Καλοκαιρινή ελαφριά συνταγή: Για να μην περνάτε όλη τη μέρα σας στην κουζίνα «λιώνοντας» στη ζέστη, σας έχουμε μια εύκολη συνταγή για τις καυτές καλοκαιρινές μέρες.
Καλοκαιρινή ελαφριά συνταγή: Ακόμα κι αν είστε λάτρης της μαγειρικής, θα παραδεχτείτε ότι δεν είναι εύκολο να περνάτε πολλές ώρες μέσα στην κουζίνα, που η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα, όταν ήδη το θερμόμετρο έξω έχει «χτυπήσει» τους 35 ή τους 40 βαθμούς Κελσίου. Για να σας απαλλάξουμε από την δυσφορία της καλοκαιρινής μαγειρικής, δείτε 4 εύκολες, ελαφριές και άκρως καλοκαιρινές συνταγές που γίνονται γρήγορα αλλά δεν χάνουν καθόλου σε γεύση.
Το καλοκαίρι που η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα, σίγουρα δε θα θέλαμε να φάμε κάτι το οποίο θα μας «βαρύνει» και θα μας κάνει να νοιώθουμε ληθαργικοί. Γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο, προτιμούμε πέντε ελαφριές συνταγές οι οποίες όμως δεν παύουν να είναι νόστιμες και θρεπτικές.
Καλοκαιρινή ελαφριά συνταγή: Κριθαράκι µε κολοκυθάκια και µανιτάρια
Υλικά:
- 300 γραμμ. κριθαράκι χοντρό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
- 1/4 κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση: Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι, το αφήνουμε να βράσει για 6΄ και το στραγγίζουμε. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλασοτέ και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 3΄- 4΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2΄- 3΄. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε 1΄- 2΄, ίσα να λαδωθούν. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βρασμένο κριθαράκι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.