Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικός όπλο κλοπή: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός όπλο κλοπή: Συναγερμός στην ΕΛΑΣ

Αστυνομικός όπλο κλοπή: Απίστευτη κλοπή υπηρεσιακού όπλου από αστυνομικό στο κέντρο της Αθήνας.

Αστυνομικός όπλο κλοπή: Κάτω από απίστευτες συνθήκες εκλάπη υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού, στις 8 το βράδυ, επί της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στην Αστυνομία, η οποία ερευνά για τους δράστες. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αστυνομικός επέβαινε σε αστυνομικό όχημα της Υπηρεσίας Περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας, μιας υπηρεσίας που έχει συσταθεί για συνεχείς ελέγχους στο πολύπαθο κέντρο της πρωτεύουσας. Ο αστυνομικός, όπως ανέφερε στους ανωτέρους του, βρισκόταν μόνος μέσα στο αστυνομικό ΒΑΝ, την επίμαχη στιγμή. Τότε, δύο άτομα, που παραμένουν άγνωστα, έβαλαν στο στόχαστρο το τσαντάκι μέσης, το οποίο είχε αποθέσει ο αστυνομικός στο κάθισμα του συνοδηγού.

Ο ένας από τους δράστες, έπιασε παραπλανητική κουβέντα στον αστυνομικό, αποσπώντας του την προσοχή με ερωτήσεις δήθεν για δρόμους. Όση ώρα, όμως, ο αστυνομικός, τον κοιτούσε και του απαντούσε από τη θέση του οδηγού, ένας δεύτερος δράστης, πλησίασε από την πόρτα του συνοδηγού και άρπαξε το τσαντάκι με το όπλο! Με το που απομακρύνθηκαν, ο αστυνομικός υπέστη σοκ όταν αντελήφθη ότι όλα αυτά ήταν μια καλοστημένη παγίδα για να αρπάξουν οι δράστες το τσαντάκι, ελπίζοντας ότι θα βρουν χρήματα ή και στοχεύοντας στο όπλο, αν είχαν καταλάβει ότι ήταν μέσα στο τσαντάκι.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Αστυνομικός όπλο κλοπή: Έρευνες στην περιοχή

Ομάδες αστυνομικών ερεύνησαν σε όλη την περιοχή επί της Γ΄ Σεπτεμβρίου και στους πέριξ δρόμους για την περίπτωση που οι δράστες είχαν πετάξει σε κάδο το τσαντάκι μέσης με το όπλο, αλλά δεν βρέθηκε. Και ενώ η έρευνα συνεχίζεται με βάση και τα χαρακτηριστικά του ενός ατόμου που πλησίασε κατά μέτωπο τον αστυνομικό από το παράθυρο του οδηγού, υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά, που άγνωστοι δράστες κλέβουν υπηρεσιακό όπλο ενστόλου.

Το ρεπορτάζ του alphafreepress.gr

Όπως είχε γράψει το alphafreepress.gr στις 16 Μαΐου, αστυνομικός είχε καταγγείλει ότι άγνωστοι διαρρήκτες που εισέβαλαν στο διαμέρισμά του σε πολυκατοικία των Αμπελοκήπων, μεταξύ άλλων, αφαίρεσαν και το υπηρεσιακό του όπλο. Οι δράστες της κλοπής του όπλου, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που επελήφθησαν της σοβαρής υπόθεσης, είχαν ανοίξει την πόρτα  του διαμερίσματος, στον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας όπου διαμένει ο αστυνομικός, με κλειδί πασπαρτού.

Ρουβίκωνας επίθεση

Όταν επέστρεψε

Όταν επέστρεψε ο αστυνομικός, βρήκε το διαμέρισμα αναστατωμένο, όπως δήλωσε και έλειπαν κοσμήματα, κάποια χρήματα, αλλά και το υπηρεσιακό όπλο που είχε αφήσει σε συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού όπου ερεύνησαν οι εισβολείς. Αστυνομικοί των εγκληματολογικών υπηρεσιών έφθασαν στο διαμέρισμα του αστυνομικού και ερεύνησαν   στα σημεία, όπου είχαν δράσει οι δράστες της εισβολής, για τυχόν αποτυπώματα η στοιχεία DNA. Έγινε επίσης και έρευνα για ανεύρεση βιντεοληπτικού υλικού στους δρόμους κοντά στο διαμέρισμα για την περίπτωση που φαίνονται να προχωρούν προς το διαμέρισμα.

Σε κάθε περίπτωση η εξάρθρωση αυτής της συμμορία διαρρηκτών έχει μπει στις προτεραιότητες της Αστυνομίας καθώς πρέπει να βρεθεί  το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού το οποίο τώρα βρίσκεται στα χέρια κακοποιών.

Ο δήθεν ενοικιαστής, ήταν ο ληστής και δολοφόνος του ιδιοκτήτη

Δείτε ακόμη

Συλλήψεις επιχειρηματιών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στην Καλαμάτα
Σύζυγος Δημήτρη Σταμάτη: “Δεν υπήρξε κανένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα”
Αγίου Πνεύματος: Πότε “πέφτει” η… πρώτη καλοκαιρινή έξοδος

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις