Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

18

Νοεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ξάνθη κορονοϊός – νέα: 5 νεκροί σε λίγες ημέρες, σε αυστηρή καραντίνα ο Εχίνος
ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη κορονοϊός – νέα: 5 νεκροί σε λίγες ημέρες, σε αυστηρή καραντίνα ο Εχίνος

Ξάνθη κορονοϊός - νέα: Σε απόλυτη καραντίνα, όπως συνέβη στην πρώτη φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού μπαίνει ξανά ο Εχίνος όπως αποφασιστηκε μετά από ολονύκτια συνεδρίαση στον Θάλαμο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ξάνθη κορονοϊός – νέα: Στους 188 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στη χώρα μας από τον κορωνοϊό, καθώς κατέληξε μια γυναίκα 64 ετών από τον Εχίνο της Ξάνθης. Η 64χρονη είναι το 5ο θύμα του κορωνοϊού στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, η οποία μάλιστα, λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου και τη συρροή κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες, αποφασίστηκε να μπει σε πλήρη απομόνωση για 7 ημέρες. Στον θάλαμο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά σήμανε συναγερμός χθες το απόγευμα και στη σύσκεψη που έγινε και σε άμεση διαβούλευση με τον καθηγητή Δημήτρη Τσιόδρα για την αξιολόγηση όλων των δεδομένων των τελευταίων ημερών στην κοινότητα του Εχίνου ενεργοποιήθηκαν τα τα πρωτόκολλα της πρώτης φάσης της αντιμετώπισης της πανδημίας και επιβλήθηκε αυστηρή καραντίνα και περιορισμός κατ’ οίκον όλων των κατοίκων του Εχίνου για την αποφυγή της διασποράς της νόσου για τις επόμενες 7 ημέρες.

Να σημειωθεί ότι από τις 11 Ιουνίου έχουν καταγραφεί στον Εχίνο 73 κρούσματα και 5 θάνατοι (η 5η νεκρή, η 64χρονη γυναίκα που έχασε σήμερα τη ζωή της, πάντως, είχε μολυνθεί και διαγνωσθεί νωρίτερα, καθώς νοσηλευόταν διασωληνωμένη από τις 8 Ιουνίου).

Λινού: Η κρίση στον Εχίνο έρχεται μετά τη θρησκευτική γιορτή της μειονότητας, το Ραμαζάνι

Στην καραντίνα στην οποία μπήκε για επτά ημέρες η περιοχή του Εχίνου μετά τα κρούσματα κορωνοϊού αναφέρθηκε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού. Όπως ανέφερε η κυρία Λινού μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται στην κοινότητα της Ξάνθης οφείλονται στο Ραμαζάνι που γιόρταζαν οι κάτοικοι το προηγούμενο διάστημα. «Η θρησκευτική μειονότητα της Θράκης ήταν μια κερκόπορτα, γιατί ζουν σε κοντινή επαφή. Η κρίση έρχεται μετά από μια δική τους γιορτή,το Ραμαζάνι», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Λινού και συμπλήρωσε ότι στις περιπτώσεις που οι άνθρωποι ζουν τόσο κοντά, όπως για παράδειγμα στις δομές προσφύγων ή στους καταυλισμούς Ρομά -όπως συνέβη στη Λάρισα- είναι ευθύνη των δημόσιων λειτουργών υγείας να περάσουν σωστά το μήνυμα.

«Θα έπρεπε να είχαμε φροντίσει αυτούς τους ανθρώπους να τους ενημερώσουμε πιο έντονα, στη γλώσσα τους. Δεν φταίνε αυτοί που δεν καταφέραμε να τους πείσουμε», επισήμανε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις