Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

22

Ιανουαρίου 2025

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Οίκοι ανοχής – κορονοϊός: “Φρένο” στις… μεταδοτικές στάσεις του σεξ
ΚΟΣΜΟΣ

Οίκοι ανοχής – κορονοϊός: “Φρένο” στις… μεταδοτικές στάσεις του σεξ

Οίκοι ανοχής - κορονοϊός: Οι πελάτες θα πρέπει να ξεχάσουν όσα ήξεραν μέχρι τώρα για την "μικρή" αυτή απόλαυση.

Οίκοι ανοχής – κορονοϊός: Το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου είναι ένα από αυτά που αντιμετώπισαν πιο σκληρά τις συνέπειες της εξάπλωσης του ιού, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία οι επιστήμονες επαναλάμβαναν σε όλους τους τόνους τη σημασία της τήρησης των αποστάσεων για την προστασία από τον ιό, οπότε μοιραία έπρεπε να διακοπούν για λόγους δημόσιας υγείας και οι πιο «στενές» επαφές, καθώς θεωρήθηκαν εξαιρετικά επικίνδυνες. Από τότε έως σήμερα οι εργαζόμενοι στο σεξ αντιμετωπίζουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα και περιμένουν να ακούσουν από επίσημα χείλη πότε θα δουλέψουν και πάλι.

Την ίδια στιγμή, πάντως, έντονο προβληματισμό προκαλεί η επόμενη μέρα στους οίκους ανοχής καθώς θα λειτουργήσουν και αυτοί κάτω από νέα δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τις γνωστές προφυλάξεις, οι πελάτες θα πρέπει να παίρνουν και επιπλέον μέτρα προστασίας, όπως να φορούν γάντια και μάσκα, ακόμα και κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης! Επίσης, θα χρειαστεί και εκεί να περνούν από θερμομέτρηση και από ένα μίνι τεστ, το οποίο θα περιλαμβάνει ερωτήσεις, όπως αν έχουν νοσήσει οι ίδιοι ή άτομα του περιβάλλοντός τους από τον ιό και αν έχουν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό. Παράλληλα, στα «σπίτια» θα γίνεται συχνή απολύμανση των χώρων, ενώ οι επαφές θα γίνονται σε σεντόνια μιας χρήσης.

Πώς το σεξ μπορεί να αποτρέψει την μόλυνση από τον ιό – Τι λένε οι ειδικοί

Μεταδίδεται ο ιός και μέσω του σπέρματος; Τι δείχνει νέα μελέτη

Οίκοι ανοχής – κορονοϊός: Φρένο και στις… στάσεις

Στην Ελβετία, το προχώρησαν λίγο παραπέρα… Η ένωση της σεξουαλικής βιομηχανίας της χώρας, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», έχει καταρτίσει έναν κατάλογο με τους κανόνες που θεωρείται ότι περιορίζουν τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού στους οίκους ανοχής. Οι στάσεις που επιτρέπονται στο σεξ είναι δύο: η «στάση του σκύλου» με τη γυναίκα να στηρίζεται στα χέρια και τα πόδια της και τον άντρα να βρίσκεται από πίσω της και η «ανάποδη καουμπόισσα» με τον άνδρα να ξαπλώνει ανάσκελα και τη γυναίκα να κάθεται από πάνω του όμως εκείνος κοιτάζει την πλάτη αντί για το στήθος της.

Οι στάσεις στο σεξ που προστατεύουν από τον κορωνοϊό συγκαταλέγονται σε ειδική λίστα που έχει συντάξει ελβετικοί οίκοι ανοχής. Οι εργαζόμενοι σε αυτούς είναι ήδη ενήμεροι για το τι επιτρέπεται και τι όχι και αδημονούν να ξαναπιάσουν δουλειά. Όσοι εργάζονται στην ελβετική βιομηχανία του σεξ, θα πρέπει να ακολουθούν κατά γράμμα τα όσα αναφέρονται στη λίστα που προτείνει τις δύο αυτές στάσεις κατά τις οποίες υπάρχει απόσταση μεταξύ των σεξουαλικών συντρόφων και έτσι μειώνεται ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου Covid-19 μέσω σταγονιδίων.

15λεπτη απόλαυση

Eκτός από τις στάσεις «doggy style» και «reverse cowgirl», τα άλλα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στους οίκους ανοχής περιλαμβάνουν τον εξαερισμό του χώρου για τουλάχιστον 15 λεπτά μετά από κάθε πελάτη και το πλύσιμο των σεντονιών και των πετσετών στους 60 βαθμούς Κελσίου κάθε φορά. Συνιστάται επίσης στους εργαζόμενους να φορούν γάντια ενώ προφυλακτικά και απολυμαντικά θα προσφέρονται στους πελάτες. Κάθε επίσκεψη πρέπει να διαρκεί μέχρι 15 λεπτά. Τέλος, συνιστάται στους εργαζομένους να μην αγγίζουν τα προσωπικά αντικείμενα των πελατών.

Οίκοι ανοχής – κορονοϊός: Διαδικασία νομιμοποίησης αλά ολλανδικά

Την ίδια ώρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία και με τον Δήμο Αθηναίων ενεργοποιεί διαδικασία νομιμοποίησης τουλάχιστον 600 οίκων ανοχής στην Αττική.
H σχετική επιλογή -με την πρωτοβουλία του Υπουργού Δημόσιας Ταξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε συνεννόηση και με τις δημοτικές αρχές- υπήρξε στο πλαίσιο αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού κι άλλων απειλών για τη δημόσια υγεία, από την ανεξέλεγκτη λειτουργία των οίκων ανοχής, της σχετικής ανομίας που υπήρξε κι η οποία συνδεόταν με κρούσματα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ.

Ήδη, με έγγραφό του προ τριών ημερών το αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχει ζητήσει από κεντρικές υπηρεσίες την καταγραφή των οίκων ανοχής των περιοχών τους και θα επιχειρηθεί αλλαγή του σχετικού νόμου 2734/1999 που έχει θεωρηθεί ότι ήταν αναποτελεσματικός και σε πολλά σημεία του ανεφάρμοστος. Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (Ν. 2734/1999) καθόριζε ότι το πρόσωπο που επιθυμεί να εκδίδεται επ’ αμοιβή πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος που εκδίδεται από την περιφέρεια. Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση του πιστοποιητικού η «άδεια εγκατάστασης και χρήσης οικήματος», κοινώς απαγορεύεται η υπαίθρια άσκηση του επαγγέλματος.

Στο εν λόγω οίκημα δεν μπορούν να ασκούν το επάγγελμα περισσότερα του ενός άτομα, ενώ το «σπίτι» δεν επιτρέπεται να στεγάζεται σε διατηρητέα ή παραδοσιακά και σε κτίρια που απέχουν λιγότερο από 200 μ. από ναούς, σχολεία, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, νοσηλευτικά ιδρύματα, κέντρα νεότητας, αθλητικά κέντρα, οικοτροφεία, βιβλιοθήκες και ευαγή ιδρύματα, παιδικές χαρές και πλατείες.

Κι έτσι, λόγω αυτών των αυστηρών προαπαιτούμενων ελάχιστοι οίκοι ανοχής -περίπου 15-20- έχουν νομιμοποιηθεί. Κι όλα αυτά όταν σε προηγούμενες έρευνες έχει προσδιορισθεί ότι τουλάχιστον 1.000.000 Έλληνες καταφεύγουν στις υπηρεσίες εκδιδομένων γυναικών, περίπου 20.000 γυναίκες ασκούν το επάγγελμα, ενώ σύμφωνα με κάποια στοιχεία μόλις 2.000 διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος. Προ μερικών ετών ο Δήμος Αθηναίων είχε προτείνει «τη μείωση της επιτρεπόμενης απόστασης στα 100 μ., την αφαίρεση του όρου «ευαγή ιδρύματα» και την επιβολή κυρώσεων στον ιδιοκτήτη κτιρίου που στεγάζει παράνομο οίκο ανοχής».

Χωρίς όμως αποτέλεσμα

Από τις πρώτες ημέρες εξάπλωσης του covid -19, η κυβέρνηση ανέστειλε τη λειτουργία χώρων στους οποίους συνωστίζονται πολίτες και υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού. Μεταξύ αυτών ήταν και οι οίκοι ανοχής όπου ναι μεν δεν υπάρχει συνωστισμός, ωστόσο οι ιδιαίτερα στενές επαφές κατά τη διάρκεια της παροχής υπηρεσιών μπορούν, όπως λένε οι επιστήμονες, να γίνουν αιτία μετάδοσης του ιού μεταξύ εργαζομένων στο σεξ και πελατών, όπως και σε κάθε άλλη κοντινή επαφή μεταξύ δύο ανθρώπων.

Ένα από τα θέματα που τέθηκαν επιτακτικά ήταν ποιοι οίκοι ανοχής θα έκλειναν αφού, ούτως ή άλλως, οι πιο πολλοί ήταν παράνομοι, όπως και τι θα γινόταν με τα εκατοντάδες άτομα που εργάζονται ανεξάρτητα στο σεξ και χωρίς καμία νομική κάλυψη. Κι έτσι λόγω αυτής της νομικής εκκρεμότητας είχε καταγγελθεί ότι «εκατοντάδες ανθρώποι εργαζόμενοι στους οίκους ανοχής ή συμμετείχαν σε κυκλώματα σωματεμπορίας το σεξ να είχαν μόνο δύο επιλογές: να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή τους κολλώντας και μεταδίδοντας τον ιό ή να αντιμετωπίσουν προβλήματα επιβίωσης».

Επιπλέον υψηλόβαθμοι αξιωματικοί επεσήμαναν στο «Βήμα» ότι τα υπάρχοντα νομοθετικά πλαίσια δεν επιτρέπουν την διερεύνηση της δράσης των κυκλωμάτων σωματεμπορίας , παρά μόνο όταν υπάρξει καταγγελία ενός από τα θύματα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Ακόμη αναφέρουν ότι πολλές φορές η ηγεσία της ΕΛΑΣ έχει απασχοληθεί με υποθέσεις διαφθοράς ενστόλων που πωλούσαν «προστασία» στα ροζ κυκλώματα ή με την εμπλοκή ποινικών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις