Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κύπελλο Ελλάδας – Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Έκανε την ανατροπή, πέρασε τελικό!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κύπελλο Ελλάδας – Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Έκανε την ανατροπή, πέρασε τελικό!

Κύπελλο Ελλάδας – Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, που επιβλήθηκε 2-0 του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Κύπελλο Ελλάδας – Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, που επιβλήθηκε 2-0 του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι ερυθρόλευκοι «ξεκλείδωσαν» την άμυνα των ασπρόμαυρων στο δεύτερο μέρος και καθάρισαν την πρόκριση πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Οι Θεσσαλονικείς μπορούσαν να πάρουν το προβάδισμα στο ματς, αλλά και να ισοφαρίσουν εκ των υστέρων. Ωστόσο, είχαν απέναντί τους τον Σα σε εξαιρετική κατάσταση και δεν είχαν ψυχραιμία στα τελειώματα των φάσεων. Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους. Απ’ την άλλη ο ΠΑΟΚ είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία και στην αντεπίθεση θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά!

Στο 30’ έγινε η φάση που θα μπορούσε να αλλάξει τον ρου του αγώνα. Ο Τζόλης με ωραίο γύρισμα από τα δεξιά έβγαλε σε θέση βολής τον Λημνιό, στο ύψος του πέναλτι. Όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε ψηλά άουτ! Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με ένα μακρινό σουτ του Καμαρά στο 42’ που βρήκε σε ετοιμότητα τον Πασχαλή, ενώ στο 43’ έχασαν τεράστια ευκαιρία! Ο Τσιμίκας βρήκε μόνο του στη μεγάλη περιοχή τον Μασούρα, αλλά το πλασέ του ήταν απελπιστικά άστοχο! Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με ένα σουτ του Τζόλη που πέρασε αρκετά μακριά από την εστία του Σα.

Κύπελλο Ελλάδας – Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Πρόκριση με… στιλ ελληνικό!

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έγινε πιο πιεστικός. Απείλησε στο 54’ με τον Μασούρα, αλλά ο Πασχαλάκης είπε «όχι» όπως και στη διπλή ευκαιρία στο 59’. Αρχικά σε γυριστή κεφαλιά του Ελ Αραμπί και στη συνέχεια σε γύρισμα του Μασούρα. Στο 61’ φάουλ του Μαουρίτσιο πέρασε λίγο άουτ. Στο 62’ ο Φερέιρα έκανε τριπλή αλλαγή και φαίνεται πως δημιούργησε προσωρινό μπλακ-άουτ! Ο Ολυμπιακός τρία λεπτά αργότερα πήρε το προβάδισμα. Μετά από σέντρα του Καμαρά από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Μασούρας με κεφαλιά έκανε το 1-0. Ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 83’! Ο Στοχ εκτέλεσε το φάουλ και ο Βαρέλα έπιασε ωραία κεφαλιά, αλλά ο Σα απέκρουσε εντυπωσιακά. Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι βγήκαν στην αντεπίθεση, αλλά ο Ελ Αραμπί έπιασε «αέρα» μόνος του απέναντι από τον Πασχαλάκη! Τελικώς το δεύτερο γκολ ήρθε για τους Πειραιώτες που σφράγισαν την πρόκριση στον τελικό. Ήταν στο 85’ όταν ο Φορτούνης έβγαλε στον Καμαρά, εκείνος μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 2-0.

Το φιλμ του αγώνα

ΓΚΟΛ: 65′ Μασούρας, 85′ Καμαρά

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 19′ Μπουχαλάκης, 60′ Τσιμίκας, 67′ Καμαρά, 84′ Φορτούνης – 32′ Εσίτι, 53′ Ίνγκασον, 58′ Λημνιός, 67′ Ελ Καντουρί

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 93’ Ελ Καντουρί

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κάιπερς (Ολλανδία), Φαν Ρέκελ (Ολλανδία), Ζέινστρα (Ολλανδία).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαούι, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης (41’ Φορτούνης), Καμαρά, Μασούρας (79’ Καφού), Λοβέρα (46’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (88’ Χασάν).

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (74’ Μπίσεσβαρ), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Εσίτι (74’ Στοχ), Μαουρίτσιο, Ελ Καντουρί, Τζόλης (63’ Ροδρίγο), Λημνιός (63’ Λάμπρου), Άκπομ (63’ Σφιντέρσκι).

Δείτε ακόμη

Εφτάψυχη η ΑΕΚ, πήγε τελικό!
Λόγω τεχνικών προβλημάτων διεκόπη η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας
Στο υψηλότερο επίπεδο η κουβέντα για τη διπλή ανάπλαση και το γηπεδικό!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις