Γιαννακοπούλου – Κεραμέως: Το ρουσφέτι πίσω από τα “γαλλικά” στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιαννακοπούλου – Κεραμέως: Το ρουσφέτι πίσω από τα “γαλλικά” στη Βουλή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Γιαννακοπούλου - Κεραμέως: Τι κρύβεται πίσω από τα «γαλλικά» της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ για την υπουργό Παιδείας.

21.05.2020 | 09:52

Γιαννακοπούλου – Κεραμέως: Viral έγινε το απρόοπτο με τα «γαλλικά» της Νάντιας Γιαννακοπούλου που σημειώθηκε χθες στη Βουλή, με την βουλευτή να μην καταλαβαίνει ότι τα μικρόφωνα “γράφουν”. Ωστόσο, πίσω από τα “γαλλικά” κρύβεται ένα ρουσφέτι που δεν έγινε για τα Πειραματικά σχολεία. Στην ψηφοφορία για την επέκταση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αποκαλύφθηκαν οι σκέψεις της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής η οποία ακούγεται να λέει σε ιδιωτική της συνομιλία την οποία κατέγραψαν τα ανοιχτά μικρόφωνα της Βουλής, ότι θα «σκίσει» την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως γιατί όπως έλεγε «τα έχει κάνει σκ@τ@ στο θέμα των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων».

Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι η «έκρηξή της» της αφορούσε τη «φωτογραφική» εξαίρεση του δημοτικού Μαράσλειου πειραματικού σχολείου. Συγκεκριμένα η κ. Γιαννακοπούλου ως μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής, καθόταν ακριβώς πίσω από την κάλπη που είχε στηθεί στην Ολομέλεια, όταν κάποια στιγμή ακούστηκε να μιλά εκνευρισμένη στο κινητό της τηλέφωνο, λέγοντας μεταξύ άλλων «κάνουν Πρότυπο την Πλάκα. Τι μπλέκουν τα Πειραματικά με τα Πρότυπα τα έχει κάνει σκ@τ@. Θα γίνει χαμός. Θα τη σκίσω», για να γίνει αντιληπτό στη συνέχεια ότι αναφερόταν στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προκαλώντας σχόλια περί αιτήματος προσωπικής εξυπηρέτησης που δεν πήγε καλά.

https://www.youtube.com/watch?v=C7-lcIaELmM

“Γαλλικά” Γιαννακοπούλου: Το ρουσφετάκι

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema, οι δηλώσεις της κ. Γιαννακοπούλου αφορούν σε ρουσφέτι που είχε ζητήσει η βουλευτής από το υπουργείο Παιδείας , για την μη εξαίρεση του Μαρασλείου Δημοτικού Σχολείου με την διασύνδεσή του με το γυμνάσιο της Πλάκας που γίνεται πρότυπο και θέλει εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

Η κ. Γιαννακοπούλου επιβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα ότι τα σχόλια της αφορούσαν την κ. Κεραμέως , γεγονός που έγινε από την αρχή αντιληπτό, καθώς αφορούσε το νομοσχέδιο που γνωστοποίησε πριν από λίγες ώρες η υπουργός, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι η «έκρηξή» της δεν αφορούσε σε ρουσφέτι αλλά τη φωτογραφική -όπως κατήγγειλε- εξαίρεση του δημοτικού Μαράσλειου πειραματικού σχολείου με το γυμνάσιο της Πλάκας, όπως ισχύει για τα υπόλοιπα πειραματικά.

Αιτία το γεγονός, όπως είπε, ότι με ρύθμιση στο νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση, το γυμνάσιο της Πλάκας γίνεται πρότυπο. Η ίδια, συνομιλώντας με δημοσιογράφους στη Βουλή δεν απέκρυψε ότι στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν και τα παιδιά της, αλλά υποστήριξε ότι για εκείνη το θέμα έγκειται στο συνολικότερο καλό του σχολείου, το οποίο, όπως κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας υποβαθμίζει για να εξυπηρετήσει, όπως υπαινίχθηκε συγκεκριμένα συμφέροντα.

Μετά το σάλο που προκάλεσαν τα «γαλλικά» της κατά της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, στη Βουλή, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, έδωσε μέσω Facebook εξηγήσεις για τα όσα είπε υποστηρίζοντας ότι εξέφρασε με ανθρώπινο εκνευρισμό την αντίθεσή της σε ρυθμίσεις της κ. Κεραμέως «που δεν φαίνεται να τα έχει καθόλου καλά με το διάλογο». «Δεν ήθελα να θίξω πρόσωπα και θεσμούς, όπως ποτέ δεν το έχω κάνει μέχρι και σήμερα. Mea Culpa για το ύφος, όμως για την ουσία: οι απαράδεκτες επιλογές της κυρίας Κεραμέως παραμένουν και θα τις συζητήσουμε στη Βουλή αναλυτικά».

Υπ. Παιδείας: Οι αλλαγές στις διατάξεις για τα Πειραματικά-Πρότυπα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, το νομοσχέδιο προβλέπει την αύξηση του αριθμού των Πρότυπων Σχολείων ήδη από το σχολικό έτος 2020-2021, με τη λειτουργία 28 συνολικά Π.Σ. (έναντι 24 Π.Σ. που προέβλεπε το αρχικό νομοσχέδιο). Προς την κατεύθυνση αυτή, α) τα 5 ΠΕΙ.Σ. Πανεπιστημίων Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Μακεδονίας, Πατρών, Κρήτης (Ρέθυμνο) δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν ως έχουν, πειραματικά, και β) όλα τα υπόλοιπα λειτουργούντα σήμερα ΠΕΙ.Σ. δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χαρακτηρίζονται ως Π.Σ. Συνολικά, για το σχολικό έτος 2020-2021, θα λειτουργήσουν: 24 ΠΕΙ.Σ. πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, 10 ΠΕΙ.Σ. δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 28 Π.Σ. δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Προβλέπεται, επίσης, περαιτέρω αύξηση του δικτύου Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ., καθώς παρέχεται η δυνατότητα σε κάθε σχολείο της Επικράτειας να υποβάλει αίτηση για τον χαρακτηρισμό του ως Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. εντός ορισμένης προθεσμίας, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου που θα εξειδικεύει τα σχετικά κριτήρια.Η εισαγωγή στα Π.Σ. δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα γίνεται από φέτος με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων / εξετάσεις στην Α΄ τάξη του Γυμνασίου, με πρόβλεψη διασύνδεσης Πρότυπων Γυμνασίων και Λυκείων, ενώ η εισαγωγή στα ΠΕΙ.Σ θα γίνεται με κλήρωση (εκτός από την εισαγωγή από σχολική μονάδα μίας βαθμίδας στη σχολική μονάδα επόμενης διασυνδεδεμένων ΠΕΙ.Σ.).

Exit mobile version