Σούπερ Λιγκ – αγωνιστικό: Στις καθυστερήσεις πανηγύρισε ο δικέφαλος

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – αγωνιστικό: Στις καθυστερήσεις πανηγύρισε ο δικέφαλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μπάμπης Πουλούτσης

Σούπερ Λιγκ – αγωνιστικό: Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, είχε κακή εικόνα για μεγάλο διάστημα, ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε στο φινάλε τη νίκη.

20.06.2020 | 22:58

Σούπερ Λιγκ – αγωνιστικό: Βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, είχε κακή εικόνα για μεγάλο διάστημα, ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε στο φινάλε τη νίκη. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 3-1 του ΟΦΗ στην Τούμπα με ανατροπή και παρέμειναν ολοζώντανοι στη μάχη της 2ης θέσης. Αλλά ξεκάθαρα προβλημάτισαν με την απόδοσή τους σε ένα ακόμη εντός έδρας ματς των ολέι οφ. Οι Κρητικοί έβαλαν πολύ δύσκολα στους αντιπάλους τους, αφού είχαν κλείσει καλά τους χώρους και επέβαλαν τον ρυθμό τους. Ειδικά στο πρώτο μέρος είχαν «εξαφανίσει» τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, αν δεν ήταν η αψυχολόγητη ενέργεια του Νάστου στις καθυστερήσεις θα μπορούσαν να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στο πρώτο μέρος ο ΟΦΗ έκανε το παιχνίδι του. Δεν επέτρεπε στον ΠΑΟΚ να απειλήσει, αφού είχε κλείσει καλά τους χώρους, αλλά δεν έπαιζε αντιποδόσφαιρο. Του έλειψαν βέβαια οι ευκαιρίες. Όμως στην καλύτερή του στο 28’ λίγο έλειψε να σκοράρει. Ο Νέιρα εκτέλεσε απευθείας φάουλ και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Ο ΠΑΟΚ «εμφανίστηκε» στο γήπεδο στο 41’ και έχασε πολύ καλή ευκαιρία. Μετά από κεφαλιά πάσα του Μάτος ο Ελ Καντουρί έκανε την προβολή, αλλά ο Ουάιλι απέκρουσε. Στην επαναφορά ο Ελ Καντουρί απείλησε εκ νέου με κεφαλιά όμως μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! Στην εκπνοή άλλη μία τεράστια χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν ο Άκπομ -με εξουδετερωμένο τον Ουάιλι, πλάσαρε άουτ!

Σούπερ Λιγκ – αγωνιστικό: Ο ΠΑΟΚ το γύρισε στο φινάλε!

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ μπήκε ξανά με στόχο να ελέγξει τον ρυθμό. Και το πέτυχε και πήρε κεφάλι στο σκορ. Ήταν στο 49’, όταν ο Στάικος με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Πασχαλάκη σε ασταθή απόκρουση. Ο Νέιρα πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ έκανε το 0-1. Από εκείνο το σημείο και έπειτα υπήρχε μόνο ο ΠΑΟΚ στο ματς. Στο 59’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Τζόλη. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ και τελικώς μέτρησε με την υπόδειξη του VAR. Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να πιέζουν αλλά δεν μπορούσαν να σκοράρουν. Τελικώς τα κατάφεραν στο 91’ από το ανούσιο πέναλτι που παραχώρησε ο Νάστος και μετέτρεψε σε γκολ ο Άκπομ. Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ βρήκε και τρίτο γκολ στο 99’ με τον Ελ Καντουρί.

ΓΚΟΛ: 58’ Τζόλης, 91’ πεν. Άκπομ, 99’ Ελ Καντουρί – 49′ Νέιρα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 84’ Τζόλης, 95’ Ελ Καντουρί – 43’ Μπράουν, 76’ Ζοάο Βίκτορ, 90’ Νάστος, 95’ Νέιρα.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Φωτιάδης (Καστοριάς), Δίπλαρης (Καρδίτσας), Δημόπουλος (Φλώρινας).

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (76′ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (76’ Μαουρίσιο), Ελ Καντουρί, Λημνιός (69′ Στοχ), Λάμπρου (55′ Τζόλης), Μπίσεσβαρ (55′ Σβιντέρσκι) , Άκπομ.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Ουάιλι, Μπράουν, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (64’ Δεληγιαννίδης), Ζοάο Βίκτορ, Νέιρα (95’ Μάνος), Στάικος (83’ Νοικοκυράκης), Σεμέδο, Βαζ (64’ Ναμπί), Φιγκεϊρέδο.

Δείτε ακόμη

Μακέντα: «Θέλω να μείνω»
Εξασφάλισαν την Ευρώπη Βόλφσμπουργκ και Χόφενχαϊμ!
Ενομπακάρε τριετίας στην ΑΕΚ!
Exit mobile version