Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ευτυχία στη ζωή μας: Πώς θα την βρεις μέσα σε μόλις 5 λεπτά
PLUS

Ευτυχία στη ζωή μας: Πώς θα την βρεις μέσα σε μόλις 5 λεπτά

Ευτυχία στη ζωή μας: Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο.

Ευτυχία στη ζωή μας: Όπως πολύ καλά γνωρίζεις οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι πολύ γρήγοροι και απαιτητικοί. Σαν να μην έφτανε αυτό εμείς υιοθετούμε διαρκώς νέες δίαιτες, αγοράζουμε συνδρομές σε γυμναστήρια που υπόσχονται θαύματα, όλα αυτά ελπίζοντας πως θα αποκτήσουμε ευεξία. Φυσικά όλα αυτά απαιτούν ευχέρεια χρόνου και χρημάτων που δεν είναι πάντα εφικτή.

Σύμφωνα με τον διάσημο γιατρό Dr Rangan Chatterjee, μπορείς να ενισχύσεις την ψυχική και σωματική σου υγεία σε μόλις πέντε λεπτά με ελάχιστο κόστος. Στο νέο του βιβλίο, Feel Better at 5, o Dr Chatterjee επεξηγεί πως οι τρεις βασικοί πυλώνες της υγείας είναι το μυαλό, το σώμα και η καρδιά. Το σχέδιό του συνιστά να αφιερώνεις πέντε λεπτά ημερησίως στο καθένα από αυτά με κάποιες εφαρμογές που θα πρέπει μελλοντικά να σου γίνουν συνήθειες. Για ένα υγιές μυαλό όλα έχουν να κάνουν με την αποσυμπίεση και τη χαλάρωση. Για το σώμα, θα πρέπει να αφιερώνεις τουλάχιστον πέντε λεπτά σωματικής δραστηριότητας. Όσον αφορά τη καρδιά ο Dr Chatterjee τονίζει πως είναι αναμφισβήτητα ο πιο σημαντικός παράγοντας που συχνά παραμελείται.

Even a Little Exercise Might Make Us Happier - The New York Times

Ευτυχία στη ζωή μας: Feel Better In 5: Your Daily Plan to Feel Great for Life

Με αυτή την διαφορετική προσέγγιση μπορείς να αντιμετωπίσεις διάφορα θέματα υγείας όπως προβλήματα πέψης, άγχους, βάρους ή άλλους σωματικούς πόνους. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι προτείνει να κάνεις σε καθημερινή βάση για το μυαλό, το σώμα και την καρδιά σου.

1) Μυαλό

Ο γιατρός προτείνει να καταγράφεις καθημερινά όλες σου τις σκέψεις μόλις ξυπνήσεις ή ακριβώς πριν τον ύπνο. Αυτό θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις το μυαλό σου, να έχεις ένα ήρεμο υπόλοιπο ημέρας και να εστιάσεις στα σημαντικά.

2) Σώμα

Βάλε τα αγαπημένα σου τραγούδια και χόρεψε ιδανικά πριν το δείπνο, είτε μόνη σου είτε με την οικογένειά σου. Έτσι θα απελευθερώνεις ενδορφίνες και ταυτόχρονα θα έχεις μια αποτελεσματική αερόβια προπόνηση.

3) Καρδιά

Μια ωραία ιδέα είναι να υιοθετήσεις ένα τελετουργικό τσαγιού κάθε βράδυ ή κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού. Αυτό απαιτεί να κάθεσαι προσεκτικά με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο για τουλάχιστον πέντε λεπτά κάθε μέρα. Θα βρείτε τη ευκαιρία να ακούσετε ο ένας τον άλλον και να μοιραστείτε τα νέα της ημέρας.

What Makes People Happy: 54 Ideas on How to be Happy

Δείτε ακόμη

Τιπς για επίπεδη κοιλιά γρήγορα
Total black look 2020 – Το νέο viral της σεζόν
Λαχταριστή πατατοσαλάτα χωρίς πολλές θερμίδες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις