Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παπαγγελόπουλος ηχητικό: Ο Σαμαράς, η Μαρέβα και οι… αγάπες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαγγελόπουλος ηχητικό: Ο Σαμαράς, η Μαρέβα και οι… αγάπες

Παπαγγελόπουλος ηχητικό: Βέβαιη θεωρεί την παραπομπή του ο Παπαγγελόπουλος και σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή του κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή ανέφερε πως θα «πάρει» μαζί του την Ελένη Τουλουπάκη.

Παπαγγελόπουλος ηχητικό: Για προσπάθεια της ΝΔ να τον παρουσιάσει, μέσω διαρροών, ότι παίρνει αποστάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά το τέλος της σημερινής κατάθεσής του στην προανακριτική. Την ώρα που έχει προκληθεί σάλος και διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για το ηχητικό από τη συνομιλία του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από την Προανακριτική της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης πήρε θέση για όλα τα θέματα και πολλές φορές επανέλαβε ότι στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά και ότι το ίδιο κάνουν και εκείνοι προς το πρόσωπό του.

«Στη ζωή μου δεν έχω παρακαλέσει ποτέ. Σήμερα θα κάνω μια εξαίρεση: Παράκληση, όταν σας κάνει διαρροές η ΝΔ να το τσεκάρετε από τα πρακτικά. Άλλα λέω κι άλλα λένε ότι είπα» υποστήριξε ο Δημ. Παπαγγελόπουλος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. «Προσπαθούν, αφού δοκίμασαν ανεπιτυχώς να υποστηρίξουν ότι ο Τσίπρας κι ο Παππάς με έχουν εγκαταλείψει, τώρα ότι παίρνω αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Παππά.

Έχω πει επανειλημμένα ότι διαπίστωσα ότι στην Αριστερά οι άνθρωποι είναι έντιμοι και δεν πουλάνε τους φίλους τους όπως κάποιοι άλλοι. Βγαίνω και λέω ότι ο Τσίπρας είναι έντιμος και την ατζέντα να κυνηγάω τη διαφθορά μου την είχε δώσει αυτός και λένε ότι πήρα αποστάσεις από τον Τσίπρα». Μάλιστα ανέφερε ότι σε όλες τις δύσκολες στιγμές ο Νίκος Παππάς του τηλεφωνεί για να τον στηρίξει: «Ο Παππάς με παίρνει σε όλες δύσκολες στιγμές και ζητάει και τη γυναίκα μου. Αυτή είναι η ανθρωπιά και λένε με έχουν εγκαταλείψει κι εγώ τους δίνω. Τι να δώσω Εχουν κάνει τίποτα; Η ατζέντα Τσίπρα για τη διαφθορά ήταν να την πατάξουμε και το προσπαθήσαμε».

Παπαγγελόπουλος: «Το ηχητικό Μιωνή είναι συρραφή και αποδεικνύει ότι δεν του… καθίσαμε»

Ο κ. Παπαγγελόπουλος πήρε θέση για το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Μιωνή στην προανακριτική, λέγοντας ότι είναι ατράνταχτη απόδειξη της δικής του αθωότητας ενώ στήριξε πλήρως τον Νίκο Παππά. «Είναι ατράνταχτη απόδειξη της αθωότητας μου γιατί δεν αναφέρομαι πουθενά και προσπαθούν με τεχνάσματα να με εμπλέξουν . Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά χωρίς εμπάθεια και προσπάθεια διαστρέβλωσης λέει ο Παππάς ότι μπλέχτηκε στην υπόθεση με παρέμβαση τηλεφώνημα του Νεντανιάχου τον λέει και Μπίμπι συνέχεια. Από όσα φέρεται να λέει ο Παππάς αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ δεν του καθίσαμε. Αυτός λέει φέρτε την Τουλουπάκη κάντε το ένα και το άλλο, απειλεί και εκβιάζει.”

Ο κ.Παπαγγελόπουλος χαρακτηρίζει το ηχητικό ντοκουμέντο ως «συρραφή διαλόγων» μεταξύ Παπά Μιωνή και πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να αγαπά και να εκτιμά τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά. Κι ο Παππάς κι εγώ βγαίνουμε πιο ισχυροί μετά το τελευταίο απεγνωσμένο τέχνασμά τους. Εξακολουθώ να αγαπώ και να εκτιμώ τον Τσίπρα και τον Παππά και όλες οι προσπάθειες να δημιουργήσουν κάποια έριδα ανάμεσά μας θα πέσουν σου κενό. Οι έντιμοι άνθρωποι δεν χαλάνε έτσι τις σχέσεις τους”.

Παπαγγελόπουλος: «Δεν με πίεσε ούτε με απείλησε ο Σαμαράς»

Αναφερόμενος στην συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά υπογράμμισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν τον απείλησε, απλά του ζήτησε να βοηθήσει και του το ζήτησε με ύφος φιλικό και λόγω της σχέσης που είχε μαζί του. “Δεν με πίεσε ο Σαμαράς. δεν με απείλησε. Ζήτησε να τον βοηθήσω, αν παρενέβαινα, θα ήταν παρέμβαση. Το ότι το είπε σε εμένα δεν το θεωρώ παρέμβαση. ήταν φιλικό το ύφος του και μου το ζήτησε λόγω σχέσης μας. Ρώτησα τον κ. Σαμαρά πώς θα μπορούσα να παρέμβω ως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Γι’ αυτό του το ξέκοψα».

«Δεν αναφέρθηκα ποτέ στη Μαρέβα, δεν ανακατεύω γυναικόπαιδα»

Ο κ. Παπαγγελόπουλος επανέλαβε ότι δεν αναφέρθηκε ποτέ στην σύζυγό του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβα Γκραμπόφσκι λέγοντας ότι ο ίδιος δεν ανακατεύει γυναικόπαιδα στην πολιτική αντιπαράθεση και έκανε λόγο για Γκέμπελς που λασπολογούν. «Αλλά το μόνο που θα μείνει στο τέλος είναι η ντροπή και το όνειδος όσων συνεργάζονται μαζί τους» είπε. Όσον αφορά τις ερωτήσεις που έθεσες το Νίκο Παππά ο Θανάσης Πλεύρης και για τις οποίες ο κύριος Παπαγγελόπουλος τον επέκρινε λέγοντας ότι γνωρίζει εκ των προτέρων το ηχητικό ντοκουμέντο, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε πως αυτές οι ερωτήσεις αποδεικνύω ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση που βάλλει κατά της δικαιοσύνης και κατά του ίδιου. «Αποδεικνύει ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση που βάλλει κατά δικαιοσύνης και μετά εμού. Υπάρχει σχέδιο σκευωρίας. Κάποιος είναι αρχηγός στη δομημένη εγκληματική οργάνωση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις