Παγωτό μπανάνα βίγκαν: Το καλοκαίρι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα μπολ λαχταριστό παγωτό! Δροσερό, γευστικό, απόλαυση για τον ουρανίσκο. Στο σπίτι, στην παραλία, με πολλές, διαφορετικές γεύσεις, toppings, υλικά. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός! Τι θα έλεγες λοιπόν αν μπορούσες να φτιάξεις στο σπίτι την αγαπημένη σου γεύση παγωτό εύκολα, γρήγορα και βίγκαν; Για καλή μας τύχη, υπάρχουν πολλές απλές συνταγές για παγωτό χωρίς παγωτομηχανή που μπορείς να φτιάξεις και μόνος-η στο σπίτι.
Ψάχνοντας την ιδανική, βρήκαμε την πανεύκολη συνταγή του BBC Food για παγωτό μπανάνα με μόλις 4 υλικά. Μάλιστα, είναι low-fat και σούπερ υγιεινή. Θα χρειαστείς 5 λεπτά για να την φτιάξεις.
Παγωτό μπανάνα βίγκαν: Υλικά και εκτέλεση
ΥΛΙΚΑ
- 4 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε κομμάτια
- 3-4 κουταλιές φυτικό γάλα τη αρεσκείας σας
- 2 κουταλιές φιλέ αμυγδάλου
- 2 κουταλιές σιρόπι σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα κομμάτια μπανάνας σε ένα ταψί, καλύπτουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις μπανάνες στο μούλτι και χτυπάμε μαζί με το γάλα μέχρι να γίνει ένα λείο, κρεμώδες μείγμα με απαλή υφή. Βάζουμε το παγωτό σε μπολ και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και το σιρόπι σοκολάτας. Έτοιμο το παγωτό μπανάνα! Καλή απόλαυση!