έχει αποσυρθεί πλέον από την ευρεία αγορά καθαριστικών προϊόντων, η αντικοινωνική συμπεριφορά του βιτριολισμού δεν αποσύρθηκε ποτέ.
Το πιο γνωστό θύμα βιτριολισμού είναι η Κωνσταντίνα Κούνεβα, η μετανάστρια από τη Βουλγαρία που σήμερα βρίσκεται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και στις 22 Δεκεμβρίου 2008 και ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της στο σπίτι της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και ζημιές σε εσωτερικά όργανα. Οι δράστες της επίθεσης ποτέ δεν βρέθηκαν και ουδείς καταδικάστηκε. Αν και η ιστορία της Κωνσταντίνας Κούνεβα έγινε γνωστή και το παραμορφωμένο της πρόσωπο μετατράπηκε σε σύμβολο αντίστασης των εργαζομένων στην εργοδοτική αυθαιρεσία, πολλά είναι ακόμη τα θύματα βιτριολισμού στην Ελλάδα που ουδέποτε δικαιώθηκαν.