Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ταμείο Ανάκαμψης: 32 δις λύνουν τα χέρια του Μητσοτάκη
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ταμείο Ανάκαμψης: 32 δις λύνουν τα χέρια του Μητσοτάκη

Ταμείο Ανάκαμψης: Σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν η Ελλάδα θα λάβει 22,5 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις και 9,4 δισ. ευρώ σε δάνεια.

Ταμείο Ανάκαμψης: Η απόφαση της Ευρώπης να στηρίξει τις οικονομίες της αποτελεί πρωτοφανές γεγονός, ενώ τα 32 δις που θα δοθούν στη χώρα μας αποτελούν το “μάνα εξ ουρανού”. Εξ όσων γνωρίζουμε, με τα χρήματα αυτά θα χρηματοδοτηθούν τα εθνικά σχέδια ανάκαμψης, η στήριξη υγιών επιχειρήσεων μέσα από κεφαλαιακή ενίσχυση, και η κινητοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων. Δηλαδή, στήριξη εργασίας στήριξη επιχειρήσεων.

Του Γιώργου Αυτιά

Όλα αυτά πρέπει τώρα να κινητοποιήσουν την κυβέρνηση, ώστε να προχωρήσει σε:

1.Κάλυψη όλων των προβλημάτων από την αύξηση της ανεργίας.

2.Στην  άμεση χρηματοδότηση όλων των επιχειρήσεων.

3.Την  προώθηση κάθε αναπτυξιακού έργου που θα βοηθήσει τη χώρα.

4.Στην στήριξη του προγράμματος υγείας.

Όλα αυτά πρέπει να αποτελέσουν τον πυλώνα στο πέρασμα της νέας εποχής χωρίς κομματικές κορώνες και κραυγές. Η κυβέρνηση να σχεδιάσει σωστά, χωρίς κομματικές επιλογές και πελατειακές εξυπηρετήσεις, η αντιπολίτευση (ιδίως η αξιωματική ) να δει την πραγματικότητα –  να μην μεμψιμοιρεί και όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη να βγούμε από το αδιέξοδο. Η βοήθεια της Ευρώπης στηρίζει τον Μητσοτάκη ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμά του χωρίς πίεση. Μπορεί να τα καταφέρει, όπως έκανε και με την πανδημία. Ακόμη, η απόφαση της χρηματοδότησης των 32 δις χωρίς μνημόνια, μας απομακρύνει από εκλογές, γιατί με άνεση ο κ Μητσοτάκης  μπορεί στη διετία να ακολουθήσει το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.

Μπορούμε. Το μπορούμε, γιατί η ανάσα της Ευρώπης θα βοηθήσει να δούμε πιο ρεαλιστικά την εξέλιξη της οικονομίας, χωρίς μνημόνια…που πρέπει να δει “πολύ σχολαστικά” η Αξιωματική Αντιπολίτευση, που έως τώρα μιλούσε για σκληρό μνημόνιο που θα ερχόταν… Αντ’ αυτού ήρθε το αντίθετο.

Προσοχή λοιπόν και στην κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση. Τώρα ο Μητσοτάκης έχει το πάνω χέρι. Από τον ίδιο εξαρτάται και μόνο η κυριαρχία του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις