Λαχταριστές κρέπες: Εύκολη και νόστιμη συνταγή

PLUS

Λαχταριστές κρέπες: Εύκολη και νόστιμη συνταγή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μαρκέλλα Καλφοπούλου

Λαχταριστές κρέπες: Τις φτιάχνεις εύκολα και γρήγορα, ενώ μπορείς να τις ετοιμάσεις με χίλιους διαφορετικούς τρόπους.

01.06.2020 | 17:05

Λαχταριστές κρέπες: Οι κρέπες είναι πραγματικά από τα πιο νόστιμα πράγματα που μπορείς να φας. Τις φτιάχνεις εύκολα και γρήγορα, ενώ μπορείς να τις ετοιμάσεις με χίλιους διαφορετικούς τρόπους.

Εμείς σου παραδίδουμε την καλύτερη συνταγή! Η συγκεκριμένη συνταγή παραμένει ίδια είτε φτιάχνεις γλυκές, είτε αλμυρές κρέπες.

Λαχταριστές κρέπες: Εκτέλεση και υλικά:

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη, 1 κουτάλι του γλυκού αλάτι, 1 ½ κούπα γάλα, 2 αυγά, 3 κουτάλια της σούπας λάδι ή λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση: Βάλε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακάτεψε λίγο με έναν αυγοδάρτη. Πρόσθεσε το γάλα, τα αυγά και το λάδι ή το βούτυρο και ανακάτεψε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα (μπορεί να έχει σβώλους, αλλά όχι ορατό αλεύρι στην επιφάνεια ή μεγάλα κομμάτια στο βάθος). Βρες ένα μεγάλο (ή και μικρό για mini κρέπες), αντικολλητικό τηγάνι και βάλε το στο μάτι να ζεσταθεί (χωρίς λάδι) σε μέτρια φωτιά.

Με μία μικρή κούπα ή (ιδανικά) μία κουτάλα (από αυτές που σερβίρουμε σούπες) τοποθέτησε μια δόση μείγματος στο ζεστό τηγάνι σου. Εδώ θέλει λίγη προσοχή. Μόλις η κρέπα σου είναι έτοιμη να τη γυρίσεις, θα ξεκολλάει μόνη της από το τηγάνι. Αν η κρέπα σου δε ξεκολλάει, μη προσπαθήσεις να τη γυρίσεις.

Πρόσεχε να χρησιμοποιείς σπάτουλα από ξύλο ή σιλικόνη για να γυρίσεις τις κρέπες, έτσι ώστε να μη χαλάσεις το αντικολλητικό σου τηγάνι. Μόλις γυρίσεις την κρέπα άσε τη να ψηθεί μερικά λεπτά και από την άλλη μεριά, και ύστερα τοποθέτησέ τη σε ένα πιάτο και επανέλαβε τη διαδικασία με μία ακόμα δόση ζύμης, μέχρι αυτή τη τελειώσει. Δεν υπάρχει πρόβλημα με το να γυρίσεις τις κρέπες σου πάνω από 1-2 φορές. Ανάλογο το πόσο τραγανές ή μαλακές τις θες, όμως, κράτα τες περισσότερη ή λιγότερη ώρα στο καυτό τηγάνι.

Δείτε ακόμα

Τυρί. Μια αλμυρή αμαρτία. Ή μήπως όχι;
Superfoods που θα κάνουν την επιδερμίδα σου να λάμπει
Ο δεκάλογος για «ζουμερά» σουβλάκια!
Exit mobile version