Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ηχητικό Παππάς – Μιωνής: Στριμωγμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, “ο Τσίπρας τα ήξερε όλα”, λέει ο Παπαγγελόπουλος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ

Ηχητικό Παππάς – Μιωνής: Στριμωγμένος ο ΣΥΡΙΖΑ, “ο Τσίπρας τα ήξερε όλα”, λέει ο Παπαγγελόπουλος

Ηχητικό Παππάς - Μιωνής: Συνεχίζεται η σκληρή σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με την Κουμουνδούρου να επιχειρεί να βάλει στο κάδρο τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και το Μέγαρο Μαξίμου να ζητά την κεφαλή επί πίνακι του Νίκου Παππά.`

Ηχητικό Παππάς – Μιωνής: Με μισόλογα και όχι καθαρές απαντήσεις για το σκάνδαλο με το ηχητικό που κατέθεσε ο Μιωνής, προσπαθεί εδώ και δύο 24ωρα ο ΣΥΡΙΖΑ να “γυρίσει” το… παιχνίδι στη Novartis. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο, μιας και η Κουμουνδούρου είναι άσχημα στριμωγμένη. Τα όσα ακούγονται να λέει ο τότε υπουργός Επικρατείας και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Αλέξη Παππά, Νίκος Παππάς, αφήνουν πολλά σκοτεινά σημεία που μέχρι στιγμής δεν έχουν απαντηθεί, φέρνοντας σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τόσο τον ίδιο, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ για τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η συνομιλία του με τον επιχειρηματία, ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για προϊόν μοντάζ και για “κοπτοραπτική”, όμως δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, η ροή του λόγου των αντρών φαίνεται να είναι κανονική ενώ η μουσική που ακούγεται καθ’ όλη την διάρκεια της συζήτησης δεν κόβεται. Ο ίδιος υποστήριξε στο Mega πως υπήρχε προηγούμενο και επόμενο κομμάτι στην συνομιλία. Οι πιέσεις που δέχθηκε ο Σάμπυ Μιωνής από τον Νίκο Παππά προκειμένου να πείσει τον Σταύρο Παπασταύρου να κατηγορήσει χωρίς στοιχεία την Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη ακούγονται καθαρά. Όμως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όταν κλήθηκε να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή αρνήθηκε κατηγορηματικά πως είχε συζητηθεί το όνομα της συζύγου του πρωθυπουργού στην συνάντηση που είχε με τον επιχειρηματία.

Παππάς – Μιωνής, ηχητικό

Γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας;

Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα αποφεύγει να απαντήσει αν ο τότε πρωθυπουργός είχε γνώση για το περιεχόμενο των συναντήσεων. “Είχε γενικότερη ενημέρωση, όχι για κάθε συνάντηση που γίνεται” είπε ο Νίκος Παππάς στο Mega χωρίς να ξεκαθαρίζει την κατάσταση. Ένα ακόμη θολό σημείο είναι αν τελικά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε “δική του ατζέντα” όπως ακούγεται να λέει ο Νίκος Παππάς.  Η ΝΔ χαρακτήρισε “θλιβερή” την εμφάνιση του Νίκου Παππά στο Mega σημειώνοντας πως η μοναδική αλήθεια που είπε ήταν πως η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του Ισραήλ “Τι σχέση έχει το υποτιθέμενο αίτημα του Ισραήλ με τον Παπαγγελόπουλο, την Τουλουπάκη, τα λεφτά, τα “μαγαζιά” και την στοχοποίηση της κας Μαρέβα Γκραμπόφκσι-Μητσοτάκη;” αναφέρει η Πειραιώς.

Διορθωτικές δηλώσεις από Παππά

Στην πρώτη του τοποθέτηση έκανε λόγο για αντιπερισπασμό της ΝΔ και παρακράτος. Λίγη ώρα αργότερα ήρθε η πρώτη διευκρίνηση υποστηρίζοντας πως όταν έλεγε πως κάποιοι “βγάζουν πολλά λεφτά” δεν εννοούσε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά τον Αντώνη Σαμαρά, τον Σάμπυ Μιωνή και τον Σταύρο Παπασταύρου. Μία ημέρα μετά μιλώντας στο Mega είπε πως το “μαγαζάκι” δεν ήταν του πρώην αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης αλλά του Σάμπυ Μιωνή.

Ωστόσο φαίνεται στο ηχητικό ντοκουμέντο να λέει χαρακτηριστικά:

“Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά. Λεφτά… Πολλά λεφτά, δεν μιλάμε τώρα για… βγάζουνε λεφτά!… Και αυτό μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε. Το “no go” είναι όταν η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού… εκεί δεν είναι… δεν υπάρχει δηλαδή έτερο… μεγάλε, εάν κρίνουμε ότι το μαγαζί το βοηθάς, μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου ας πούμε. Κατάλαβες; Ναι, αλλά το να έρθεις και να βάλεις στο μαγαζί μας ατζέντα που δεν έχουμε επιλέξει, η οποία μας δημιουργεί και δυσκολίες… ε, όχι ρε! Κάτσε ρε!”.

Κάλυψη από Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε απόλυτα τον στενό του συνεργάτη ακολουθώντας πλήρως την επιχειρηματολογία του Νίκου Παππά κάνοντας λόγο για “μαφιόζικες και πρακτόρικες μεθόδους για ανύπαρκτα σκάνδαλα”. Παρά το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν γνώριζε το περιεχόμενο των συζητήσεων – όπως ισχυρίστηκε ο Νίκος Παππάς – εντούτοις είναι βέβαιος πως τίποτα το μεμπτό δεν έχει συμβεί όπως τόνισε από το Μεσολόγγι όπου περιόδευσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που από την πρώτη στιγμή είχε ζητήσει την διαγραφή του Νίκου Παππά, τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει μπροστά του δύο επιλογές. “Είτε θα διαγράψει τον κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους. Περιμένουμε την απάντησή του. Το θέμα δεν κλείνει. Θα θέτουμε συνεχώς τον κ. Τσίπρα προ των ευθυνών του”. Μέλη της ΝΔ που μετέχουν στην προανακριτική επιτροπή υποστηρίζουν πως δεν μπορεί ο τότε πρωθυπουργός για τις συναντήσεις που γινόντουσαν ακόμη και μέσα στο Μαξίμου. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως μετά από αυτές τις εξελίξεις και μόλις επιστρέψει ο φάκελος από τη δικαιοσύνη στην βουλή πως η ΝΔ θα ζητήσει την διεύρυνση του κατηγορητηρίου όπως επίσης αναμένεται να αυξηθεί και ο κατάλογος των ονομάτων που φέρονται να εμπλέκονται.

Παπαγγελόπουλος: Ο Τσίπρας ήξερε όλες μου τις ενέργειες και πουθενά δεν παρενέβη

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν ενήμερος για όλες τις ενέργειές μου ενάντια στη διαπλοκή και τη διαφθορά και πουθενά δεν παρενέβη, τόνισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, είπε ότι την ατζέντα που ο ίδιος γνωρίζει και το σχέδιο που ξέρει, του ανατέθηκε από τον Τσίπρα, «που ήξερε όλες μου τις ενέργειες, να κυνηγάω τη διαπλοκή».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος στη διάρκεια της ίδιας παρέμβασής του επιτέθηκε στον κ. Μιωνή, λέγοντας πως από τους διαλόγους προκύπτει πως «εκβιάζει, υπόσχεται… ».

«Δεν έχω καμία ανάμειξη»

Ανέφερε, επίσης, ότι από τους ίδιους διαλόγους προκύπτει πως ο ίδιος, ο κ. Παπαγγελόπουλος δηλαδή, δεν είχε καμία ανάμειξη με την κυρία Μαρέβα. Όπως τόνισε, ακούστηκε από κανάλια ότι «ο Παππάς κι εγώ στοχοποιήσαμε τη Μαρέβα». Πουθενά, στο ηχητικό, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο για μένα και «αν το δείτε προσεκτικά, ο Μιωνή λέει στον Παππά ότι ξέρεις για τη Μαρέβα δεν μπορεί να καταθέσει ο Μιωνή. Αυτός την μπλέκει. Και αύριο, μεθαύριο θα αποκαλύψω ποιος μπλέκει την κυρία Μαρέβα», λέει ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Φόβοι στον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά την κατάθεση του στην προανακριτική επιτροπή εκτίμησε πως πιθανότατα να υπάρχει και δεύτερη κασέτα από τον Σάμου Μιωνή, από τη συνάντηση που είχε ο επιχειρηματίας με τον ίδιο και τον Νίκο Παππά τον Μάρτιο του 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος φέρεται να πήρε σαφέστατες αποστάσεις από την προσπάθεια στοχοποίησης της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, με ψευδή στοιχεία.

«Το θέμα δεν κλείνει εδώ» διαμηνύουν κυβερνητικά στελέχη αναφορά με τα όσα φέρνει στο φως η συνομιλία Παππά- Μιωνή και προϊδεάζουν ότι θα ακολουθήσει ασφυκτικό πρέσινγκ προς τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Η ανακοίνωση της ΝΔ δείχνει το δίλημμα που θα τίθεται διαρκώς προς την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού: «είτε θα διαγράψει τον στενό συνεργάτη του κ. Παππά, είτε θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους»…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις