Έβρος Τούρκοι: Αλήθεια δεν είχαμε τόσο καιρό θέμα για να τροφοδοτήσουμε την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και κάποιοι ανακάλυψαν μείζον εθνικό θέμα, τα ρεπορτάζ που παρουσίασαν εφημερίδες και site για επεισόδιο στον Έβρο; Για παρενόχληση των ελληνικών συνεργείων τοπογράφων που ασχολούνται με την οριοθέτηση του υπό κατασκευή φράχτη; Μάλιστα κάποιοι άφησαν να εννοηθεί ότι έχουμε να κάνουμε ακόμη και με εισβολή Τούρκων σε ελληνικό έδαφος. Πριν όμως οδηγηθούμε στην πολιτική αντιπαράθεση μήπως θα έπρεπε να εξετάσουμε εάν τα περιστατικά τα οποία επικαλούνται κάποιοι είναι πραγματικά ή αν έστω παρουσιάζονται στην πραγματική τους διάσταση; Τόσο το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και το Υπουργείο Άμυνας διαβεβαιώνουν ότι ουδέποτε Τούρκος στρατοχωροφύλακας πάτησε το πόδι του σε ελληνικό έδαφος και ουδέποτε υπήρξε αμφισβήτηση εδάφους ή συνοριακής γραμμής. Ωστόσο και παρά αυτές τις διαβεβαιώσεις κάποιοι επίμονα ζητούσαν επιπλέον εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση.
Μέχρι που ήρθαν τα ρεπορτάζ και από την Τουρκική πλευρά για να δικαιώσουν όσους έλεγαν ότι δεν υπήρξε καμία ουσιαστική διένεξη αλλά κάποιες τεχνικές συζητήσεις για την κατασκευή του φράχτη στην συνοριογραμμή που εκπορεύονται από την αλλαγή λόγω εποχής στην στάθμη των νερών του ποταμού. Επομένως αναρωτιέται κανείς για μια ακόμη φορά αν θα πρέπει να γίνεται αντιπαράθεση για την αντιπαράθεση και όχι για την ουσία ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εθνικά θέματα. Και μάλιστα σε μια περίοδο όπου όλοι γνωρίζουν ότι ο Ερντογάν έχει να αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην οικονομία αλλά αρχίζει να δέχεται και πολύ πιο έντονα τα πυρά της αμφισβήτησης για την πολιτική του τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Είναι το λιγότερο οξύμωρο την ένταση που επιθυμούν να «εγκαταστήσουν» οι Τούρκοι στα σύνορά μας , να την ενισχύουμε εμείς με εσωτερική αντιπαράθεση.
Έβρος: Η θέση της αντιπολίτευσης
Και βέβαια είναι εύλογο να ζητά η αντιπολίτευση εξηγήσεις για κάθε υποψία περιστατικού στα σύνορά μας , και βέβαια είναι εύλογο να ρωτά κανείς αν σκοπίμως η Τουρκία επιθυμεί να «γκριζάρει»περιοχές , και βέβαια είναι εύλογο να ζητούν τα κόμματα να μάθουν τι αναφέρεται στο διάβημα που έκανε η ελληνική πλευρά αλλά αυτά όλα απέχουν πολύ από την αντιπαράθεση. Είναι άλλο πράγμα οι εξηγήσεις και άλλο πράγμα η δημιουργία πολιτικού θέματος που δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας.
Έβρος: Το μάτι του Κυριάκου
Από πρώτο χέρι θέλει να γνωρίζει ο πρωθυπουργός πως προχωρά η επανεκκίνηση στην εστίαση και τους άλλους κλάδους της οικονομίας για τους οποίους τερματίστηκαν τα περιοριστικά μέτρα . Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να έχει τον πρώτο λόγο σε όλες τις μεταβατικές κινήσεις της οικονομίας γι αυτό και εντός της εβδομάδας θα παραχωρήσει τηλεοπτικές συνεντεύξεις για να εξηγήσει επαρκώς όλον τον κυβερνητικό σχεδιασμό των επόμενων εβδομάδων. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα ( ίσως και αύριο ) ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη όπου θα συναντήσει περιφερειάρχη και δήμαρχο ενώ θα συνομιλήσει με καταστηματάρχες αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της πόλης.
Η επίσκεψη αυτή θα είναι η πρώτη μετά το ξέσπασμα της κρίσης του κορονοιού και θα ακολουθήσουν και άλλες στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας. Εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη των χωρών που αντιμετώπισαν επιτυχώς την πανδημία σε υγειονομικό επίπεδο ενώ μάλλον την Πέμπτη θα υπάρξει σύγκλιση του υπουργικού Συμβουλίου για την αποτίμηση της κατάστασης και τον προγραμματισμό του επόμενου μήνα που είναι ο πιο κρίσιμος για τον τουρισμό.