Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βιτριόλι Καλλιθέα: Με μάσκα και… σκούφο η μαυροφορεμένη – Αισιόδοξοι στην ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Βιτριόλι Καλλιθέα: Με μάσκα και… σκούφο η μαυροφορεμένη – Αισιόδοξοι στην ΕΛΑΣ

Βιτριόλι Καλλιθέα: Όλα δείχνουν ότι η "μαυροφορεμένη με το βιτριόλι», γνώριζε πολύ καλά τουλάχιστον την είσοδο της πολυκατοικίας.

Βιτριόλι Καλλιθέα: Μεταμφιεσμένη σε αρκετά μεγάλο βαθμό, γεγονός που της εξασφάλιζε την απόκρυψη βασικών χαρακτηριστικών του προσώπου για όποιον την έβλεπε και με πολύ μελετημένο σχέδιο, έδρασε η γυναίκα, που επετέθη μετά από ενέδρα που έστησε στην 34χρονη ασφαλιστική σύμβουλο, στην είσοδο των γραφείων ασφαλιστικής εταιρίας στην Καλλιθέα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 34χρονη σύμβουλος, το δράμα της οποίας συγκλονίζει το πανελλήνιο, φέρεται να ψέλλισε στους αστυνομικούς ερευνητές της υπόθεσης, ότι η δράστις, φορούσε σκουρόχρωμα ρούχα, μάσκα στο πρόσωπο-τη βοήθησε η συγκυρία του ιού, να αποκρύψει κατά το πολύ τα χαρακτηριστικά της – και πιθανόν σκούφο στο κεφάλι σε ημέρα μεγάλης ζέστης! Με τον σκούφο, σίγουρα, εκτιμούν οι αστυνομικοί, κάλυπτε και έκρυβε τα μαλλιά της, ίσως όχι όλα και από το ελάχιστο που μπόρεσε να δει το θύμα της επίθεσης με το καυστικό υγρό, δεν ήταν ξανθιά. Από την άλλη πλευρά, οι ερευνητές έχουν βρεθεί μπροστά σε μια καλοστημένη παγίδα για την 34χρονη, από την δράστιδα, που δεν δίστασε μπροστά σε τίποτε για να φέρει σε πέρας το φρικτό σχέδιό της.

Όλα δείχνουν ότι η “μαυροφορεμένη με το βιτριόλι», γνώριζε πολύ καλά τουλάχιστον την είσοδο της πολυκατοικίας όπου εξαπολύθηκε η ανατριχιαστική επίθεση. Πρώτον, αφού είχε αποφασίσει εκεί να εξαπολύσει την παρανοϊκή επίθεση, φρόντισε, όπως τα στοιχεία μέχρι τώρα δείχνουν να αποφύγει την κάμερα της  εισόδου, η οποία, ωστόσο, κατέγραψε την άτυχη κοπέλα, ολοφυρόμενη από την επίθεση, να τρέχει στο απέναντι φαρμακείο για να ζητήσει βοήθεια καθώς ένοιωθε να καίγεται το πρόσωπό της.

Δεν την είδαν να μπαίνει ή να βγαίνει

Οι αστυνομικοί, δεν έχουν «δει» να περνάει την είσοδο, αλλά δεν την έχουν δει και να βγαίνει! Προφανώς, γνώριζε το σημείο που «έβλεπε» η κάμερα και το απέφυγε έντεχνα, όταν πέρασε την είσοδο για να στήσει την ενέδρα περιμένοντας να εμφανιστεί η 34χρονη σύμβουλος, όπως γινόταν κάθε ημέρα. Η άγνωστη γυναίκα, πήγε κατευθείαν όταν μπήκε και κρύφτηκε στα σκαλιά που κατεβαίνουν στο υπόγειο του κτιρίου για να μη τη βλέπει κανείς από όσους θα έμπαιναν στο μεταξύ. Έβλεπε όμως, από εκεί την είσοδο. Και μόλις, 20 λεπτά πριν από τις 9 το πρωί της Τετάρτης, είδε την 34χρονη, να μπαίνει και να περιμένει το ασανσέρ, πετάχτηκε μπροστά της και της πέταξε στο πρόσωπο το καυστικό υγρό.

Πιθανόν εκεί, τα επόμενα λεπτά του πανικού, να πρόσθεσε στην ένδυσή της, άλλο ρούχο όχι μαύρου χρώματος, να έβγαλε και το σκούφο και τη μάσκα και να ανακατεύτηκε σαν μια άλλη με τον κόσμο που αναστατώθηκε και έτρεχε να δει τι συμβαίνει.

Δύο συναντήσεις αστυνομικών με την 34χρονη

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών, που έχουν αναλάβει τον  εντοπισμό της γυναίκας, που ανατρίχιασε το πανελλήνιο με την πράξη της, έχουν επισκεφθεί έως τώρα, δύο φορές την 34χρονη τραυματία. Έχουν μείνει μαζί της, συνολικά και τις δύο φορές οκτώ  έως δέκα λεπτά, λόγω της κατάστασης της υγείας της, που δεν επιτρέπει παρουσία μεγαλύτερη. Στην πρώτη συνάντηση, ζήτησαν τον κωδικό του κινητού της τηλεφώνου να ερευνήσουν επαφές και άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα στην έρευνα.

Η κοπέλα, με δυσκολία, σε σοκ και σε σύγχυση έδωσε έναν κωδικό αλλά απεδείχθη ότι δεν ήταν ο σωστός. Το βέβαιο είναι ότι άφησε από την εν γένει αντιμετώπιση των αστυνομικών να διαφανεί ότι θα βοηθήσει την έρευνα για να βρεθεί η γυναίκα που προκάλεσε τόσο μεγάλο κακό στην ίδια και στην οικογένειά της. Οι αστυνομικοί, λοιπόν, προσπαθούν τώρα να μιλήσουν με όλο το οικογενειακό, επαγγελματικό και φιλικό ιδιαίτερα περιβάλλον της 34χρονης συμβούλου, για την περίπτωση που σε κάποιον από αυτούς είχε εκμυστηρευτεί κάποιο πρόβλημα η κάποια απειλή από συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ψάχνουν τις κάμερες

Παράλληλα αναζητούν βήμα- βήμα υλικό από κάμερες ασφαλείας σε μεγάλη ακτίνα από το σημείο της επίθεσης μήπως προκύψει κάτι θετικό. Κανείς δεν έχει καταθέσει από όσους βρίσκονταν πέριξ του δράματος, αν είδε τη γυναίκα και που την είδε να κατευθύνεται. Ποια διαδρομή ακολούθησε δηλαδή. Επίσης, ήδη καθώς η κατηγορία που θα βαρύνει τη δράστιδα είναι σε βαθμός κακουργήματος, ήδη έχει ζητηθεί από τον εισαγγελέα η άδεια για σάρωση της περιοχής προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα στίγματα των τηλεφώνων, που εξέπεμψαν τις κρίσιμες ώρες σε κεραία.

Οι ερευνητές εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι μόλις συνέλθει η 34χρονη και μπορέσουν να μιλήσουν μαζί της πιο άνετα η υπόθεση θα φωτιστεί και η “γυναίκα με τα μαύρα” θα βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις