Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σχέσεις: Τέσσερις παράμετροι στην επιλογή συντρόφου
PLUS

Σχέσεις: Τέσσερις παράμετροι στην επιλογή συντρόφου

Σχέσεις: Σε περίπτωση που η επόμενή σου σχέση θέλεις να είναι σοβαρή τσέκαρε αυτές τις παραμέτρους

Σχέσεις: Η επιλογή συντρόφου δεν είναι απλή υπόθεση, ούτε στηρίζεται σε ένα μόνο παράγοντα. Η σχέση είναι ένας μηχανισμός που λειτουργεί με πολλά-πολλά μικρά γρανάζια, που πρέπει να συγχρονίζονται για να δουλέψει το πράγμα και να πάει ένα βήμα παρακάτω. Οι matchmakers συμβουλεύουν να προσέξεις αυτά τα 4 πράγματα αν θέλεις να έχεις μια υγιή σχέση με τον ή την σύντροφό σου, η οποία μάλιστα θα αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. Αν λοιπόν είσαι σε φάση που θέλεις κάτι πιο μόνιμο, το συγκεκριμένο άρθρο πιθανότατα θα σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμο.

Ποια είναι λοιπόν τα στοιχεία που πρέπει να κοιτάξεις αν υφίστανται, ώστε να ενδυναμώσουν τις πιθανότητες η σχέση σου να είναι longlasting και ισορροπημένη;

γράφει η Έλενα Φάκου

Ευγένεια

Η σχέση είναι προϊόν συνεργασίας. Το να είσαι ευγενικός πηγάζει κυρίως από μέσα σου, το να μιλάς με ήρεμο τρόπο και να εκφράζεις αυτά που σκέφτεσαι χωρίς να προσβάλλεις κανέναν είναι εκτός από χάρισμα και θέμα παιδείας. Είναι σημαντικό ο άνθρωπος που θα επιλέξεις να έχεις δίπλα σου να είναι ευγενής, ώστε να αποφευχθούν μεγάλες αναταράξεις σε περίπτωση που κάτι προκύψει, τόσο στην καθημερινή ρουτίνα, αλλά και σε ένα γενικότερο πλαίσιο ύπαρξης. Μην ξεχνάς πως η σχέση θέλει πολλή δουλειά και είναι ένας ζωντανός οργανισμός με ξεσπάσματα και αντιπαραθέσεις: όσο πιο ευγενικά αντιμετωπίζονται, τόσο καλύτερα για όλους.

Αξίες και στόχοι

Το σημαντικό δεν είναι να ταιριάζουν τα επαγγέλματά σας, ούτε να έχετε ακριβώς τις ίδιες ασχολίες. Οι στόχοι και οι αξίες είναι αυτά που μετράνε. Αν για παράδειγμα ο σύντροφος σου είναι καλός άνθρωπος, τα πάτε μια χαρά, ωστόσο βλέπετε με διαφορετικό τρόπο το μέλλον, αυτό είναι πρόβλημα. Το χάσμα δεν είναι εύκολο να γεφυρωθεί και πρέπει να προσέξεις πολύ. Δυο άνθρωποι με κοινές ιδέες και όμοια πιστεύω έχουν σοβαρά πράγματα να τους ενώνουν ακόμα και όταν ο έρωτας περάσει – και δε θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά μετά από μερικούς μήνες ή έστω λίγα χρόνια όντως περνάει. Κάτι άλλο πρέπει να σας ενώσει.

Οικογένεια

Όταν το οικογενειακό σου υπόβαθρο είναι παρόμοιο με εκείνο του συντρόφου σου, οι πιθανότητες βιωσιμότητας της σχέσης είναι πολύ μεγαλύτερες. Οκ, δεν είναι απόλυτο, αλλά σίγουρα όταν έχετε μεγαλώσει με παρόμοιο τρόπο, σε πολλά πράγματα υπάρχει κατανόηση και στα προβλήματα μπορείτε να ανταπεξέλθετε με μεγαλύτερη ευκολία. Αν είστε και οι δυο παιδιά που μεγάλωσαν σε αγαπημένες και δεμένες οικογένειες είναι πιο πιθανόν να έχετε αυτό το πρότυπο οικογένειας ως έναν κοινό παρονομαστή με μοντέλα ζωής κοινά και να θέλετε να αναπαράγεται το ίδιο πράγμα.

Να είστε το Yin Yang o ένας για τον άλλο

Να μπορεί ο ένας να συμπληρώνει τον άλλο σε πολλά επίπεδα. Όποτε ο ένας χρειάζεται στήριξη, μια συμβουλή, έναν αντίλογο. Ο άλλος να συμπληρώνει. Μια σχέση λειτουργεί με ισορροπίες, η ομοιογένεια δεν βοηθάει και πάρα πολύ, ένας δεσμός χρειάζεται ποικιλία για να παραμείνει ζωντανός. Το θέμα είναι να μπορείτε και ο ένας και ο άλλος και να ακούτε και να μιλάτε χωρίς όμως να λέτε τα ίδια πράγματα. Για να λειτουργήσει το θέμα μάλλον πρέπει ο ένας να σκέφτεται αυτό που δεν μπορεί ο άλλος.

Δείτε ακόμη

Mαθαίνεις ότι ο σύντροφός σου διατηρεί προφίλ σε Date Application. Και τώρα τι;
Αυτά τα τρία ζώδια γίνονται οι καλύτεροι φίλοι
Το πολυαναμενόμενο «Chromatica» της Lady Gaga κυκλοφορεί 29 Μαΐου

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις