Καρμπονάρα με μανιτάρια και μπέικον: Mια από τις πιο εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές που θα βρείτε για ένα από τα πιο λατρεμένα πιάτα ζυμαρικών και γενικότερα. Δεν υπάρχει έστω και μια φορά στη ζωή σας να μην έχετε φάει το πιο διάσημο πιάτο με ζυμαρικά σε όλο τον κόσμο. Αν το έχετε φάει λοιπόν, ήρθε και η ώρα να το μαγειρέψετε!
Είναι εύκολο, νόστιμο και χορταστικό, ότι πρέπει για ένα γρήγορο φαγητό μόλις γυρίσετε σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Είναι το φαγητό όνειρο, που θα σας κάνει να ξεχάσετε όλες τις έγνοιες της καθημερινότητας.
Καρμπονάρα με μανιτάρια και μπέικον: Υλικά και εκτέλεση
Υλικά
- 200γρ. μπέικον σε φέτες
- 3-4 μανιτάρια μεγάλα κομμένα ή κονσέρβα
- 250ml κρέμα γάλακτος
- 500γρ. μακαρόνια λαζάνια
- 1 αυγό
- αλάτι, πιπέρι
- κασέρι μαλακό, τριμμένο
- λίγο κονιάκ
Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε. Κόβετε το μπέικον σε κυβάκια και το τσιγαρίζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο λάδι μαζί με τα μανιτάρια. Μόλις ροδίσουν τα σβήνετε με λίγο κονιάκ. Ρίχνετε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύετε. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το αυγό και το αλατοπίπερο και έπειτα την ρίχνετε στα μακαρόνια, ανακατεύοντας καλά. Τέλος, ρίχνετε το τριμμένο κασέρι και σερβίρετε.