Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Beach look – στυλ παραλία: τι να μην φορέσεις για να είσαι άνετη και στυλάτη
PLUS

Beach look – στυλ παραλία: τι να μην φορέσεις για να είσαι άνετη και στυλάτη

Beach look – στυλ παραλία: είναι η εποχή και η περίσταση που πρέπει να νιώσεις πραγματικά ελεύθερη και ο εαυτός σου χωρίς μακιγιάζ, τακούνια και μαλλιά κομμωτηρίου

Beach look – στυλ παραλία: Η εμφάνιση στην παραλία και το beach body αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για πάρα πολλές γυναίκες με αποτέλεσμα να προετοιμάζονται ολόκληρο το χειμώνα για την ώρα που θα φορέσουν το αγαπημένο τους μαγιό. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, αντιθέτως είναι πολύ καλό το ότι μια γυναίκα βρίσκει ένα κίνητρο να γυμνάζεται 12 μήνες το χρόνο. Τι είναι καλό όμως να προσέξει εκτός από το να είναι αψεγάδιαστο το σώμα της;

 

Στην θάλασσα θα πρέπει να πηγαίνουμε για να νιώθουμε πιο ελεύθερες και όχι για να εξακολουθούμε να είμαστε στυλιζαρισμένες όπως στην πόλη. Πως θα γίνει αυτό; Απλά, αποφεύγοντας τρεις βασικούς κανόνες που ισχύουν στην καθημερινή ρουτίνα μας όταν δουλεύουμε: το μακιγιάζ, τα χτενισμένα μαλλιά και τα ψηλά τακούνια. Αν υπάρχει μια περίπτωση στην οποία πρέπει να τα απαρνηθούμε γιατί απλά δεν ταιριάζουν στο #mood είναι όταν πάμε στη θάλασσα. Αν μια γυναίκα εμφανιστεί στην παραλία βαμμένη, χτενισμένη και με ψηλά τακούνια έχει χάσει το παιχνίδι και με το στυλ και με την άνεση.

γράφει η Έλενα Φάκου

Ποια είναι τα τρία λάθη που μια κομψή γυναίκα αποφεύγει να κάνει όταν πάει στην παραλία;

 

Το μακιγιάζ: Το make up στην παραλία απαγορεύεται κατηγορηματικά, είτε πρόκειται για κάποιο ολοκληρωμένο look είτε για λίγο κραγιόν ή μάσκαρα. Στην θάλασσα το μόνο που επιτρέπεται να βάλεις στο πρόσωπό σου είναι αντηλιακό για να προστατέψεις το δέρμα σου. Εκτός από το ότι το μακιγιάζ στην παραλία είναι υπερβολικό δεν είναι και πρακτικό: η ζέστη θα κάνουν το πρόσωπό σου να ‘λιώσει’ και το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο από αυτό που προσδοκούσες αρχικά, ενώ δεν θα μπορείς να κάνεις καν βουτιές. Μην μπεις στη διαδικασία καν να χρησιμοποιήσεις αδιάβροχα προϊόντα. Νιώσε ελεύθερη.

 

Το χτένισμα: Αν πρέπει στο γραφείο να πηγαίνεις με καλοχτενισμένα μαλλιά και επισκέπτεσαι συχνά το κομμωτήριο το ακριβώς αντίθετο πρέπει να σου συμβαίνει στην παραλία. Ξέχασε όλα τα εργαλεία με τα οποία κάνεις styling στα μαλλιά σου, σεσουάρ και σίδερα δεν υπάρχει λόγος να βγουν από το ντουλάπι σου. Αν ζεσταίνεσαι πιάσε μια πλεξίδα ή έναν ψηλό κότσο και απόλαυσε τα φυσικά beach waves που θα σου προσφέρει το θαλασσινό νερό και δεν μπορείς με τίποτα να τα πετύχεις τόσο άψογα στο κομμωτήριο. Τα αξεσουάρ που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τα μαλλιά σου είναι κάποια φουλάρια τα οποία μπορείς να δέσεις περίτεχνα σαν τιρμπάν και εναλλακτικά μην ξεχνάς το καπέλο σου.

 

Τα ψηλά τακούνια: Αν δεν περπατήσεις ξυπόλητη στην άμμο δεν είναι καλοκαίρι. Αν δεν πας στην πλαζ με σαγιονάρες δεν καταλαβαίνεις μπάνιο. Μην νομίζεις ότι τα τακούνια θα σε κολακεύσουν στην θάλασσα: το αντίθετο, θα σε δυσκολέψουν πάρα πολύ. Ακόμα κι αν είσαι petite μην αφήσεις μερικούς πόντους ύψος να σε κάνουν να νιώσεις μειονεκτικά. Άφησε τα ψηλοτάκουνά σου πέδιλα στο ντουλάπι για το βράδυ και μην φορέσεις καν πλατφόρμες για να ξεγελάσεις τον εαυτό σου και τους άλλους. Νιώσε ασφάλεια πατώντας γερά στη γη και νιώσε καλά με το ύψος σου. Είσαι όμορφη και χωρίς τακούνια.

 

Δείτε ακόμη

Έπεσε και το τελευταίο κάστρο: Η Emily Ratajkowski έγινε ξανθιά
H Βίκυ Καγιά μας αποκάλυψε ποιο χρώμα είναι η νέα τάση για το καλοκαίρι
Αν αναζητάς το επόμενο ολόσωμο μαγιό σου ρίξε μια ματιά στο one piece της Τάμτα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις