Ιωάννα βιτριόλι – νέα: Φωτογραφίες υπόπτων στα χέρια των Αρχών

ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννα βιτριόλι – νέα: Φωτογραφίες υπόπτων στα χέρια των Αρχών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ιωάννα βιτριόλι - νέα: Aστυνομικοί συνεχίζουν πόρτα-πόρτα την έρευνα στη  γειτονιά, από όπου το πρωί της μοιραίας ημέρας, οδηγός ταξί, παρέλαβε μια γυναίκα για να τη μεταφέρει στην οδό Θησέως, όπως του είπε.

29.05.2020 | 08:23

Ιωάννα βιτριόλι – νέα: Ένα «άλμπουμ» με φωτογραφίες δέκα γυναικών, κάθε μία από τις οποίες θα μπορούσε να ήταν ύποπτη για την άγρια επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης ασφαλιστικής συμβούλου, στην Καλλιθέα, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο οι ερευνητές αστυνομικοί της πολύκροτης υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις γυναίκες αυτές τις έχουν ταξινομήσει σε τρεις κατηγορίες: επαγγελματικό, φιλικό, αλλά και συγγενικό περιβάλλον (το τελευταίο γιατί υπήρξαν προστριβές στο παρελθόν για λόγους αντιζηλίας). Στην προσπάθειά τους να βγάλουν από το ιδιότυπο άλμπουμ τις φωτογραφίες των γυναικών, που δεν συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να έχουν σχέση με τη βάρβαρη επίθεση κατά της Ιωάννας έχουν πάρει όλα τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες και αναρτήσεις. Τα στοιχεία  αυτά τα μελετούν, σε σχέση με το εάν υπάρχει έστω και οποιαδήποτε νύξη για εκτόξευση απειλής ή ό,τι άλλο θα τους προκαλέσει το ενδιαφέρον.

Έχουν δε συγκρίνει το προφίλ τους και από τις φωτογραφίες με το βίντεο, που όπως έχει γράψει το Αlphafreepress, διαθέτουν με τη γυναίκα-σκιά να περπατά κατευθυνόμενη στην είσοδο των γραφείων της ασφαλιστικής όπου έστησε την ενέδρα αλλά να μη διακρίνεται καλά γιατί την κρύβουν αρκετά οι φυλλωσιές των δέντρων. Ενώ στα εγκληματολογικά εργαστήρια οι ειδικοί αστυνομικοί προσπαθούν όσο το δυνατόν να φωτίσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου, οι εικόνες είναι ακόμη θολές και δεν έχει προκύψει αξιόπιστο αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα, δηλαδή, που θα επιτρέψει να πάνε τη φωτογραφία στην Ιωάννα στο Θριάσιο Νοσοκομείο μήπως την αναγνωρίσει.

Το αποτέλεσμα της σάρωσης τηλεφώνων

Όλων των γυναικών αυτών, οι ερευνητές έχουν στη διάθεσή τους τα κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούν και περιμένουν έως τη Δευτέρα τα αποτελέσματα από τη σάρωση, που έχει γίνει στην περιοχή της ενέδρας, για να διαπιστωθεί αν κάποιο έδωσε σήμα στην κεραία της Καλλιθέας τις επίμαχες στιγμές. Άλλες πληροφορίες που διαρρέονται, αναφέρουν ότι ο κύκλος των υπόπτων γυναικών, η ηλικία των οποίων κυμαίνεται κατά βάση από 35 έως 40 χρόνων, όσο δηλαδή έχει περιγραφεί η δράστις, έχει μικρύνει πολύ κι έχει φθάσει τις τρεις έως πέντε. Η γυναίκα με το βιτριόλι που έχει παγώσει το πανελλήνιο με τη δυστυχία που προκάλεσε σε ένα κορίτσι, αν βρίσκεται ανάμεσά τους, πρέπει να αναγνωριστεί και να ταυτοποιηθεί με στοιχεία η παρουσία της το πρωί της προ περασμένης Τετάρτης, στην Καλλιθέα.

Πόρτα – πόρτα η έρευνα

Τις ίδιες ώρες, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Alphafreepress, συνεχίζουν οι αστυνομικοί πόρτα-πόρτα την έρευνα στη  γειτονιά, από όπου το πρωί της μοιραίας ημέρας, οδηγός ταξί, την παρέλαβε για να τη μεταφέρει στην οδό Θησέως, όπως του είπε. Παράλληλα, διανύουν προσεκτικά και τη διαδρομή από την συνοικία του κέντρου απ όπου ξεκίνησε η «μαυροφορεμένη» γυναίκα, στην προσπάθειά τους να δουν πιο καθαρά το πρόσωπό της, από λήψη κάμερας κατά μήκος των οδών προς την Θησέως, όπου βρίσκονται και τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρίας στην οποία εργαζόταν η άτυχη Ιωάννα.

Έδρασε μεταμφιεσμένη

Όπως όλα δείχνουν η γυναίκα  έδρασε μεταμφιεσμένη, βάσει ενός μελετημένου σχεδίου, στο οποίο όμως είναι αδύνατον να μην έκανε κάποιο λάθος… Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι ερευνητές, που θεωρούν ότι «βλέπουν» σε βίντεο  τη δράστιδα, να προχωρά προς το κτίριο, λίγα λεπτά πριν από την εκδήλωση της επίθεσης, από όσο μπορούν να διακρίνουν, γιατί παρεμβάλλονται, όπως προαναφέρθηκε δέντρα και κρύβουν βασικά στοιχεία, δεν φορά σκούρα ρούχα και εμφανίζεται ξανθιά!

Εικάζεται ότι επρόκειτο για περούκα  την οποία στη συνέχεια κάλυψε με το μαύρο σκουφί, όσα λεπτά έμεναν μέχρι την είσοδο της Ιωάννας στο κτίριο και όσο η δράστης κρυβόταν στις σκάλες που οδηγούν από το ισόγειο στο υπόγειο, δίπλα στο ασανσέρ! Στην εικόνα λίγων δευτερολέπτων που έχουν οι ερευνητές της υπόθεσης, εμφανίζεται να φέρει σακίδιο στον ώμο. Δεν υπάρχει αμφιβολία στους αστυνομικούς ότι στο εσωτερικό τους, έκρυβε τα ρούχα που έβαλε στα λεπτά που περίμενε στις σκάλες, χωρίς να γίνει αντιληπτή από κανέναν για να αλλάξει την αμφίεσή της, αλλά και το μπουκάλι με το βιτριόλι, το οποίο στη συνέχεια έριξε πάλι στο σακίδιο και διέφυγε χωρίς αυτή τη φορά να την «πιάσει» κάμερα, τουλάχιστον έξω από το κτίριο.

Exit mobile version