Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παππάς ηχητικό: Ο Τσίπρας “ρίχνει στάχτη στα μάτια” της ΝΔ, για θέατρο μιλά η Πειραιώς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς ηχητικό: Ο Τσίπρας “ρίχνει στάχτη στα μάτια” της ΝΔ, για θέατρο μιλά η Πειραιώς

Παππάς ηχητικό: Να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε περισσότερες από πέντε ώρες, "φωτογραφίζοντας" ξεκάθαρα τον Νίκο Παππά.

Παππάς ηχητικό: Μπορεί να έφτασε στα γραφεία με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά, όμως ο Νίκος Παππάς βγήκε από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ με κατεβασμένο το κεφάλι. Κι αυτό, γιατί ο καλός του φίλος Αλέξης Τσίπρας στην εισαγωγική του τοποθέτηση έδειξε «κίτρινη κάρτα» πρώην υπουργό, μετά το σκάνδαλο με το ηχητικό που βγήκε στο φως. «Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι παρά ένα κακέκτυπο της κυβέρνησης Σαμαρά. Επιλέγει πολιτικές καταστροφής της κοινωνικής συνοχής, επιλέγει συνειδητά ψαλίδι στη διαφάνεια και στη δημοκρατία. Επιλέγει εν τέλει τη λάσπη για να σπιλώσει πολιτικούς της αντιπάλους. Απέναντι, λοιπόν, σε ένα τέτοιο αδίστακτο σύστημα εξουσίας, οφείλουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη πρώτης γραμμής να προσέχουμε κάθε μας πράξη και κάθε μας λέξη. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους.

Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες. Όχι απλά για να πάμε παρακάτω. Αλλά για να μην τα επαναλάβουμε», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν πηγές, ορισμένα μέλη ζήτησαν από τον τέως υπουργό να παραιτηθεί. Από την πλευρά του, ο τέως υπουργός, επιχείρησε να αναλάβει την ευθύνη. Παράλληλα, υποστήριξε ότι όσα ακούγονται στο ηχητικό δεν «έχουν να κάνουν με τις αυθεντικές του πεποιθήσεις», αλλά ειπώθηκαν σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τον Μιωνή. «Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας. Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω. Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω για αυτό την ευθύνη», υποστήριξε ο Νίκος Παππάς.

Το… ηθικό πλεονέκτημα

Σημειώνεται ότι όλες τις προηγούμενες μέρες ο Νίκος Παππάς διατύπωνε τη θέση ότι το ηχητικό είναι προϊόν μοντάζ και υπερασπιζόταν τη συνομιλία του με τον Σάμπυ Μιωνή, λέγοντας ότι μεσολαβούσε κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής κυβέρνησης. Όπως όλα δείχνουν, ο Νίκος Παππάς δεν θα βρίσκεται πια στο προσκήνιο, κάτι που αποτυπώνεται και στην τελευταία παράγραφο της απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου στην οποία σημειώνεται: «Εκείνο που διακρίνει την Αριστερά είναι οι αρχές και οι αξίες της. Η εντιμότητα και το ήθος. Η ανιδιοτέλεια και η αλληλεγγύη. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς προφανώς και ισχύει. Μόνο που αυτό δεν συνοδεύει αναγκαστικά όποιον δηλώνει αριστερός, ως σφραγίδα δωρεάς. Υποστηρίζεται και αναδεικνύεται κάθε στιγμή και σε κάθε πράξη».

Παππάς ηχητικό: Ποιον κοροϊδεύουν;

«Ανάληψη ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δίχως παραίτηση ή αποπομπή δεν υπάρχει» είναι το σχόλιο της ΝΔ, μετά τις ανακοινώσεις Αλέξη Τσίπρα και Νίκου Παππά στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λένε από την Πειραιώς, «τη στιγμή που όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τους σοκαριστικούς διαλόγους του κ. Παππά, ο κ. Τσίπρας το μόνο που βρήκε να ψελλίσει, είναι για “λάθη, παραλείψεις ή αστοχίες”».

Όσο για τα όσα δήλωσε ο Νίκος Παππάς, από ΝΔ σημειώνουν «ότι τα αδιανόητα που εκστόμιζε, δεν είχαν να κάνουν με τις “αυθεντικές πεποιθήσεις” του. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε με τις παρακρατικές μεθόδους».

ΝΔ: Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν, Νίκος Παππάς και Αλέξης Τσίπρας;

«Δυο κουβέντες του αέρα κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Ποιον νομίζουν ότι κοροϊδεύουν; Για τόσο αφελείς περνούν τους Έλληνες;» σημειώνουν από τη ΝΔ για τις εξηγήσεις Νίκου Παππά και του Αλέξη Τσίπρα. «Αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά ότι ο κ.Παππάς είναι το άλλο πρόσωπο του κ.Τσίπρα και μαζί παίζουν θέατρο. Αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από τις ευθύνες τους. Ανάληψη ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, δίχως παραίτηση ή αποπομπή δεν υπάρχει» συνεχίζουν.

Βίντεο: Όταν ο Παππάς έλεγε ότι η συνάντηση με Μιωνή δε θα μπορούσε να γίνει πουθενά αλλού εκτός από Μαξίμου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις