Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ηχητικό Παππάς – Μιωνής: Στον εισαγγελέα το USB, καλύπτει τον πρ. υπουργό ο Τσίπρας
ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ

Ηχητικό Παππάς – Μιωνής: Στον εισαγγελέα το USB, καλύπτει τον πρ. υπουργό ο Τσίπρας

Ηχητικό Παππάς - Μιωνής: Στη Δικαιοσύνη βρίσκεται το usb με την ηχογραφημένη συνομιλία του του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον τέως υπουργό Νίκο Παππά.

Ηχητικό Παππάς – Μιωνής: Στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών βρίσκεται το USB με την ηχογραφημένη συνομιλία Παππά-Μιωνή. Ο κ. Βαγγέλης Ιωαννίδης θα αποφασίσει, ενδεχομένως και αύριο, Τετάρτη, εάν θα προχωρήσει σε έρευνα για τα καταγγελλόμενα και εάν ναι, προς ποια κατεύθυνση θα στραφεί αυτή. Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής διαβίβασε σήμερα στον εισαγγελέα έναν πλήρη φάκελο με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της. Εκτός από το αντίγραφο της ηχογραφημένης συνομιλίας του πρώην υπουργού Επικρατείας με τον επιχειρηματία, απέστειλε το συνοδευτικό έγγραφο του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής, τα πρακτικά της διήμερης κατάθεσης του Νίκου Παππά τον περασμένο Μάρτιο και τη χθεσινή κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και δήλωση του κ. Παππά.

Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή διαβίβασε το φάκελο στον εισαγγελέα σύμφωνα με το άρθρο 38 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας βάσει του οποίου «οι ανακριτικοί υπάλληλοι οφείλουν να ανακοινώσουν χωρίς χρονοτριβή στον αρμόδιο εισαγγελέα οτιδήποτε πληροφορούνται με κάθε τρόπο για αξιόποινη πράξη που διώκεται αυτεπαγγέλτως. Η ανακοίνωση γίνεται γραπτώς και πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν και αφορούν την αξιόποινη πράξη, τους δράστες και τις αποδείξεις».

Σφίγγει ο κλοιός για τον Παππά

Όπως φαίνεται, σφίγγει ο κλοιός για τον Νίκο Παππά με την κυβέρνηση να ζητά δια του κυβερνητικού εκπροσώπου τη διαγραφή του πρώην υπουργού Επικρατείας από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. «24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα. Γνώριζε την ύπραξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό» αναφέρεται στη δήλωση του Στέλιου Πέτσα.

Στο στόχαστρο η Μαρέβα

Το σοκαριστικό ηχητικό εγείρει μείζον θεσμικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εμφανίζουν τον πρώην υπουργό Επικρατείας και δεξί χέρι του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να παραδέχεται πως το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε τις παράλληλες δραστηριότητες -outsourcing- του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου -ενδεχομένως και άλλων υπουργών- από τις οποίες «κάποιοι έβγαζαν πολλά λεφτά».

Στην πραγματικότητα ομολογεί στον συνομιλητή του πως η ηγεσία της τότε κυβέρνησης δείχνει ανοχή στις παραθεσμικές μεθόδους πλουτισμού των υπουργών της αρκεί οι «εξωτερικές αναθέσεις» που αναλαμβάνουν να μην εμποδίζουν «την ατζέντα» του «δικού της μαγαζιού». Με εξίσου κυνικό τρόπο εμφανίζεται να ζητά από τον κ. Μιωνή να κατασκευαστούν καταγγελίες για την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πελώνη: Έντονη οσμή παρακράτους

Σοκαρισμένη δήλωσε στον 104,6 και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. «Προσωπικά θεωρώ μεγάλο σοκ όχι μόνο την ύπαρξη παραδικαστικού που είχε οικονομικές δοσοληψίες, όχι μόνο τη διακίνηση ποινικών δικογραφιών στα υπουργικά γραφεία και τις δοσοληψίες με εισαγγελείς αλλά θεωρώ μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα πώς στοχοποιούνταν αθώοι άνθρωποι και πώς υπήρχε πολιτική στόχευση να πληγεί η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη προκειμένου να πληγεί ο ίδιος» σημείωσε η κυρία Πελώνη.

Η ίδια έκανε λόγο για «έντονη οσμή παρακράτους και παράκεντρου» και διερωτήθηκε δημόσια «ποιο είναι το κεντρικό μαγαζί; Για τι μαγαζιά μιλάμε; Ήταν κεντρικό μαγαζί η κυβέρνηση; Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας αν γνώριζε» καταλήγοντας ότι «θα πρέπει να τοποθετηθεί ο κ. Τσίπρας γιατί ο κ. Παππάς ήταν στενός του συνεργάτης. Ήταν κεντρικό πρόσωπο της διακύβερνησης ΣΥΡΙΖΑ και προκύπτει αβίαστα το ερώτημα».

Κάλυψη Τσίπρα σε Παππά: Ο πρωθυπουργός ανασύρει μαφιόζικες πρακτικές

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση, με αφορμή την οικονομία εξαπέλυσε από το Μεσολόγγι, που επισκέφτηκε σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας. «Η εικόνα που προσλαμβάνω σε όλες μου τις περιοδείες είναι ότι η οικονομία βρίσκεται ξανά, δυστυχώς σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια. Ο κόσμος της εργασίας, ο κόσμος της παραγωγής, οι άνθρωποι της δημιουργίας, του μόχθου βρίσκονται για άλλη μια φορά απέναντι στο φάσμα μιας βαθιάς ύφεσης και χωρίς ουσιαστική προστασία από την Πολιτεία» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην οικονομία, μετά την επίσκεψή του στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών και την κατάθεση στεφάνου στον «Κήπο των Ηρώων».

Βίντεο: Πολιτική «θύελλα» για το ηχητικό Μιωνή – Παππά

«Ο κ. Μητσοτάκης -είπε στη συνέχεια- κατάφερε ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα, που είναι δύσκολο να το καταφέρει κανείς. Πήρε μια οικονομία που έτρεχε με υψηλούς, σχετικά, ρυθμούς ανάπτυξης και μέσα σε τέσσερις μήνες, πριν έρθει η πανδημία, από τον Οκτώβρη του 2019 την βύθισε στην ύφεση».

«Και με την αδράνειά του να παρέμβει ουσιαστικά και να αντιμετωπίσει τις μεγάλες δυσκολίες ρευστότητας και στήριξης των επιχειρήσεων και της εργασίας την περίοδο μετά την πανδημία, η χώρα συνολικά βρίσκεται μπροστά σε μια εφιαλτική προοπτική» προσέθεσε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε: «Φοβάμαι ότι ο Σεπτέμβρης που θα έρθει θα είναι ο χειρότερος των τελευταίων ετών και πολύ φοβάμαι ότι σε πέντε μόλις μήνες καταστρέφονται όλες οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα πέντε χρόνια για να βγούμε από την κρίση».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός «βλέποντας αυτή την εξέλιξη προφανώς και θέλει να στρέψει την ατζέντα αλλού. Ανασύρει από το συρτάρι πρακτικές πρακτόρικες, μαφιόζικες, μια σκανδαλολογία ανύπαρκτων σκανδάλων, για να κρύψει το ένα και μοναδικό σκάνδαλο. Το μεγάλο σκάνδαλο στη χώρα είναι ότι παρέλαβε 37 δισεκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα δημόσια Ταμεία και έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε μια εφιαλτική προοπτική. Σπαταλάει τα χρήματα αυτά χωρίς όμως να στηρίζει, ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τους επιχειρηματίες, ούτε τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας. Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο. Και σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο που αφορά τη ζωή, το αύριο, την προοπτική της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελληνίδων και των Ελλήνων θα κληθεί να δώσει απαντήσεις».

«Και η επαφή μας με τους πολίτες μας δίνει την αισιοδοξία ότι οι απαντήσεις αυτές θα έχουν και συγκεκριμένο δια ταύτα» συμπλήρωσε για να καταλήξει: «Διότι μπορεί ο ελληνικός λαός να ξεγελάστηκε με τις καλύτερες ημέρες που υποσχέθηκε όμως οι μέρες αντί για καλύτερες γίνονται δυσοίωνες και ο κόσμος του μόχθου και τη δημιουργίας και της επιχειρηματικότητας θέλει διέξοδο και προοπτική στη ζωή του. Και αυτή τη διέξοδο θα την ανιχνεύσουμε μαζί».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις